Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

15 éves motoros gázolt gyalogost Kónyban

Tizenöt éves fiú ütött el segédmotorjával egy hasonló korú gyalogost szerdán este a településen.
A motoros a Dózsa utcában közlekedett a falu irányába este nyolc óra után. Későn észlelte az út szélén, a vele azonos irányba gyalogló, szintén tizenöt éves kónyi lakost és nekiütközött.

A gyalogos az elsődleges orvosi vizsgálat szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A mentők kórházba szállították. A Csornai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított a fiú ellen.

Olvasóink írták

 • 16. Józan 2011. augusztus 24. 09:16
  „Te kisroti, ne terelj már! Azt írod: "mindketten hibáztak, de ez a kisebbik baj". Eszednél vagy?! Kérdezd meg a balesetben megsérült gyereket meg a családját, hogy mennyire érzik kicsinek a bajt!
  Különben meg nem te dolgod (hanem a rendőrségé) eldönteni ki hibázott!
  Mellesleg honnan vagy ilyen jól informált a köbcentikről, az átlagsebességekről, meg nem szerzett jogosítványokról, meg arról honnan érkeznek a motorosok? Nem védem őket, de nem ők követtek el balesetet...
  Na, és mit szóltál volna ahhoz, ha az a "honpolgár a gyermekei védelmében", akinek a kislányát elütötték a tényleg balesetet okozó ifjút "lecsapja a motorról egy kapával"? Nem lett volna hibás, "mert védte a családját, a gyerekeit"...”
 • 15. kisroti 2011. augusztus 23. 16:51
  „Szerintem mindketten hibáztak, de ez a kisebbik baj. nagyobb baj az, hogy a faluba rendszeresen járogatnak át a környező településekről olyan motorosok, akiknek nemhogy segédmotorról, de semmilyen gépjárműről nincs jogosítványuk, és 150 köbcentis cross motorokkal 70-80 km/h. átlagsebességgel egy-kerekeznek a falu közepén. Őróluk miért nem szól senki? Ők a törvény felett állnak? Miért nem intézkedik a helyi kmb-s, miért nincs még agyonbüntetve mindegyik? Ha egyszer egy honpolgár a gyermekei védelmében valamelyiket lecsapja a motorról egy kapával, még ő lesz a hibás, mert védte a családját, a gyerekeit. Nem egy szerencsétlen baleseten kéne lovagolni, hanem odahatni, hogy ezek a magamutogató, csajoknak királykodó kölykek, megkapják amit érdemelnek. Csak azt nem értem, mindenki tudja kik ezek, miért nincsenek még elkapva és szana-széjjel büntetve. Vagy halál kell ahhoz, hogy a rendőrség tegyen valamit?”
 • 14. Vanderer 2011. augusztus 20. 19:03
  „A segédmotoros az nem motoros.Bár így hangzatosabb és jobban szítja az ellenszenvet a motorosokkal szemben is.”
 • 13. Józan 2011. augusztus 20. 14:04
  „Csak az okoskodjon a járdán való közlekedésről, aki ismeri azt az utcát! Ötven méterrel odébb pl. elég hosszú szakaszon nincs is járda... van viszont vasúti sín, betorkolló utak.... Utolérhette volna itt a motoros a kislányt.
  A meglevő kónyi járdák állapotát már nem is említem... Életveszélyesek!! Nem véletlenül választják a gyalogosok az úttestet.
  Csak kérdezem.. Ha az útszélén egy autó áll, akkor annak megy neki a figyelmetlen motoros? Akkor ki a hibás? (lsd. 8. hozzászólás) Hát most nem lehetne szerencsétlen kislányt okolni az biztos! Nagy szerencséje van, ha tényleg könnyebb sérülésekkel megússza. Gyógyulást kívánok neki!”
 • 12. orion1 2011. augusztus 20. 09:38
  „Lakott területen belül nincs sem sárga mellény, sem baloldali gyaloglási kötelezettség. Ha van járda, akkor azon, ha van útpadka (kit érdekel, ha derékig érő a gaz) akkor azon”
 • 11. dünnyögő 2011. augusztus 19. 20:04
  „Ha csak egy buggyant van az úton, már az is elég nagy a veszély. Ám ha kettő van kint, mindjárt kész a baleset.”
 • 10. Aszgb 2011. augusztus 19. 18:58
  „Itt nem állandóan a "Nagy embert" kellene emlegetni. Egy fiú elütött egy lányt . Mind kettő hibás lehetett.egyik a gyaloglás terén a másik a motor sebesség terén.Mellesleg meg kéne nézni ahogy a kedves kisasszonyok is hogy gyalogolnak a falúban......érdekesen.és akkor még le se nagyon mennek "liba"sorba mikor jön az autó.szoval mindegyik rossz helyen volt rossz időben.Jobbulást a lánynak.”
 • 9. miracle 2011. augusztus 19. 16:47
  „hellboy780917
  "melyik fiú ellen? mert itt a gyalogos hibázott"
  És mivel a rossz oldalon megy, nyugodtan el lehet csapni oktató jelleggel, nem igaz?”
 • 8. lutyika007 2011. augusztus 19. 14:58
  „KRESZ IV. RÉSZ - A járműközlekedésre vonatkozó szabályok
  I. fejezet - A járműközlekedés általános szabályai
  26. § Sebesség
  4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.”
 • 7. Sergio 2011. augusztus 19. 14:32
  „6. Szilágyi_Zsolt 2011.08.19. 14:19

  Nem úgy szól a szabály, hogy a gyalogosnak (amennyiben nincs járda vagy útpadka) lakott területen kívül kötelezően, lakott területen belül LEHETŐLEG a menetiránnyal átellenes oldalon, szorosan az úttest szélén kell haladnia?...sárga mellényben...”
 • 6. Szilágyi_Zsolt 2011. augusztus 19. 14:19
  „Nem úgy szól a szabály, hogy a gyalogosnak (amennyiben nincs járda vagy útpadka) lakott területen kívül kötelezően, lakott területen belül LEHETŐLEG a menetiránnyal átellenes oldalon, szorosan az úttest szélén kell haladnia?”
 • 5. SzÁ 2011. augusztus 19. 13:52
  „És járda nincsen? Vagy a Dózsa utca melyik részén történt?”
 • 4. lutyika007 2011. augusztus 19. 13:48
  „hellboy780917
  ...és ha a te lányodat ütötte volna el?
  A TETTES ahogy közlekedik a papa által vásárolt motorkával, csoda, hogy még eddig nem történt baj!
  / kérdés az is, hogy ekkora motorra volt-e jogsija????? /
  Különben a lányok szabályosan közlekedtek, amint a cikkből is kiderül, ráadásul a köztéri lámpa alatt mentek mikor elütötte a kislányt a motoros!
  ..de nyugi, a srácot nem fogják szerintem elmeszelni megússza egy ejnye-bejnyével, mert a papa nagyon nagy ember a faluban!”
 • 3. bojtár 2011. augusztus 19. 13:04
  „1-2
  ezt nem tudják ennyi a hír és kész:)”
 • 2. donkarti 2011. augusztus 19. 12:50
  „Mennyivel 8 óra után?
  Mert este 9-ig világos van és leég jól lehet látni!
  Netán ittas volt valamelyik fiú?
  Lehetne ezt egy kicsit pontosabban fogalmazni?”
 • 1. hellboy780917 2011. augusztus 19. 11:21
  „melyik fiú ellen? mert itt a gyalogos hibázott.... ráadásul 8 napon belüli....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pásztori: munkahelyek nélkül nehéz megtartani a fiatalokat

Pásztoriban, mint ahogy a többi kistelepülésen is, egyre kevesebb a fiatal, a letelepedő. Tovább olvasom