Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

120 milliárd intézményfelújításra Csornán

Csorna - John Emese SZDSZ-es politikus tartott fórumot kedden Csornán. Pedagógusokkal, intézményvezetőkkel találkozott és a közoktatás aktuális helyzetéről beszélt.
Az SZDSZ Liberális hét elnevezésű rendezvénysorozatának vendége volt kedden Csornán John Emese. A párt fővárosi frakcióvezetője a közoktatás aktuális kérdéseiről tartott fórumot. A politikustól a város oktatási intézményeinek vezetői, pedagógusok kérdeztek.

A beszélgetésen elhangzott: az Új Magyarország Fejlesztési Tervben 120 milliárd forintot szánnak oktatási intézmények felújítására. A pénzhez az iskolák pályázat útján juthatnak. Az intézményrendszer racionalizálásáról szólva John Emese megjegyezte: szükséges volt az intézkedés, mert végtelen számú iskolát nem lehet fenntartani.

A cél az, hogy kevesebb épületben ugyan, de sokkal jobb körülmények között tanulhassanak a diákok.

A kollégiumokról megemlítette: helyzetük katasztrofális. A fenntartó önkormányzatok ugyanis nem érdekeltek a fejlesztésben, éppen ezért csak országos politikai döntéssel lehet megoldani a kérdést. A budapesti intézményrendszer-átalakításra is kitért a frakcióvezető. Mint mondta, tizenkilenc iskola szűnt meg a fővárosban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalogató családi napközi Hövejen

Hövej - A höveji önkormányzat határozott arról, hogy óvodásaikat egy kisfaludi óvodatársulásba… Tovább olvasom