Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

10 éves a katolikus iskola

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskolában 1992 szeptemberében csendült fel újra a Veni Sancte az ünnepélyes tanévnyitón. A tanárok és a diákok most együtt ünnepelték az intézmény fennállásának tizedik évfordulóját.
Faültetéssel emlékeztek (illusztráció)
Jó lenne kapni egy óvodát is

A katolikus iskolában napja inkban tizenöt osztályban és öt napközis csoportban folyik a nevelőmunka. Az elmúlt időszak eseményei közül Grötschl Ildikó igazgató kiemelte: 2001 februárjában megépült a torna csarnok, új helyre költözött az iskolakönyvtár, valamint egy jól felszerelt konyha is elkészült az őszi tanévkezdésre.

Az évfordulóra az iskola év könyvet adott ki. Az igazgató elmondta, az elmúlt héten az ünnepi szentmisét dr. Pápai Lajos püspök celebrálta. Csaknem ötven diák egy színpadi műsorban Szent Erzsébet életét mutatta be. Az előadást Tóth Katalin és Bognárné Hegymegi Ildikó tanította be. A vezető megjegyezte, a szent élete ma is példaértékű lehet mindenki számára. Az egész hetes program része volt még egy kirándulás, ahol a gyerekek a környékbeli falvak nevezetességeivel ismerkedtek. Ellátogattak például Cirákra, a Király-kápolnához is. Az évfordulóról faültetéssel és egy kiállítással is megemlékeztek, valamint Kapuváron rendezték meg a már hagyományosnak számító megyei katolikus iskolák tanulmányi és sportversenyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várkutatás, holtág rehabilitáció és helyi újság

Faluvédő egyesület alakult Mérgesen. Céljuk a község kultu rális és természeti… Tovább olvasom