Rábaköz PRINT

2018.11.23. 14:48

Kapuváron összefogott a város és a kórház: iskolafogászati rendelőt avattak - fotók

A Lumniczer Kórház és a városi önkormányzat beruházásában készült el és pénteken adták át Kapuvár házhelyi városrészében a település megújult gyermek- és iskolafogászati rendelőjét.

kisalfold.hu

Kapuváron az iskolafogászatban a kapuvári óvodások, általános- és középiskolások preventív és terápiás ellátása történik, szervezett formában.


A munkát dr. Kiss-Mihály Katalin fogszakorvos végzi. A júniusban elkezdődött és napokban befejeződött felújítási munkák után péntektől már az új környezetben fogadhatta a kapuvári kisiskolásokat az átadón pedig egy hatalmas fogat formázó marcipántortával a vendégeket. Dr. Deák Géza főorvos a kórház menedzsmentje nevében kívánt jó munkát a megújult rendelőintézetben.

Kapuváron összefogott a város és a kórház: iskolafogászati rendelőt avattak

A beruházás 7 millió forintba került, ebből négy milliót a kórház, három milliót az önkormányzat állt. A felújítás során a teljes villamosgépészet megújult, klímát kapott a rendelő, a régi vízvezetékeket kicserélték és újraburkolták a rendelőt. A város az építőmesteri munkákat és a kazáncserét finanszírozta.


Vámosné Áder Anna a Lumniczer Kórház gazdasági igazgatója arról szólt, hogy a munkák során kiváló volt az összhang az önkormányzat és a kórház között. Nagyon sok szakipari munkát el tudtak végezni saját szakembereik, de a jelenlegi általános építőipari szakemberhiány közepette kiemelendőnek tartotta azt is, hogy a felkért mesteremberek a rendelőintézet építési munkáit valamennyien kiemelt feladatként kezelték.


A kapuvári iskolafogászat közel 400 fiatal rendszeres ellátását végzi. A városi óvodások, iskolások és középiskolások mellett a környező települések fiataljait is itt fogadhatja ezután Dr. Kiss-Mihály Katalin fogszakorvos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!