Rábaköz PRINT

2018.03.09. 09:04

Alapítvány a betegekért Kapuváron

"A remény hal meg utoljára" Alapítvány létrehozását a kapuvári Lumniczer kórház és rendelőintézet krónikus belgyógyászati osztályán kezelt betegek hozzátartozói kezdeményezték.

Kustor Réka

„Küldetésünknek tekintjük a magas szintű orvosi ellátást, a személyre szabott ápolást a Kapuvár és vonzáskörzetéhez tartozó idős, krónikus betegek számára" – áll „A remény hal meg utoljára" Alapítvány céljai között. Dr. Juronics Katalin osztályvezető főorvos, aki egyben az alapítvány kuratóriumának elnöke, elmondta: eszközbeszerzéseikkel szeretnék javítani a krónikus belgyógyászati osztályon ellátottak komfort- és közérzetét.

„A működéshez előírt felszereléseink adottak, olyan eszközöket szeretnénk beszerezni, amelyek kényelmesebbé teszik betegeink kórházi napjait. Így olyan diagnosztikai eszközöket, amelyek ugyan nem előírtak, de az ellátottak számára mégis előnyösek, például a 24 órás EKG-monitorozáshoz vagy a vérnyomásméréshez szükségeseket."

Listájukon szerepel még vénaszkenner, szobai légtisztítók, mikrohullámú sütő, további hűtők beszerzése is. Idővel szeretnék lecserélni a szobákban lévő televíziókat, s ültetőfoteleket is terveznek. Ezenfelül szeretnék a nővérek továbbképzését is támogatni.

A kapuvári krónikus osztályon kezelt Farkas Jánosra az alapítvány által beszerzett 24 órás vérnyomásmérőt helyezi fel dr. Juronics Katalin.

A friss alapítvány kuratóriuma háromtagú. Dr. Juronics Katalin elnök mellett az osztályvezető főnővér látja el a titkári teendőket, a gazdasági ügyintéző pedig a pénzmozgásokat kezeli. Jelenleg magánalapítványként működnek, de idővel a közhasznúvá minősítés a céljuk.


Mint megtudtuk, az osztály 95 százalékos kihasználtsággal működik. „Az életveszélyes állapotokat nem, de a közepes aktivitású, heveny betegségeket helyben kezeljük. Mérlegelnünk kell, mi az, amit elvállalunk a beteg életének kockáztatása és biztonságának veszélyeztetése nélkül" – beszélt hivatásukról az osztályvezető főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!