Rábaköz PRINT

2017.09.07. 18:05

Többmilliárdos szennyvízelvezetési fejlesztés a Rábaközben

Különösen a bősárkányiak számára valósult meg egy régi ígéret.

Százszázalékos európai  uniós és kormányzati forrásból, 3,7 milliárd forintból fejlesztik  és korszerűsítik a csornai szennyvíztisztító-telepet, Bősárkányban  és Dörben pedig kiépítik a szennyvízelvezető hálózatot -  tájékoztatta a térség fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-t.     

   

Gyopáros Alpár elmondta, hogy a 2020 őszéig megvalósuló  fejlesztés kivitelezői szerződését már aláírták. A fejlesztés  részeként Bősárkányban 100 százalékos, Dörben 99 százalékos lesz a  bekötöttségi arány. A két település szennyvízelvezetését a csornai  szennyvíztelepre kötik be.    

   

Hangsúlyozta: különösen a bősárkányiak számára valósult meg egy  régi ígéret a szennyvízelvezetés kiépítésével. Áder János  köztársasági elnök, a térség korábbi országgyűlési képviselője is  minden évben benyújtott egy költségvetési módosító javaslatot az  adott költségvetéshez, hogy a település szennyvízelvezetését meg  lehessen oldani, de azokat a szocialista kormányok idején  parlamenti többséggel leszavazták.     

   

A 2010 és 2014 közötti ciklusban ismét pályázatot nyújtottak be  a fejlesztésre, de a fejlesztési ciklus vége miatt a közbeszerzés  technikai okokból nem valósult meg. Akkor a kormány a projektet  átmentette az új finanszírozási ciklusba - fűzte hozzá az  országgyűlési képviselő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!