Rábaköz PRINT

2016.06.20. 14:35

Bágyogszovát - A díszpolgárok is segítették az építkezést

Kívül-belül megújult a bágyogszováti községháza. A nyolcvanhat esztendős épület teljes modernizáción esett át. Átalakították a belső tereket, a fejlesztések az ügyfelek igényeit szolgálják.

Cs. Kovács Attila - Kisalföld napilap

A bágyogszováti önkormányzat a közelmúltban 85,5 millió forintot költött a községháza épületére. Külső és belső tatarozás, energetikai fejlesztés, átalakítás szerepelt a munkák között. Az ingatlant szombaton adták át ünnepélyesen. Horváth László polgármester ismertette a beruházás részleteit.


A bágyogszováti közös önkormányzati hivatalnak otthont adó épület nyolcvanhat éve szolgálja a közigazgatást. Ott működött annak idején a jegyzőség, az orvosi rendelő, valamint ott lakott az állatorvos is. 1985-ben alakították át hivatallá. Az elmúlt évtizedekben csak kisebb állagmegóvó munkákat végeztek el rajta, így időszerű volt rekonstrukciója. Az energiafelhasználás racionalizálására több mint ötvenmillió forintot nyert a község, melyet közel négymilliós önrésszel egészítettek ki. Ebből a pénzből szigetelték a homlokzatot, a födémet, a nyílászárókat, napelemes rendszert építettek ki, új gáz- és faelgázosító kazánt szereltek be.

A községházát nyolcvanhat éve építették. Az önkormányzat 85,5 millió forintból újította fel.

A községházát nyolcvanhat éve építették. Az önkormányzat 85,5 millió forintból újította fel.


Egy másik pályázaton, mely az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztéseket támogatta, harmincmillió forintot kaptak a bágyogszovátiak. Ehhez másfél milliót tettek saját erőként és elvégezték a belső felújítást. Akadálymentes vizesblokkot is kialakítottak. A polgármester megjegyezte: átalakították a belső tereket, az ügyfelek teljes körű kiszolgálását helyezve előtérbe. A hivatal épületében kapott helyet a rendőrség körzeti megbízotti irodája, valamint a családsegítő szolgálat.


Az épület teljes modernizálása 85,5 millió forintba került. A polgármester megjegyezte: a beruházás eredményeként éves szinten több millió forintnyi fenntartási költséget takarít meg az önkormányzat. Horváth László hozzátette: a hivatalhoz tartozó parkoló kiépítését a falu díszpolgárai, az Alcufer cégcsoport tulajdonosai, Horváth Ernő és Horváth Ferenc támogatták.


Az átadóünnepségen közreműködtek Bágyogszovát iskolásai, a Rozmaring néptánccsoport és a Startlight Dance Egyesület táncosai. Az épületet Fazakas Zoltán Márton premontrei apát szentelte fel és kért áldást a benne dolgozókra és az ügyfélként érkezőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!