Rábaköz PRINT

2016.03.07. 15:50

Hét ciklus Potyond első embereként

Hetedik ciklusát tölti a falu élén Potyond polgármestere, Molnár Vilmos huszonhat hivatali éve mérlegét vonta meg.

Kustor Réka

 

 „1990-ben azért vállaltam a polgármesterséget, hogy a faluért minél többet tehessek, segíthessek. Azóta hétszer választottak meg. Úgy érzem,  hogy a potyondiak ezzel ismerik el a munkámat. A faluért tett szolgálat nem nyolcórás elfoglaltsággal jár, a nap huszonnégy órájában rendelkezésre kell állni. Ügyintézés miatt hívtak már hajnali négy órakor, de csörgött a telefonom este tízkor is" – kezdte Molnár Vilmos.


Potyond a közös tanács idején, a rendszerváltásig tagtelepülés volt, akkoriban nem sok pénz jutott fejlesztésre. „Az önkormányzat megalakulásával bőven akadt tennivalónk. A mindenkori képviselő-testületekkel arra törekedtünk, hogy településünk fejlődjön, szépüljön és a falu érdekében szükséges feladatokat együtt megoldjuk. Büszke vagyok közös eredményeinkre" – hangsúlyozta a faluvezető.


Polgármestersége kezdetén fejeződött be a vezetékes ivóvízhálózat kiépítése, folyamatos az utak, járdák rendbetétele és a csapadékvíz-elvezetést is megoldották.


Több mint húsz éve épült a faluház. Itt kapott helyet az orvosi rendelő, az önkormányzati hivatal és a kultúrterem. Rendbe tették a temetőt, ravatalozót és a kárpótláson visszaigényelt kultúrházban számítógépekkel ellátott könyvtárat alakítottak ki. 


Az alig több mint százlelkes faluban két civil szervezet és két egyházközség működik. „Két helyi civil szerveztünk van, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Potyond Jövőjéért Egyesület. Támogatjuk őket, mert szükség van az összetartásra" – folytatta a polgármester.


Tervük bőven van a közeljövőre is: a faluház mellett egy parkoló építése, szennyvízcsatorna kiépítése a lakosok teherbíró képességét szem előtt tartva. Tavaly vásárolták meg a volt tejcsarnok épületét. Ezt renoválást követően a tűzoltó-egyesület szertárának szánják. 


„Azon vagyunk, hogy a fiataljainkat helyben tartsuk. Az utóbbi években több fiatal is beköltözött ide vagy itthon maradt. Önkormányzatunk lakásépítés vagy -vásárlás esetén vissza nem térítendő támogatást, születéskor pedig egyszeri segélyt ad. Bízunk benne, hogy ez majd a gyermekzsivaj erejében is megmutatkozik" – zárta szavait bizakodva a falu első embere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!