Rábaköz PRINT

2015.12.21. 10:38

Készültségi hitel a hőszolgáltatónak Kapuváron

Az idei utolsó képviselő-testületi ülésen a távhőszolgáltató készenléti hiteléről és a bizottsági munkáról is döntöttek a kapuvári városatyák. Utóbbi kapcsán elhangzott: a vitákat a bizottsági keretek között kell megoldani.

Turbók Attila - Kisalföld napilap

 Az idei év – várhatóan – utolsó képviselő-testületi ülését tartotta csütörtökön a kapuvári képviselő-testület. Ahogy Hámori György polgármester az ülés után a Kisalföldnek  kifejtette:  a rekordgyorsasággal lezajlott ülés már a karácsonyi hangulatot idézte, hiszen a képviselők nagy egyetértésben hozták meg döntéseiket.


– A nagy egyetértésről szólva elsőként egy olyan napirendről, a bizottságok munkájáról tárgyaltunk, mely jobbára nem ismert a nyilvánosság előtt, ám az igazi munka általában ott zajlik – mondta a városvezető. Hangsúlyozta:  egy testületi ülés – ellentétben sajnos számos település munkájával – nem cirkusz, ahol a lakosság az egymásnak feszülő véleményeken szórakozhat.


– Most ismét felmerült ez a kérdés, melyről már korábban is úgy véltem, a bizottsági munkában ütköztetjük a sokszor ellentétes véleményeket, melyeket aztán szakértők vagy a hivatal munkatársainak szakmai véleménye alapján ítélünk követhetőnek, vagy változtatandónak – jelentette ki Hámori György. Hozzátette: a személyeskedés és a parttalan vita nem a kapuvári testület jellemzője, még akkor sem, ha néhol tartózkodás vagy ellenszavazat is előfordult a testületi ülésen.


– Úgy vélem, hasznosabb, tartalmasabb a munka a jelenlegi formájában – mondta a polgármester.

A napirendek közt szerepelt a Kapuvári Hőszolgáltató hitelkérelmének támogatása is. – A város tulajdonában álló cég minden év végén kér egy tízmillió forintos készenléti hitelt, mely mögött kezesként a városi büdzsé áll – mondta Hámori György.


Hangoztatta azonban, a hitel a napi működés biztonságát szolgálja akkor, amikor a városi cégnek olyan kintlevőségei vannak, melynek behajtása jelentős feladat elé állítja a kft. vezetését. – Nem hagyhatjuk, hogy a notórius nem fizetők bizonytalanná tegyék a szolgáltatást, ezért az évről évre megújítandó hitelkérelem – mondta a polgármester. Érdekességképpen hozzátette: a városi költségvetés is rendelkezik – mintegy százmilliós – készenléti hitelkerettel, ám ennek felhasználására évek óta nem volt szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!