Rábaköz PRINT

2015.11.03. 08:57

Csornai temető: állati tetemek és disznóbél a hulladéktárolókban

Ki az az elvetemült, aki a temetői konténerbe cipeli ki a disznóöléskor megmaradt beleket? Ezt a Jószív kft. csornai munkatársai kérdezték, miután kezük az állati hulladékba markolt.

Cs. Kovács Attila

Disznóbelet, macskatetemet, döglött csirkéket is találtak már a Jószív kft. munkatársai a csornai Őrangyal-temető konténerében. Abdai Imre kirendeltségvezető szerint az utóbbi időben rendszeresen előfordult, hogy a hulladéktartóba nem oda illő dolgok kerültek. „Csak az emberek jóérzésében bízhatunk, bár annak, aki ilyet tesz, nyilván nincs ilyen" – jegyezte meg.


A Jószív kft. csornai kirendeltségvezetője nem akart ünneprontó lenni, ezért csak tegnap, halottak napja és mindenszentek után jelezte a problémát.


– Jogosan háborodnak fel a temetőlátogatók és botránkoztatja meg őket a jelenség. Sokat látott munkatársaim is elborzadva mesélték, hogy miközben az elszáradt koszorúkat rakták kocsira, disznóbél akadt a kezeik közé. Az sem lehetett kellemes, amikor kismacskák tetemeire akadtak – sorolta Abdai Imre, mi mindennel találkoznak a sírkertek rendben tartása során.


 

Gyakran felháborító, temetőbe nem illő dolgokat, például állati tetemeket rejt a virágos konténer, mondta Abdai Imre.

Gyakran felháborító, temetőbe nem illő dolgokat, például állati tetemeket rejt a virágos konténer, mondta Abdai Imre.



– Volt, aki egyszerűen csak elszórta a döglött csirkéket a temetőben. Szóval, elképesztő dolgokra képesek egyesek. Így a kommunális hulladékon, például a nagy mennyiségű műanyag flakonon már nem lepődünk meg. Persze az ételmaradék látványa szintén elgondolkodtató volt.


Abdai Imre hozzátette: elsősorban az Őrangyal-temetőre jellemző a nagymértékű szemetelés. Nyilván a Szent Antal központibb helyen, jobban szem előtt van. Túl sok eszköze a temetőt működtető kft.-nek nincs. A hulladékot megfelelő módon ártalmatlanították.


– Az Őrangyal-temető hátsó kapujáról már többször levágták a lakatot, a nyitott ajtó úgy látszik, szűk volt. Most úgy döntöttünk, hogy véglegesen lezárjuk a bejáratot és megszüntetjük ott a közlekedést. Persze, ha valaki sírfelújítás vagy -építés miatt be akar menni, kérésre kinyitjuk. Ez az intézkedés bizonyára nem tetszik majd a közelben élőknek, akiknek egyszerűbb volt megközelíteniük onnan a sírkertet.


A kirendeltségvezető még hozzátette: bíznak a jóérzésű emberekben. „Védekezni nem nagyon tudunk. Ezért azt kérem, ha valaki gyanúsat lát a temetőkben, ne habozzon és értesítse a Jószív kft. munkatársait" – kérte Abdai Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!