Rábaköz PRINT

2015.10.13. 19:15

Plakáton a földrajz, múltjuk és jelenük

A Rábaközben elsőként Rábasebesen állították ki a Kisalföld kampányában elkészült Ilyenek vagyunk! plakátot. Elszármazottak segítettek szülőfalujuknak.

Cs. Kovács Attila


Tábla hirdeti néhány napja Rábasebesen, hogy milyenek is a sebesiek. Elkészült és a községháza kerítésére fel is szerelték a Kisalföld Ilyenek vagyunk! kampányában a község számára készített plakátot.

Mizser Edit polgármester elmondta: örömmel értesült annak idején, hogy a Kisalföld megmutatja, milyenek az egyes településeken élők. Azon volt, hogy Rábasebes se maradjon ki a sorból. „Egyházi Editet, egy kedves, Győrben élő falubelit kértem meg, hogy vegye fel a kapcsolatot a szerkesztőséggel. Ő mint községből elszármazott más szempontok szerint lát bennünket, sebesieket és nagyon találó mondatokat állított össze. Utalt összefoglalójában földrajzunkra, történelmünkre, jelenünkre, értékeinkre és hagyományainkra" – fogalmazott Mizser Edit. Miután a plakát elkészült, ismét egy Rábasebeshez rokoni szálakkal kötődő fiatalember közreműködését kérték. Ő alkotta meg a kültéri táblát és készített egyet a polgármesteri hivatalba is.

Erlitzné Kovács Anita, az önkormányzat munkatársa, Mizser Edit polgármester és Egyházi Edit, aki papírra vetette, milyenek a sebesiek.

Erlitzné Kovács Anita, az önkormányzat munkatársa, Mizser Edit polgármester és Egyházi Edit, aki papírra vetette, milyenek a sebesiek.

– Nagyon jól mutat az Ilyenek vagyunk!, köszönjük a Kisalföldnek és minden segítőnek. Kicsi a mi falunk, de összetartó. Erre példák a rendezvényeink is, melyekre rendszeresen hazajönnek az elszármazottak. És valóban, olyankor ők vannak többen – tette hozzá Mizser Edit polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!