Rábaköz PRINT

2015.08.31. 12:40

Fiatalok a göbösmajori vadásznapon

Csorna után Göbösmajorban tartották éves seregszemléjüket a megyei vadászok. A résztvevők szerint végre autentikus helyszínen közel harminc csapat főzte a szombati ebéd finomságait. Egyre több a fiatal a rendezvényen.

Turbók Attila

z az első helyszín az utóbbi időkben, ahol végre nem egy település korlátai közé van beszorítva a rendezvény – kezdte megnyitóbeszédét dr. Jámbor László, a vadászkamara megyei szervezetének elnöke. Szavait a megyei vadásznap vendégei és a megjelent vadászok többsége helyesléssel fogadta, nem egy főzőcsapatnál megjegyezték, a vadászok ilyen helyen érzik igazán jól magukat. Mondták ezt annak ellenére, hogy a nyár végi rekkenő hőségben tartották Göbösmajorban az idei rendezvényt.

A hivatalos megnyitón számos kitüntetést adtak át, így többek közt a Hubertus-kereszt arany fokozatát kapta Halasi Dezső hivatásos vadász, Nimród-vadászérmet kapott Biczó Károly és Sterlik Gyula. Magyar Vadászatért Érdemérmet nyújtottak át Németh Gergelynek, Ábrahám Gábornak és Sági Jánosnak. A Bakonyerdő Zrt. bakonyszentlászlói erdészete Gróf Nádasdy Ferenc-emlékplakettet vehetett át, Iván István, Takács László és Lang Attila a megye vadgazdálkodásáért járó Sólyom-díjban részesült. Az Országos Magyar Vadászkamara aranyérmét ifj. Kuslits István és Takács Gábor vehette át.

Főként vadból  készült  ételek  rotyogtak a bográcsokban.

Főként vadból készült ételek rotyogtak a bográcsokban.

 

A szokásos új vadászok avatása mellett természetfotó- és képzőművészeti kiállítás várta a résztvevőket, a programon többen ügyességüket is kipróbálhatták. A puska rejtelmeit kóstolgatta a soproni Török Adél is. Lapunknak elmondta, céllövő tudományát csak érdekességképpen próbálta ki, vadászterveket nem dédelget annak ellenére sem, hogy a soproni egyetem természetvédelmi mérnök szakán végzett. 

– Némi vargabetűvel a zongoratanári állásnál kötöttem ki, de a természet szeretete megmaradt bennem – mondta a fiatal soproni hölgy.

 Megjegyzendő, meglepően sok fiatal látogatott ki a göbösi vadásznapra, sokan a kondérok mellett ügyeskedtek.

 A rendezvényen közel harminc csapat-vadásztársaság mutatta be főzőtudományát, jobbára a vadászathoz, vadhoz köthető finomságok rotyogtak a déli zsűrizésig.

Délután solymász-, vadászkutya- és szarvasbikabőgő verseny szórakoztatta a vadásznap vendégeit, este pedig bállal zárult az idei seregszemle Göbösmajorban.

Török Adél: A soproni fiatal is kipróbálta  céllövő tudományát.

Török Adél: A soproni fiatal is kipróbálta céllövő tudományát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!