Rábaköz PRINT

2014.11.17. 09:45

A falugondnoki és a házi gondozás marad Rábasebesen

A rábasebesiek megbíznak Mizser Editben és kérték, irányítsa továbbra is a községet. A polgármester 12 éve teszi ezt. Ugyan szívesen visszavonult volna, de vállalja a feladatokat.

Cs. Kovács Attila


A rábasebesi polgármester szívesen átadta volna hivatalát október 12-én, de senki nem kérte tőle. Így Mizser Edit nem tehet mást, folytatja a munkát. 2002 óta irányítja a település életét, előtte jegyzőként dolgozott. Nagy tervei, mivel a pénzük is kevés, nincsenek.

– Úgy gondoltam, eleget fáradtam már a közügyekben, átadom a feladatokat. Ám, mivel senki nem jelentkezett a választások előtt, maradok – fogalmazott a Kisalföld érdeklődésére Mizser Edit. –Nem tagadom persze azt sem, jólesik, hogy bíznak bennem a sebesiek és jó kezekben látják nálam a falu ügyeit. A mostani, ötéves ciklusban legfontosabb feladatnak a község működőképességének megőrzését tartom. Ezután jöhetnek csak a fejlesztések. Némi útjavítás, járdaépítés szerepel az elképzelések között és nagyon időszerű volna a belvízelvezetés megoldása. Erre azonban önerőből nem leszünk képesek.

A rábasebesi kastélynak új tulajdonosa van, a helyiek bíznak benne, hogy működtetik is az épületet.

A rábasebesi kastélynak új tulajdonosa van, a helyiek bíznak benne, hogy működtetik is az épületet.
A rábasebesi polgármester hozzátette: mindenképpen működtetik a falugondnoki szolgálatot, hiszen ha valahol, náluk igazán nagy szükség van e segítségére. A falu lélekszáma hetvenhat, októberben hetvenkét név szerepelt a választói névjegyzékben, azaz mindössze négyen vannak, akik tizennyolc év alattiak.

– A falugondnoki és a házi gondozás az a két feladat, amit mindenáron megtartunk. Rábasebesen is öregszik a lakosság, sok az idős, egyedülálló ember, akik rászorulnak a segítségre. Arra törekszünk, hogy ebből ne is legyen hiány. A fejlesztésekhez majd pályázati támogatásra számítunk, igaz, önerőnk sem nagyon van. Szó volt róla, hogy a kormány valamilyen formában segíti az önkormányzatokat, hogy a saját forrás rendelkezésre álljon, de részleteket egyelőre nem tudok. Jó volna pedig, ha így lenne, mert sok esetben éppen emiatt nem tudunk pályázni – tette hozzá Mizser Edit.

Az újraválasztott polgármester beszélt a rábasebesi kastélyról is. Mint mondta, nagyon bíznak az új tulajdonosokban. Egyelőre annyi látszik a helyszínen, hogy a környezetét rendben tartják. „Jól jönne nekünk, ha végre ismét működne a Széchényi-kastély. Remélem, hogy a cég, amelyik megvásárolta az épületet, komolyan gondolja a vázolt elképzelések megvalósítását" – jegyezte meg Mizser Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!