Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Győr-Moson-Sopron megyei programok

Soproni Petőfi Színház előadásai

Petőfi Színház

Sopron, Soproni, Petőfi tér 1.

Időpont:  2018. 05. 15. – 2018. 05. 31.

The Blues Brothers

Május 15. 17.00
Május 16. 17.00
Május 17. 17.00
Május 18. 19.00
Május 26. 19.00

The Hungarian Show
Hozzávalók: két napszemüveg, két fekete öltöny, egy marék sláger.

A hozzávalókat keverd össze pár csattanós poénnal és fél tucat csinos táncoslánnyal...
Nem tudni, hogy Feke Pál és Serbán Attila a recept alapján dolgoztak-e, ám az bizonyos, hogy az énekes idolok iránti lelkesedés és a műfaj iránti szeretet vitte rá a két művészbarátot arra, hogy az előadás idejére (Blues) testvérré fogadják egymást. A nézők pedig bízvást fogadhatnak arra, hogy hangulatos, látványos és igazán különleges színházi estéjük lesz!

Főszereplők: Feke Pál és Serbán Attila

I. helyár: 4.500 Ft / II. helyár: 4.000 Ft
______________________________________________________________________________________________ 

Henrik Ibsen:Ha mi holtak feltámadunk

Május 18. 19.00
Május 19. 19.00
Május 20. 19.00
Liszt Ferenc Kulturális Központ

Drámai epilógus három képben, egy részben

A korosodó Rubek professzor, a híres szobrász és fiatal felesége, Maja már nem szereti egymást. Maja a saját jövőjét a vad vadásszá transzponált Ulfhejm földbirtokosban véli megtalálni. Férje jövője a legsikeresebb szobrának egykori modelljéhez, a feledés vagy a nemlét homályából elősejlő Irenéhez kanyarodik vissza. Bármerre is indulnak, egyetlen dolog hiányzik belőlük az úton: a cselekvő szeretet.

A főszerepekben: Rubek professzor - Szilágyi Tibor (Kossuth- és Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész), Maja, a felesége - Szőcs Erika, Irene - Molnár Anikó, Ulfhejm, földbirtokos - Szélyes Ferenc (Jászai-díjas)
Rendező: Pataki András

A Soproni Petőfi Színház, a budapesti Nemzeti Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciója.

Jegyár: 2.500 Ft

__________________________________________________________
Az ördögbe!!! Zenés magyar népmese - Rendező: Gál Tamás

Május 15. 10.00
Május 16. 10.00
Május 17. 10.00
Május 28. 10.00
Május 29. 10.00
Május 30. 10.00
Május 31. 10.00

Liszt Ferenc Kulturális Központban

Persze, mindenki fél az ördögtől, hiszen vele együtt eszünkbe jut a pokol, a gyehenna tüze meg a többi kínzó kellemetlenség. Meg a halál és az elmúlás. Mert mi lesz, ha mégis a pokolra jutunk életünk végén?
Az ördögtől csak a mesebeli szegény ember nem fél - mert neki már nincs sok vesztenivalója. Csavaros észjárásával, sok furfanggal még a pokolbéli legfelsőbb hatalmak eszén is túljár. De ki hinné, hogy az ördög legnagyobb ellenfele mégsem a szegény ember, hanem a székely asszony, aki még attól sem riad meg, ha belébúj az ördög!
S hogy mire az asszony fene nagy bátorsága, az kiderül ebből a játékból, amelyben gyönyörű mezőségi dallamok szólalnak meg olyan ismerős hangszereken, mint a hegedű, a gitár és a ,,csípisüti" (Aki nem hiszi vagy nem tudja, mi ez, járjon utána!)

Jegyár: 1.700 Ft
_______________________________________________________________________________________________
Henning Mankell - Németh Ervin
Csillagkutya

Színházi nevelési előadás

Joel élete csupa talány. Miért laknak ők ketten az apjával egy kietlen, északi városkában, miért nem lent délen, a meleg tengerek partján? Miért lett apjából, a hajdani tengerészből nehéz sorsú favágó? Miért hagyta el őket az anyja sok-sok évvel ezelőtt? És mi lesz, ha az apja, Samuel is lelép? Ezeken töpreng Joel a dermesztő téli éjszakában, amíg a kutya nyomát követi. A kutyáét, aki egy magányosm csillag felé lohol...
Kemény, őszinte, ugyanakkor lélekemelő előadás az anyátlanul nevelődő Joel életéről, a mindennapok nehézségeivel dacoló édesapáról, akiket az emlékek és a jövőről dédelgetett álmok tartanak életben.

Egy különleges játék az igazság kereséséről, a felelősségvállalásról, a jó cselekedetek nehézségeiről, a barátságról, a fantázia hatalmáról és gyermekkor puha fészkéből való kihullásról, a felnőtté válásról.

Szereplők: ÁCS TAMÁS, SZLÚKA BRIGITTA, FAJKUSZ BENEDEK / MARKÓ BÁLINT / RIMMEL BOTOND, HORVÁTH GÁBOR TIMÓT / IVANICS MÁTYÁS / NÉMETH GÁBOR / SEINER GERGELY / SZABÓ TAMÁS, LEHOTA KRISTÓF / NAGY MÁRIÓ ATTILA / SZŰCS BÁLINT / TÖREKI MILÁN / VÉGH KRISTÓF

Rendező-foglalkozásvezető: Németh Ervin

A Soproni Petőfi Színház színházi nevelési előadása felsősöknek

Az előadások pontos helyszíne és időpontja a soproniszinhaz.hu honlapon elérhető!

___________________________________________________________
SZÍNHÁZKLUB

Május 30. 19.00

Ross Károly: Ki van az asztal alatt?
Felolvasó-színházi előadás

Mivé fajul az önzés, az egymás iránti közöny és az akarnokság? Ezt mutatja meg a soproni szerző darabja hol tragikumba, hol humorba ágyazva, ám végig bizonytalanságban tartva a nézőt, hogy amit lát, az a valóság-e vagy annak csak játékos leképezése, amit nem kell komolyan vennünk.

Rendező: Kovács Frigyes (Jászai-díjas)
A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció a szervezes@prokultura.hu e-mail címen.

 

 

Ossza meg ismerőseivel!