Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Nemzeti Vágta: kedden sorsolás

A Nemzeti Vágta előfutamainak sorsolására holnap, szeptember 4-én kerül sor. Az ünnepélyes eseménnyel megkezdődik a visszaszámlálás. A Sorsolás idén is a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében rendezzük meg, ahol díszes ceremónia keretén belül derül ki, hogy az induló 72 település lovasa milyen indulási sorrendben áll rajthoz a Hősök tere köré felépített speciális lóversenypályán.
A sorsolás közjegyző jelenlétében történik. A sorsoláson részt vesznek prominens személyek, a rendezvény partnerei, az induló települések polgármesterei, versenyzői és a Nemzeti Vágta sztárjai.

A Nemzeti Vágta utolsó előfutamára Kaposváron került sor, a Meistro Lovastanya pályáján. A rendező település mellett az első helyen befutó Tapsony, valamint a másodikként célba ért Szilvásszentmárton lova és lovasa lehet ott a Nemzeti Vágta versenyén szeptember 15-16-án a Hősök terén. A Kaposvári Vágtára 17 település nevezett, ám az ellenőrzéseket követően végül csak 15-en állhattak rajthoz.A selejtezők nagyobb versengést és izgalmat hoztak, mint a végső döntő, ugyanis a fináléban - sérülés miatt - már csak Tapsony és Szilvásszentmárton két hölgy lovasa küzdhetett meg a dicsőséges első helyért. Végül az eddig inkább ugrósportban járatos Bán Dóra Tapsony színeiben ért be elsőként, ám a szabályok értelmében mindkét település képviseltetheti magát a Nemzeti Vágtán. A kulturális és szórakoztató programok mellett huszárokat, betyárokat, és szabadidomítási bemutatót is láthatott a közönség, valamint megrendezték a polgármesterek fogathajtó versenyét, színészek futamát, sőt, a baráti társaságok szekértolásban is kipróbálhatták magukat.


A Kaposvári Vágtára nagyszámú közönség látogatott ki, aminek szervezők azért is örültek, mert bíznak a helyi lovas turizmus fellendülésében, s nem mellesleg szeretnék elérni, hogy nagyobb társadalmi rangja legyen a lovasoknak, a lovas sportoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érpatakon szeptember 1-jén patakokba folyik a pálinka

Szeptember 1-én ismét folyik a pálinka. Hatodik alkalommal nyitja meg kapuit a Zsindelyes Pálinka és… Tovább olvasom