Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Buborékokkal telített kísérletezés és fesztiválozás

A belváros szívében megnyílt Egykettő Borbisztró és Fröccsliget szeptember 1-2-án egy fröccsfesztivál keretein belül ad teret a 6 neves hazai szikvizes és borász bemutatkozására.
Az Egykettő Borbisztró és Fröccsliget az 1869-ben tervezett Ybl Palota fedett udvarán jött létre, amely Budapest egyik legszebb és legdíszesebb épülete. Azok számára jött létre, akik szeretik a romkocsmák hangulatát, a jó borokat, de valami többre, valami kifinomultabbra vágynak. Az Ybl Palota belső udvarát birtokba véve a hely igazi elegye a régi és új világ értékeinek, stílusjegyeinek. E helyszín tökéletes találkozóhely egy vacsorára, vagy egy gyors üzleti ebédre, de akár csak egy frissítő fröccsre is.


Kínálatukról részletesebben web oldalukon böngészhetnek:
http://egyketto.eu/ illetve megtalálhatóak a facebookon is:
https://www.facebook.com/EgykettoBorbisztroFroccsliget

A szórakozóhelyen a programokban soha sincs hiány - a furfangos elnevezés ezzel hozható kapcsolatba - minden hónap 1-je és 2-a két olyan nap, amire nagyobb hangsúly kerül, ugyanis ilyenkor kiemelt programok és a szokásosnál is több akció várja a vendégeket, mindezzel még pezsgőbbé téve a hangulatot. Éppen ezét szeptemberben első napjaiban mi mással is lephetnék meg a bor rajongókat, hanem egy jó kis vele kapcsolatos fesztivállal.


Míg tart az indiánnyár jól esik a fröccs. A jó fröccs jó borból készül, és igazi szikvízből, az Egykettő Fröccsligetben pedig ezeknek az otthona. Itt a nedű szerelmesi kipróbálhatják, hogy melyik bornak melyik szikvíz, milyen arányban áll a legjobban.

A boros csapatot a fesztivál alatt erősíti: a Bazaltbor, a Csetvei Pince, az Etyeki Kúria, a Gál Pincészet, a Kislaki Bormanufaktúra, a Pántlika Pincészet és a Válibor.

Míg Dulai István, Feigel Tamás, Orosz József, Rajos István, Sós Lajos és Szabó István szikvízkészítő tölti meg buborékkal a finom nedűket.

A zenei aláfestés is elmaradhatatlan kelléke az Egykettő éjszakáinak, így a fesztivál alatt Dj Izil és Dj Andrew J gondoskodik arról, hogy a hangulat a táncos lábakat is életre keltse.

Azonban nem csak ízlelgetni lehet a finom párosításokat, hanem azonnal be is lehet mutatni őket, hiszen keresik a leglazább, legmenőbb, legviccesebb legényt vagy leányt, aki a hely Fröccsmestere lehet! Ez nem csak dicsőséggel jár, hanem a főállású munkalehetőség is, ugyanis a tiszteletbeli Fröccsmester, akinek kiválasztására szeptember 2-án kerül sor, az Egykettő csapatában dolgozhat a továbbiakban, mint igazi fröccskeverő szakértő. Természetesen a kiválasztásnál az arányok és fajták pontos tudása is fontos, de amit figyelni és értékelni fognak az a kiállás, a humor, és az egyéniség.

Természetesen nem csak azokat várja a Fröccsfesztivál, akik egy jó italra vágynak, napközben a legkisebbeket is izgalmas programok szórakoztatják, borral kapcsolatban, de természetesen szigorúan alkoholmentesen. Tehát kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre valót: Almafröccs, Bodzafröccs, Málnaförccs, Krúdy fröccs, kisfröccs, nagyfröccs és a sor végtelen.


Az érdeklődök számra hasznos, pénztárcakímélő információ lehet egy adok-kapok lehetőség, ami annyit tesz, hogy ha akadnak otthon, padláson, pincében, ismerősnél, rokonnál hasonló régi szifonok, és nem esik nehezedre megválni tőlük, akkor vidd el magaddal az Egykettő Fröccsfesztiválra, és fröccsbérletet kapsz ajándékba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi harcművészeti edzőtábor lesz Győrben

A győri székhelyű Bonsai Aikido Egyesület és a Budapesti Suri Kosei Dojo közösen szeptember 7-9… Tovább olvasom