Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Átépítés, ütemterv szerint

Kapuvár - Az ütemtervnek megfelelően zajlik a kapuvári kórház angiológiai beruházása. Az új épület szerkezetkész, sőt, már az átalakítási munkák is megkezdődtek.

A kapuvári kórház területén idén tavasszal kezdődött beruházás 875 millióba kerül, annak 125 milliós önrészét a kibocsátott egymilliárdos kötvényből fedezi a város. Az angiológia új épülete a jelenlegi belgyógyászat és a mostani konyha közti területen épül. A háromszintes épület földszintjén a kezelők lesznek, az első és második emeleten pedig egy- és kétágyas szobákban fogadják a betegeket. Az angiológia jelenlegi épülete a beruházás végéig üzemel, sorsáról később döntenek.

A beruházás célja az érszűkületben, végtagkeringési zavarban szenvedő betegek angiológiai rehabilitációs ellátásának korszerű épületegyüttesbe és hatékony terápiás eljárásrendbe szervezése. Ehhez elengedhetetlen a régi épület átépítése, új részek kialakítása, valamint a modern gyógyítást szolgáló eszközök beszerzése. Így egy 134 ágyas angiológiai rehabilitációs központ jön létre, mely megfelel a huszonegyedik századi elvárásoknak.

Az új épületen kívül a régiek átalakítása is megkezdődött a kapuvári kórházban. Az átadást jövő tavaszra tervezik.
Az új épületen kívül a régiek átalakítása is megkezdődött a kapuvári kórházban. Az átadást jövő tavaszra tervezik.

A munkálatok a tervezett ütemezés szerint zajlanak, az igazgatási (G) épület földszinti része elkészült, első emeletén a laborokig a bontási munkák megkezdődtek. Az új épülettömbben (K épület) a teherhordó falak és a vasbeton szerkezetek, valamint a földszinten és a harmadik emeleten a válaszfalak, a fa fedélszerkezet szintén elkészült. A harmadik szinten a tetőfedési munkák szeptember végén megkezdődtek, a gépész- és villamos alapszerelés jelenleg is tart.

A C épület első emeletén a munkák rövidesen befejeződnek, az átköltözés megkezdődhet. A közeljövőben a G épület első emeletén falazási, villamos és gépész-alapszerelési munkálatokba fognak. A K épületben folytatódnak a gépészeti és villamos alapszerelések, az első és második emeleten a válaszfalazás, valamint a belső vakolás is elkezdődik. A B épületben két hét múlva kezdik az emeleti rész belső átalakítását, illetve az épület tetőcseréjét is.

Az átadást mind a kivitelező, mind a városháza jövő tavaszra tervezi.


Százharmincnégy ágyas angiológiai rehabilitációs központ jön létre, mely megfelel a huszonegyedik századi elvárásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tuti programok hétvégére! Unatkozol? Irány a szabadba!

Annyi a program a hétvégére, mint égen a... Kedvünkre válogathatunk. Lássuk...
Tovább olvasom