Tehetséges Szili tanulókat támogat a Presztízs-díjas vállalkozó

kisalfold.hu
2014.11.14. 14:18
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

A 2006 nyarán a Digitáltechnika Kft. 1 millió forint tőkével alapított „Kaproncai Oktatást Támogató Alapítvány" megtartotta a tevékenységét értékelő összejövetelét.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.
A rendezvényen részt vett Kaproncai Ferenc alapító, Lengyel Oszkár Mártonné, Szil község polgármestere, Szűcs Kelemenné, a Szili Szent István Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, a kuratórium tagjai és az elmúlt évek támogatottjai.

Az alapító felelevenítette az alapítvány létrejöttének körülményeit, Szilban töltött gyermekéveit.

Tapasztalataira hivatkozva elmondta, hogy régen is, és most is, szükség van a nehéz anyagi helyzetben lévő, tehetséges fiatalok megsegítésére. Azt szeretném, hogy anyagi okok miatt senki előtt se csukódjon be a továbbtanulást, képzést jelentő ajtó, nekem volt ebben részem azt szeretném, ha a szili gyermekeknek nem kellene ezt megtapasztalniuk.

A továbbiakban Gyurasits Ferencné, az alapítvány elnöke számolt be a kuratórium nyolc éves működéséről. Ismertette, hogy az alapítvány támogatói – Szil Község Önkormányzata, magánszemélyek, vállalkozások, Szilból elszármazottak – 550.000 forinttal járultak hozzá tevékenységükhöz. Elmondta, hogy az utóbbi hat évben 960.000 forintot sikerült összegyűjteniük a személyi jövedelemadó 1 százalékából.

Az alapítónak és a támogatóknak köszönhetően a nyolc év alatt 12 tanuló pályázott sikeresen.

Kaproncai Ferenc Presztízs-díjas alapító, a támogatott fiatalokkal.
Kaproncai Ferenc Presztízs-díjas alapító, a támogatott fiatalokkal.

A támogatás összege a tanév végére eléri a 2.100.000 forintot, ebből legtöbben kollégiumi és étkezési díj- (1.370.000 forint értékben), telefon és internet előfizetés-, beiskolázási támogatásban és útiköltség-térítésben részesültek, valamint két tanuló tanulmányai segítésére laptopot kapott támogatásként.

Szil újonnan megválasztott polgármestere elmondta, örül annak, hogy megismerhette az alapítvány tevékenységét és működését. Egyetért az alapítvány céljaival, melyek megvalósítása érdekében családja nevében 200.000 forint támogatást ajánlott fel.

Az alapítvány több esetben általános iskolától az egyetemi oktatás végéig kíséri a tanulók sorsát, így van olyan tanuló, akit már 8 éve támogat.
A támogatottak kiváló tanulmányi eredményeiken túl aktívan részt vesznek a település kulturális és sport életében.

Kuratórium tagjai: (balról jobbra) Perlaki Sándor, Pénzes László, Szili Nándorné, Kaproncai Ferenc alapító, Gyurasits Ferencné Kuratórium elnöke, Varga Éva
Kuratórium tagjai: (balról jobbra) Perlaki Sándor, Pénzes László, Szili Nándorné, Kaproncai Ferenc alapító, Gyurasits Ferencné Kuratórium elnöke, Varga Éva

A tanulók beszámoltak arról, hogy többször részt vettek szakmai és tantárgyi tanulmányi versenyeken, felsőfokú tanulmányaik során Tudományos Diákköri munkában, sőt nemzetközi versenyekre is eljutottak.

Megköszönték az eddigi anyagi segítséget, majd kötetlen beszélgetéssel folytatódott a rendezvény.

Az alapító megköszönte minden segítőnek az eddigi anyagi, erkölcsi támogatást és Jakab Miklós vállalkozónak a rendezvény lebonyolításához szükséges helyszín biztosítását, valamint a vendéglátást.

A Presztízs-díjas alapító a mai fiataloknak azt üzente: szeressék munkájukat, leljék benne örömüket, küzdjenek álmaikért.

hirdetés

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...