A Presztízs nem megy ki a divatból - Fotók a 2014-es díjátadóról

Galéria
Hancz Gábor
2014.12.05. 09:40
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Nyolc cég, szervezet, vállalkozó kapott elismerést a tegnapi Presztízs-díj-átadón Győrben. Az eseményt tizenharmadik alkalommal rendezték meg.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.
A Győr-Moson-Sopron megyei gazdaság és közélet meghatározó személyiségei töltötték meg a győri városi egyetemi csarnokot az idei Kisalföldi Presztízs Díj-kiosztó gálán csütörtök este; köztük voltak azok is, akik pályáztak valamelyik kategóriában és reménykedtek, hogy a zsűri őket találta a legjobbnak. A díj alapítását a Kisalföld kezdeményezte 2002-ben azért, hogy rangos elismerésben részesülhessenek a legkiválóbb vállalkozások és vállalkozók, és ebben számos partnerre talált.

A gálát Illényi Katicának és Farkas Róbertnek, a Budapest Bár vezetőjének időnként egymásra feleselő virtuóz hegedűjátéka nyitotta meg, majd az est műsorvezetője, Gönczi Gábor lépett színpadra. Ő úgy fogalmazott: a korábbi győztesek büszkén tekintenek erre az elismerésre, ami azt jelenti, hogy a presztízs nem megy ki a divatból.

A Kisalföld nevében Nyerges Csaba főszerkesztő arról beszélt, hogy a napilap negyedmilliós olvasótáborára, erejére, partnereire támaszkodva fogott bele a díj alapításába. „Mi hiszünk a Kisalföldben és abban, hogy több mint napilap. Aki pályázott, szintén hisz önmagában, ami már nyertessé teszi" – fejtette ki.

Győr-Moson-Sopron megye meghatározó gazdasági és közéleti szereplői vettek részt a gálán. Fotók: Mészáros Mátyás

Az elmúlt bő évtizedben a politika képviselői is hitet tettek a Presztízs-díj mellett. Ez a csütörtöki estén sem volt másként. Radnóti Ákos győri alpolgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat olyan gazdasági környezetet igyekszik teremteni, amelyben a vállalkozások jól érzik magukat. Példaként említette az ipari park bővítését, az oktatási rendszer átalakítását, az iparűzési adó csökkentését.

Széles Sándor Győr-Moson- Sopron megyei kormánymegbízott a lélekről szólt, s úgy fogalmazott: szükség van néha megállni, értékelni, átadni magunkat az örömnek.

Ezt követően kezdődött el a díjátadások sora. Elsőként, „a közösségi felelősségvállalásért" kategóriában megosztva díjazták az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületét, valamint a Kantharosz Alapítványt. Az előbbi vezetője, Tóth Jánosné 15 év munkája elismerésének nevezte a díjat, a Kantharosz Alapítvány alapítója, Tagai István pedig az alapítványt létrehozó szervezeteknek mondott köszönetet. Az ÉFOÉSZ a Digitáltechnika és a DIT Fotólabor különdíját is átvehette.

Az „innovatív megoldásokért" járó díjat a SZEnergy csapatot működtető győri Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesületnek ítélték oda. Pup Dániel alelnök, csapatvezető az öröm pillanataiban úgy fogalmazott: „Nehéz, munkás éven vagyunk túl. Nemrégiben versenyeztünk Spanyolországban, és sok fejlesztéssel készülünk a jövő évre."

A mosonmagyaróvári Mikroflexum Trade Kft. „az év kisvállalkozása" lett. A társaságot Németh Krisztián ügyvezető képviselte, aki a színpadon állva bevallotta, számukra a díj megerősítést jelent: „Bátran haladhatunk az utunkon tovább."

Az utat említette köszönő beszédében az év vállalkozásának megválasztott Pedró Pékség Gyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, Vajda Péter is: „Azzal indultunk el, hogy Európa legjobb péksége legyünk. Most úgy érzem, jó úton járunk." A másik királykategóriát, „Az év üzletembere" címet Szilágyi Gábornak, a Győri „Előre" Halászati Termelőszövetkezet ügyvezető elnökének ítélték oda, aki a munkatársainak mondott köszönetet, s reményét fejezte ki, hogy egyre több család asztalára egyre többször kerül hal, nem csak karácsonykor.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara két díjat adott át a gálán. Az Ikarosz-díjat Kovács Norbert, a Konsys Kft. ügyvezetője kapta, míg a kamarai Presztízs-díjat Kránitz Ferenc egyéni vállalkozó vehette át.

Az év vállalkozása – Pedró Pékség Gyártó és Kereskedelmi Kft.


Nagyon érdekel a szakmám

Vajda Péter tizennégy éves korában elhatározta, hogy pék lesz, saját pékséggel. Ez az álma 12 évvel ezelőtt megvalósult. Ma pedig már több mint 100-féle péksüteményt és 30-féle kenyeret készítenek nap mint nap. Termékfejlesztésük módszertanát a Pedró Pékség tulajdonosa, aki a magyar pékválogatott tagjaként is járja a világot, így összegezte:
– A nemzetközi porondon mindig nyitott szemmel járok. De ugyanez igaz Magyarországra is, ha más régiókba látogatok, minden terméket megnézek, mert nagyon érdekel a szakmám. Ezekből a tapasztalatokból szoktam meríteni. A saját gondolataimat és a látottakat összevegyítem, ebből rakom össze az új termékünket, ami az üzleteink polcainkra kerül.

Vajda Péter
Vajda Péter

Aranypereces válogatott

Vajda Péter 2002-ben egyéni vállalkozóként három alkalmazottal kezdte péksége működését Sokorópátkán. 2008-ban feleségével kft.-t alapítottak, akkor már a téti telephellyel kibővülve. Ma 123 alkalmazottat foglalkoztatnak, nyolc mintaboltjuk működik: egy-egy Sokorópátkán, Téten, Győrszemerén, Pannonhalmán és négy Győrben. 2013-ban megkapták a pékeknek járó legnagyobb szakmai elismerést, az Arany Perec díjat. Vajda Péter a magyar pékválogatott tagja, sütőipari technológusként a mai napig ő irányítja a termelést. Felesége, Vajda Péterné a pénzügyekért felel, jelenleg „másodállásban", mivel második gyermekükkel gyeden van. Számos civil szervezetet és sporttevékenységet támogat a cég.


Az év üzletembere – Szilágyi Gábor

Tudatos célkitűzések mentén

A Győri „Előre" Halászati Termelőszövetkezetben Szilágyi Gábort 2005-ben nevezték ki ügyvezető elnöknek. A szakirányú egyetemi végzettségű, külföldi tapasztalatokkal rendelkező fiatalember meghatározó intézkedéseket hajtott végre, melyek mögött tudatos célkitűzések állnak. Árbevételük megháromszorozódott, létszámuk duplájára nőtt, termékpalettájuk jelentősen bővült. Szakmai elismertségüket Szi-
lágyi Gábor saját példájával érzékelteti:
– Iskoláim után az első három évet a központi szakmai szervezetünknél töltöttem. A legjobb szakmabeliek voltak az oktatóim. Most ismét ott vagyok ezekben a szervezetekben, vezetőségi tagként is. Az utóbbi tíz év munkájának az eredménye, hogy odafigyelnek a véleményemre.

Szilágyi Gábor
Szilágyi Gábor

Több lábra állított cég
A Győri „Előre" Halászati Termelőszövetkezetet 1945-ben alapították győri és szigetközi halászcsaládok. Kezdetben a halászat jelentette a tevékenységi kört. Mára a piaci változások révén sokkal inkább a haltenyésztésre, halnevelésre, -feldolgozásra és konyhakész termékek előállítására fókuszálnak. A cég telephelye és halfeldolgozó üzeme Nagybajcson működik, a fejlesztések eredményeként modern környezetben, zöldenergia felhasználásával. Intenzív halnevelő rendszere egyedülálló Magyarországon. A szövetkezet három mintaboltot üzemeltet Győrben, Mosonmagyaróváron és Budapesten, emellett számos üzletlánc beszállítója. Tavaly OMÉK Nagydíjat kapott füstölt tokfilé terméke.

Az év kisvállalkozása: Mikroflexum Trade Kft.

Új technológia, új siker
A cég tevékenységének fő terepe a gépjármű-villamosság és az elektromos rendszerek. Alapfilozófiájuk, hogy a termékek és szolgáltatások egy helyen álljanak a megrendelők rendelkezésére. Németh Krisztián ügyvezető kiemelte, hogy kiváló munkatársakat sikerült maga köré gyűjtenie:
– Tudták a maguk dolgát, ugyanakkor az új gondolatokat is képesek voltak magukévá tenni. Hinni tudtak abban, amiben én is hittem, hogy az új technológiák újabb eredményeket szülnek.

Németh Krisztián
Németh Krisztián

Immár minden egy helyen
A mosonmagyaróvári székhelyű Mikroflexum Trade Kft. ügyvezetője, Németh Krisztián gépjármű-technikai szerelőként több munkahelyen szerzett tapasztalataira támaszkodva 1998-ban kezdett önálló tevékenységet egyéni vállalkozóként egy bérelt műhelyben. Egy másik üzletben alkatrészeket is árusított. 2004-ben sikerült saját ingatlanon telephelyet építenie, majd 2013-ra 510 négyzetméteresre bővítenie: raktár, 7 kocsiállásos szerviz, villamossági labor, fődarab-felújító helyiség várja a megrendelőket, az épületben oktatóterem, konyha és három iroda is helyet kapott. Tevékenységi körük: kiskereskedelem, gépjármű-villamossági szolgáltatások, felépítmények villamos hálózatainak tervezése, egyedi gépgyártás. A céget tizenegy alkalmazott munkája segíti.

Díj az innovatív megoldásokért – Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesület

Innovátorokat nevelnek

Az Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesület a SZEnegy Team nevet viselő csapat működtetésére jött létre. Hogy miért pályáztak, miért érezték úgy, hogy megérdemelnék az elismerést, azt Pup Dániel gépészmérnök, a széchenyis csapat alapítója, menedzsere foglalta össze:
– Öntevékeny munkával dolgozunk hét-nyolc éve. Az iparnak innovátorokat nevelünk, ami hatalmas hasznot hoz a magyar iparnak és a régiónak is.

Pup Dániel
Pup Dániel


Életképes technológia
A SZEnergy Team 2006-ban alakult. A Széchenyi István Egyetem hallgatóiból és oktatóikból álló lelkes csapat alternatív hajtású járművek kutatásával, fejlesztésével, megépítésével és versenyeztetésével foglalkozik. A csapat célja, hogy fejlesszék az alternatív energiával hajtott elektromos járművek hatékonyságát és bizonyítsák a technológia életképességét. Mindig a legmodernebb technológiákat és technikákat használják. 2011-től működnek egyesületként. 2012-től tevékenységüket felkarolta az egyetemen működő Járműipari Kutató Központ. Járműveikkel számos nemzetközi versenyen vettek már részt – sikerrel. Idén például Murciában nyerték meg kategóriájukat.

Díj a közösségi felelősségvállalásért – Kantharosz Alapítvány

Merjenek nagyot álmodni!

Az alapítvány minden évben megrendezi jótékonysági estjét. A résztvevők jegyek vásárlásával, adományokkal és a felajánló borászatok különlegességeinek megvásárlásával járulnak hozzá az adománygyűjtéshez. A közös fellépés lényegét Tagai István alapító foglalta össze: – Azért fogtunk össze, hogy ne csak morzsákat, ne csak aprópénzt tudjunk nyújtani alapítványoknak, rászorulóknak, hanem nagy összeggel, „Merjenek álmodni!" címszóval segíthessük őket.

Tagai István
Tagai István

Nyolc klub együtt
Az Európai Borlovagrend Győri Legátusa és a Győri Filharmonikus Zenekar hozta létre 2010-ben az első Kantharosz Gálát, melyhez csatlakozott hét szervezet: Arrabona Lions Club, Első Győri Lions Club, Rotary Club Győr, Rotary Club Győr Rába, Rotary Club Győrújbarát, Első Győri Kiwanis Club, Patrónus Lions Club. Öt év alatt 27 millió forinttal támogattak rászoruló, tehetséges gyermekeket, fiatalokat. 

Díj a közösségi felelősségvállalásért – – ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete

A védteleneket segíteni kell
Az egyesület tíz éve kezdte meg működését. 1300 tagja van, de segítséget nyújtanak a megye mind a 2500 értelmi sérült emberének. Több mint egy tucat szolgáltatással könnyítik meg a rászorulók mindennapjait. Filozófiájukat, követendő hozzáállásukat Tóth Jánosné, az egyesület vezetője így szemléltette:
– Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne menj mögöttem, mert lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem, légy a barátom!

Tóth Jánosné
Tóth Jánosné

A sérült emberekért
Az egyesület a sérült embereket, hozzátartozóikat és segítőiket fogja össze. Tevékenységeik a fogyatékossággal élő emberek és családjaik társadalmi megkülönböztetésének csökkentését, érdekeik érvényesítését, érdekeik védelmének segítését jelenti. Programjaikkal a társadalmi integrációra és a szociális biztonság növelésére törekednek.

Kamarai Presztízs-díj – Kránitz Ferenc

A közért is tesz
A kamarai Presztízs-díj nyertesét azon vállalkozók közül választják, akik a köz és a kamara érdekében kiválóan és már hosszú ideje „szolgálatban" állnak. Ez amolyan életműdíj is egy kicsit. A nyertes, a mosonmagyaróvári Kránitz Ferenc a pékszakmát édesapja után választotta és 31 éve dolgozik egyéni vállalkozóként.
– Csak olyan terméket készítek, amit én magam is meg-
ennék. A vevők különösen szeretik például búr- és pozsonyi kiflijeinket – mondta.

Kránitz Ferenc
Kránitz Ferenc


Kamarai Ikarosz-díj – KONsys Kft.

Külföldön is jelen

Az Ikarosz-díj elnyerésére meghirdetett verseny célja olyan vállalkozások, intézmények díjazása, akik csökkentik a környezet terhelését, illetve javítják az emberek életminőségét. Az elismerést idén Kovács Norbert, a Konsys Kft. ügyvezetője kapta.
– Cégünk energiamenedzsment-rendszerek és ehhez tartozó szoftverek létrehozásával, fejlesztésével foglalkozik. A cég alapításakor a célunk az volt, hogy piacvezetők legyünk Magyarországon, de most már külföldön is jelen vagyunk.

Kovács Norbert és Baracskai Attila ügyvezetők
Kovács Norbert és Baracskai Attila ügyvezetők


A kurátorok szerint egy cég fejlődésének a kulcsa...

Mihalicz Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke:
– A fejlődéshez nélkülözhetetlen a jól kép- zett, minőségi és lojális munkaerő, az innovatív alkalmazott technológia és a versenyképesség
– a folyamatos tanulás és a fejlesztés által.

Pintér István, a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója:
– Kulcsfontosságú a vevők igényeinek megértése, hogy az elvárásaikat le tudjuk fordítani termékekre, szolgáltatásokra. Az pedig természetes, hogy ezeket a produktumokat kiváló minőségben a megígért határidőre és reális áron szállítsuk le.

Jancsó Péter, a Graboplast Zrt. elnök- vezérigazgatója:
– Egy cég fejlődésének a kulcsa, hogy legyen víziója, legyenek céljai, legyen identitása és legyenek, akik „forgatják a kereket".

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója:
– A munkatársak szakmai felkészültsége és elkötelezett munkája, az innovációra való nyitottság, a rugalmasság és a helyesen megválasztott vállalati stratégia. E tényezők összhangja és menedzselése teremt biztos alapot.

Görög Tibor, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója:
– A cégek fejlődésének számos feltétele van. A legfontosabbak: a mindenkori piaci viszonyokhoz való rugalmas alkalmazkodás és az innovációs lehetőségek kihasználása új, modern, piacképes termékek előállításához.

Mártonné dr. Baj Mária, a Leier-csoport ügyvezető igazgatója:
– A siker záloga számunkra a maximalizmus, minden téren. Kitartó munka, folyamatos innováció és magas szintű szakmai elkötelezettség a legfőbb kompetenciák, amelyek segítségével a leggyorsabban lehet reagálni a piac változásaira.

Lett Kornélia, a Pricewaterhouse Coopers Magyarország győri irodavezetője:
– Jól megalkotott stratégia, innovatív megoldások, a cég folyamatainak és munkatársainak folyamatos fejlesztése. Ezek egymást kiegészítve biztosítják az elért eredményeken túl a jövőbeli sikeres működést.

Németh József, az OTP Bank Nyrt. Észak-dunántúli Régiójának igazgatója:
– Az egészséges szervezeti kultúra és az innováció – ezek az alapok a továbblépéshez. Szükség van a megújulásra, ehhez a nyitottság és persze a szakmaiság, a piacismeret is elengedhetetlen a fejlődéshez.

hirdetés

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...