Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Vodafone mobilinternet: többen, gyorsabban, még jobban

A Vodafone átadta Magyarországnak az új, szélessávú mobilinternet hálózatát. Ez több mint 9 millió lakosnak nyújt kényelmes és gyors hozzáférést otthonában, munkahelyén, szabadidejében és útközben – hatszoros letöltési sebességgel, mint egy évvel ezelőtt.
Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke elmondta: „Míg egy évvel ezelőtt, hálózatmodernizáció kezdetén 673 helység, addigra az újonnan megszerzett 900 MHz-es frekvenciák segítségével ma már 2432 település 9 millió lakója számára elérhető a Vodafone nemzetközileg is kiemelkedő minőségű szolgáltatása és villámgyors mobilinternete." Ráadásul számos olyan településen - Győr-Moson-Sopron megyében például Kóny, Pér, Koroncó, Bakonyszentlászló - egyedül a Vodafone hálózata használható, ahol eddig semmilyen szélessávú mobilinternet-szolgáltatást nem lehetett használni. A társaság ezzel további, közel 1,2 millió embert kapcsolt össze a modern gazdaság egyik alappillérével.

Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója hozzátette: Vadonatúj hálózatunk minden pontján minimum 21,6 megabites elméleti letöltési sebességet biztosítunk. Ezen felül 100 városban és Budapesten a 42 megabites DC-HSPA+ technológia előnyeit élvezhetik, amelynek sebessége hatszorosa az egy évvel ezelőtti maximumnak. Az új “zöld hálózat" energiafogyasztása ugyanakkor csak 50 százaléka a korábbinak, ami megfelel 3,5 millió köbméter gáznak, illetve 6000 tonna fa megmentésének.

A 2012-es év nagy kihívása, hogy a 2G-s felhasználók tábora 3G-s készülékekre, okostelefonokra váltson, és valóban kihasználhassa a Vodafone megbízható hálózatát.

Döbrőssy Gábor, a Vodafone műszaki vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, “stratégiai technológiai partnerünkkel, a Huawei-jel több mint 2600 bázisállomást modernizáltunk, közel 950-en 42 mbit/sec sebességre kapcsoltunk, és 2700 mikrohullámú összeköttetést cseréltünk." A munkák szakaszos leállással is járó részeit éjszaka végezték – ez 100 ezer órát jelentett –, hogy az ügyfelek szinte semmit se érzékeljenek mindebből.

https://www.vodafone.hu/lefedettsegi-terkep

Olvasóink írták

  • 2. orion1 2012. április 05. 11:16
    „100 mega internet 1000 Forint. ha-ha-ha!”
  • 1. Dwatson 2012. április 05. 10:54
    „Sajnos továbbra is maradtak elfeledett települések,legalább a máshol leszerelt berendezéseket ha megkaphatnánk...Rábapatona,de a környéke is fehér folt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már negyedmillió interaktív tévé előfizető a T-Home-nál

A T-Home Interaktív TV szolgáltatás előfizetőinek száma az elmúlt időszak dinamikus növekedését… Tovább olvasom