Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

VIRSKY - A név, amely átírta a tánctörténelmet!

A Moiseyev Táncegyüttes legnagyobb ellenfele 80 éves fennállását ünnepli velünk együtt.
Lélegzetelállító, hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet. A Virskynél a varázslat maga a realitás! 2018-ban Sopron, Győr és Mosonmagyaróvár is a közép-európai turné része.
 
Míg a Moiseyev Európában, addig a Virsky az Egyesült Államokban hódít. Ez mindössze annak köszönhető, hogy a Virsky éves szinten csupán 2 hónapot tölt el Európában, de a 80. születésnapját ünneplő együttes 2018-ban végre kivételt tesz és Európában is turnézik. Az már csak hab a tortán, hogy Magyarország is a turné része lett. Az pedig, hogy most új táncokat is láthatunk a színpadon, maga a kiváltság.

A The New York Times egészen egyszerűen az alábbi kritikával illette az együttest:
Lélegzetelállító, hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet!
 
A 80 éves VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, lelket felemelő erejét.
 
A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek az Egyesült Államokban, Vietnámban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban. Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt percekig a nagyszerű koreográfia láttán.

A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes mottója: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!
 
RÉGIÓNKBAN MINDÖSSZE 3 ELŐADÁS LESZ: MÁJUS 15-én GYŐRBEN, A NEMZETI SZÍNHÁZBAN, MÁJUS 16-ÁN MOSONMAGYARÓVÁRON, A FLESCH KÁROLY KÖZPONTBAN ÉS MÁJUS 19-ÉN SOPRONBAN, A NOVOMATIC ARÉNÁBAN. Jegyek a helyszíneken és a jegy.hu oldalon.
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élj szívből fesztivál - 2018. május 24-27. Győr (Rodeo Ranch)

Élj szívből fesztivál - 2018. május 24-27. Győr (Rodeo Ranch)
Vajon tudjuk-e mit jelent szívből élni? Mit gondolunk erről? Milyen lehet az az élet, amelyet… Tovább olvasom