Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Vargha Terápia - Fókuszban az egészség helyreállítása!

Életünket egyre inkább megkeserítik, kisebb-nagyobb kellemetlenségek formájában jelentkező tünetek: rossz közérzet, fáradékonyság, ingerlékenység, magas vérnyomás, légzési nehézségek, puffadás, testsúlyzavarok.. Akarunk mi tenni ellene, csak pontosan mit és hogyan is kéne csinálnunk ennek érdekében?


Sokan és egyre többen tisztában vagyunk a változtatás szükségességével, a ránk nehezedő hatalmas felelősséggel, saját és családunk életének tekintetében.., De mégis hogyan induljunk el jól, tévutak, és zsákutcák nélkül az egészségesebb élet felé vezető úton?

Az egészségtudatos életvezetés valóban összetett háttértudást igénylő folyamat, melyet -valljuk be!- a legtöbben nem, vagy csak részben tudhatjuk magunkénak. Ez is lehet az oka, hogy a kezdeti lelkesedést követően, sokan feladják a harcot, és -sajnos- visszatérnek a régi kerékvágásba. Pedig a megelőzésre kéne a legnagyobb energiát, figyelmet fordítani! Az emberiségen egyre inkább elhatalmasodó civilizációs betegségek visszaszorítása, kivitelezhetetlen az egész életünkre vetített, megfelelő megelőző szemléletmód nélkül. (Ezen betegségek közé sorolhatóak többek között a magas vérnyomás és koszorúér betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás, bizonyos ízületi bántalmak, a csontritkulás, az alvászavarok, a kóros fáradékonyság, a pánikbetegség, a depresszió, egyes légzőszervi megbetegedések és sajnos a daganatos megbetegedések bizonyos fajtái is, pl.: vastagbélrák.

 

Vargha Zsolt Sebastian, a győri intézmény vezető terapeutája, a természetes gyógymódok szakértője
Vargha Zsolt Sebastian, a győri intézmény vezető terapeutája, a természetes gyógymódok szakértője

 


Mi lehet a valódi megoldás és ha létezik is, könnyedén beépíthő-e a mindennapjainkba?
Rengetegszer elhangzik, hogy étkezzünk egészségesen, fogyasszunk elég folyadékot, mozogjunk többet, üljünk kevesebbet a televízió és a számítógép előtt, éljünk stresszmentesebb életet!... A legcélszerűbb megoldás egészségfejlesztő szakember és a megfelelő terapeuták segítségül hívása lehet. Hatékonyan, a ténylegesen szükséges formájában, a teljes életmódváltás talán csak abban az esetben történhet meg, ha a szervezet –folyamatosan változó- egyedi igényeinek megfelelően kerül beállításra minden „részlet". Hiszen rengeteg, sokszor apróságnak tűnő részletből áll össze az „egész-ségünk".

Először is teljes állapotfelmérésre van szükségünk, mely során meghatározásra kerül egyéni, aktuális állapotunkra szabottan, milyen életmódbeli változtatásokra (mely mikroelemek pótlására, mely –szervezetünket terhelő- méreganyagok kivezetésére, milyen típusú mozgásra, esetleges betegség/ek esetén, mely terápiás technikák alkalmazására van szükség.

Ahhoz, hogy képesek legyünk változtatni, hogy helyrebillenhessen testi-lelki egyensúlyunk, fontos átfogóbb képet kapunk a bennünk zajló folyamatokról, a tudatos kontroll szükségességéről, hiszen célunk nem a pillanatnyi jól lét vagy az időleges tüneti javulás, azonnal ható szerek bevetésével, hanem a tartós egészségi állapot elérése, fenntartása. Legyüknk őszinték..Ez egyedül, csupán saját magunkra és a ránk zúduló információáradatra alapozva, talán kivitelezhetetlen. De hol találhatjuk meg ehhez a megfelelően képzett és tapasztalattal rendelkező szakembereket?

 

 


A Vargha Terápia egészségközpontjainkban, széles spektrumú szakvégzettséggel, szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink nyújtanak átfogó megoldást, a holisztikus, egészségvédő személetmód jegyében. A már kialakult problémák kezelése mellett, nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre és az utókezelésekre is!

 

Meghatározó feladatunknak tartjuk az egészség helyreállításában, és a betegségmegelőzésben való hatékony közreműködést!
Meghatározó feladatunknak tartjuk az egészség helyreállításában, és a betegségmegelőzésben való hatékony közreműködést!

 


Többek között fontosnak tartjuk már kora gyermekkorban kiszűrni az esetleges étel-intoleranciákat, a későbbi allergiás tüneteket és egyéb betegségeket, szövődményeket elkerülendő. Felkészültek vagyunk ezek szűrésére is, a teljes állapotfelmérés részeként. Nem csupán megelőző szűrővizsgálataink, hanem egész gyógymódunk tekintetében elmondható, hogy egészségvédő mentalitás hatja át.

Kezeléseink összetettek. Alapját egy speciális –hatását ártófaktorok és mellékhatások nélkül kifejtő-, egyedi ideg-inger terápiára képezi, mely elősegíti és támogatja a szervezet öngyógyulási folyamatait. A gyógyulási, regenerálódási folyamatot végig kíséri egy személyközpontú egészségfejlesztési tevékenység, mely szükség esetén gyógymasszázzsal egészül ki. Mindemellett egy világviszonylatban is vezető elemző és terápiás rendszert (SCIO Biofeedback) is alkalmazunk, az egyedi szervezet sejtszintű jellemzőinek feltárására, a funkciózavarok pontos helyreállításának érdekében. Kezeléseink 50 percet vesznek igénybe. Csupán 50 perc és máris tettünk egy határozott lépést az egészségünk visszaszerzéséhez vezető úton!

Központjaink Győrben, Pécsen, Kecskeméten és Szegeden találhatóak és a szlovákiai Dunaszerdahelyen is várjuk szeretettel, a hozzánk bizalommal fordulókat!

Megoldás tehát létezik! Csak az első lépést kell mindenkinek önállóan megtennie!

 

 

 

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Lajta Park - Ebédajánlat

Tovább olvasom