Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

TSM Kerámia: a gazdaságos hőszigetelés!

Tudta Ön, hogy az összes energiafogyasztásunk körülbelül 75 százalékát viszi el a fűtés? A magas költségekért elsősorban házaink, lakásaink nem megfelelő hőszigetelése a felelős. Sajnos, az energiaárak ellen nem tudunk mit tenni, viszont a hőszigetelés javításával jelentősen csökkenthetjük energiakiadásainkat!
– Külső vagy belső hőszigetelés?
– Az abszolút ideális megoldás a kívülről és belülről történő szigetelés lenne, ha viszont a pénztárcánk csak az egyiket engedi meg, akkor a külső szigetelés előnyösebb, mivel így a fagyhatár a falazaton kívül marad.

Mennyi az annyi? Átlagosan bruttó 4000 és 5000 forint között számolhatunk négyzetméterenként a hagyományos hőszigetelő rendszerek kivitelezési díjával, amely tartalmazza az anyagköltséget és a munkadíjat is. Ezenkívül, amit sokan elfelejtenek a családi költségvetés felújításra szánt összegének kalkulációja közben, hogy a hagyományos hőszigetelő rendszerek kivitelezése esetén a járulékos költségek is számottevően magasak.

Mivel a hagyományos hungarocell, kőzetgyapot és egyéb típusú szigetelő-anyagok alapvetően 6–10 centiméter vastagságú táblákból álló rendszerek, ezért elkerülhetetlen az ablakpárkányok, redőnyök, kapcsolók, díszítőelemek leszerelése és cseréje éppúgy, mint az ereszcsatornába hattyúnyak építése, az esetleges külső csővezetékek újra engedélyeztetése és átszerelése. Ezek az úgynevezett járulékos költségek körülbelül 40–50 százalékkal drágítják a hőszigetelést.

FULLISOL KFT.
A TSM Kerámia bevonat forgalmazója, az importőr kizárólagos partnere Magyarországon és az EU-ban.
+36-30/860-9119
www.fullisol.hu
info@fullisol.hu

– Akkor mi a megoldás? Lehetőleg egy olyan szigetelőanyag, amelynek felviteléhez nem kell a házat átalakítani, emellett felvitele gyors és nincsenek káros hatásai. Ez az anyag a TSM Kerámia hőszigetelő bevonat.

– A bevonat mikroszkopikus (0,03–0,08 mm), üreges golyócskákból álló, szintetikus gumit, akril-polimereket és szervetlen pigmenseket tartalmazó, folyadékban oldott anyag. Ez a kombináció teszi a bevonatot könnyűvé, hajlékonnyá és rugalmassá. Az anyag magas felülettapadó tulajdonsággal rendelkezik, tulajdonképpen egy fehér szuszpenzió, amely száradás után rugalmas bevonatot képez. Bármilyen felületen, alakzaton és a legnehezebben elérhető réseken is használható kívülre és belülre egyaránt.

A TSM Kerámia hőszigetelő előnyei:

– 
Kívülre és belülre is alkalmazható, még a meglévő vakolatra is. Felvihető tégla-, beton-, fém-, fa-, műanyag, csempe-, üveg-, érdes és simított felületekre is.
– 
Belülre akár télen is felhordható.
– 
Kiváló hőszigetelő és antikorróziós tulajdonságok, vízálló, rozsdásodásgátló.
– 
Visszaveri a sugárzó hőenergia 85 százalékát.
– 
A bevonat megközelítőleg 10 centiméteres kőzetgyapot-szigetelésnek felel meg.
– 
Költséghatékony: kivitelezése 30 százalékkal olcsóbb, mint az egyéb szigetelő-rendszereknek.
– 
Gátolja a penész és gomba kialakulását, lélegző anyag.
– 
Portaszító, könnyen tisztítható felületet eredményez.
– 
Ellenáll a szélsőséges időjárásnak, mechanikus sérülésnek.
– 
Tűzálló: „C" tűzvédelmi osztály, nem éghető.
– 
Műemlék épületek szigetelésére is alkalmas, nem változtatja meg a épület homlokzati képét.
– 
Rövid kivitelezési idő: a szigetelés körülbelül fele annyi időt igényel, mint a hagyományos szigetelések esetén.
– 
10 év gyártói garancia, 20 év használati időtartam.
– 
A termék CE-minősítéssel és ÉMI-engedéllyel rendelkezik.


Járulékos költségek nincsenek, a TSM Kerámia hőszigetelő bevonat egy festékszerű anyag, amely egy rendkívül vékony rétegben kerül a falra felhordásra. Így a bruttó 6020 forintos négyzetméterár, amely tartalmazza a bevonatot és a felhordását is, így tényleg 6020 forint marad.

A költségek után a legfontosabb tényező az időnk. A felújítás a hagyományos szigeteléseknél egy átlagos családi háznál állványozással, gletteléssel, hálózással, szigetelőtáblákkal, dűbelezve, színezéssel akár 14 napba is telhet. Ezzel szemben a TSM Kerámiával – ugyanazt az esetet alapul véve – csupán 3 nap alatt elkészül a hőszigetelt otthon a háziasszonyok nagy örömére. A legfontosabb, hogy a rövid ideig tartó felújítási munkálatoknak köszönhetően a család élete hamarabb visszatér a megszokott ritmusba.

(X)

FULLISOL KFT.
A TSM Kerámia bevonat forgalmazója, az importőr kizárólagos partnere Magyarországon és az EU-ban.
+36-30/860-9119
www.fullisol.hu
info@fullisol.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a Vodafone 1GB-os feltöltőkártyás csomagja és a Smart Mini

A The Carbonfools koncerttel fűszerezett 1 Giga Buli alighanem a nyár egyik legnagyobb durranása… Tovább olvasom