Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Tovább bővít a világ vezető gépjárműtervező irodája

Világszínvonalú autófejlesztői munka zajlik Győrben. Az EDAG vállalat közel kétszáz fejlesztőmérnöke nap mint nap azon dolgozik, hogy gépjárműveink egyre magasabb esztétikai és műszaki minőséget képviseljenek.

Az EDAG Hungary Kft. 1999-ben jött létre Győrben a német EDAG GmbH leányvállalataként. Az anyacég a világ legnagyobb független autóipari mérnöki irodája, közel 8000 alkalmazottal büszkélkedhet szerte a világon. Az autótervezés folyamatának bármelyik részébe képes bekapcsolódni, a formatervezéstől a gyártás elindításáig - akár "kulcsrakész" típusokat is képes megtervezni az autógyár kérésére, megrendelésére. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy jelenleg alig van olyan európai gyártású autó, aminek valamelyik részét ne az EDAG alkalmazottai tervezték, fejlesztették volna.

A közel két évtizede történt győri irodaalapítás óta a cég folyamatosan növelte mérnök kollégáinak számát, így az autótervezés komplex, szerteágazó folyamatából már öt önálló csoport található meg a Zrínyi utcai irodában: műszaki formatervezés, terméktervezés és konstrukció, elektrotechnikai és elektronikai fejlesztés, végeselem-analízis, valamint gyártóeszköz-fejlesztés.
 
A műszaki formatervezés csoportban a már meglevő styling-tervek alapján készülnek a 3D-s, végleges, gyártáshelyes dizájnfelületek. A formatervezők folyamatosan az esztétikai, gyártási és biztonsági előírások által határolt szűk mezsgyén mozognak - ez adja ennek a munkának az igényességét és szépségét is. Bár a styling még mindig az autógyárak kiváltsága, sokszor van szükség a műszaki formatervezők kreativitására, ha formai megoldási javaslatokról van szó. A munka túlnyomórészt Autodesk Alias és ICEM Surface szoftverek használatával történik.

A termékfejlesztés csoport az autó fém és műanyag alkatrészeit tervezi, rendszerint CATIA vagy NX szoftverek segítségével. Ezek lehetnek az önhordó karosszéria egyes fémelemei, vagy az autó külső ill. belső alkatrészei: a teljes lökhárító, hűtőrács, műszerfal, kapcsolók, kesztyűtartó, légbeömlők. Ebben a csoportban zajlik a projektek műszaki támogatása is a folyamatmenedzsment területén.

A végeselem-analízis során a karosszériák ütközésbiztonságát és az ütközés során fellépő egyéb hatásokat vizsgálják. Ezenkívül statikai, dinamikai és akusztikai vizsgálatokat, valamint egyéb szimulációkat végeznek - mindezt PamCrash, LS-DYNA, Abaqus, Nastran, Ansa szoftverek segítségével.

A jármű-elektronikai fejlesztések is színes palettát tárnak a szemünk elé: gépkocsi-vezérlőrendszerek fejlesztését beágyazott mikrokontrollerek alkalmazásával, UML-rendszerek segítségével végzett fejlesztői feladatokat, forráskód-fejlesztési munkákat C/C++ programnyelvben. A jármű-villamossághoz pedig a virtuális vezetékköteg-topológia és a fedélzeti kábelköteg fejlesztése, elektrologika, geometriaintegráció és dokumentációkezelés tartozik.

A fejlesztési sorrendben talán a gyártóeszköz-fejlesztés kerülne a sor végére, ám ez mégsem kevésbé fontos, mint bármelyik, előbb említett terület. Ez a csoport komplett megoldásokat kínál a gyártás elindításához - készülékek tervezése, gyártása és üzembe helyezése -, valamint a robotszimuláció, az offline programozás és a mélyhúzó szerszámok tervezése is a csoport profiljába tartozik.
Kicsi, de annál fontosabb területet képvisel az ún. VPC. Karosszérialakatosok és autószerelők végzik ezt a munkát, és ez az egyetlen munkakör, ami kizárólag a németországi műhelyekben végezhető, ahol prototípusok és előszériás járművek építésével, szerelésével foglalkoznak.
 

A cég szívén viseli az oktatási intézmények anyagi és szakmai támogatását. Bekapcsolódott a duális képzésbe, három egyetemen (SZIE - Győr, NYME - Sopron, BME - Budapest) különböző tárgyakból tart gyakorlatokat, képzéseket, valamint lehetőségei szerint eszközökkel is támogatja az egyetemi laborokat. Nyílt napok keretén belül biztosít lehetőséget a diákoknak és hallgatóknak, hogy közelebbről megismerhessék az irodában dolgozók munkáját.
 
A tervezési munka jelentős része Németországban folyik, azonban a győri csoportok létszámbővítésének köszönhetően a projektekből egyre nagyobb részt vállal a magyar iroda is. Az ide érkező, tapasztalattal rendelkező vagy pályakezdő kollégákat kiváló munkakörülmények, változatos feladatok, fiatalos munkahelyi hangulat fogadja. Természetesnek vehetők a tréningek, oktatások és a nyelvi képzések; a kiválóan felszerelt, modern, inspiráló munkakörnyezet pedig alapvető. Mindehhez versenyképes fizetések, prémiumkifizetés és béren kívüli juttatások párosulnak. Az iroda ezeken kívül ingyenes orvosi szolgáltatásokat biztosít az alkalmazottak részére.

Fontos, hogy a fiatal munkatársak akár külföldön is mélyíthessék szakmai és nyelvismereteiket. Ezért a cég lehetőséget biztosít rövid távú kiküldetésekre, illetve a betanulási idő külföldön való eltöltésére. Ezzel együtt természetesen a győri iroda létszámbővítése a cél rövid és középtávon egyaránt. Ipari termék- és formatervezők, gépészmérnökök, járműgépészek, közlekedésmérnökök, géptervezők, a jármű-villamossági és mechatronika szakon végzett, motivált kollégák jelentkezését várják a csapatba!

Az EDAG kollégái büszkék arra, hogy fejlesztési tapasztalatukkal hozzájárulnak a jövő járműveinek megteremtéséhez, fejlesztési tevékenységük pedig egyet jelent a folyamatos megújulással. (X)
Az EDAG Hungary Kft. az alábbi pozíciókba keresi munkatársait:

- CAD-konstruktőr a termékfejlesztés területén
- CAD-konstruktőr, szerszámkonstruktőr, gyártástervező, robotszimulációs mérnök a gyártóeszköz-fejlesztés területén
- Műszaki munkatárs a műszaki dokumentáció és illusztráció területén
- Műszaki munkatárs a Prozessmanagement területén
- Karosszérialakatos, autószerelő a VPC (Vehicle Prepare Center) területén
- Junior szoftverfejlesztő mérnök
- Műszaki formatervező
- Végeselemes mérnök

Felkeltettük érdeklődését? Ismerkedjen meg velünk!
Várjuk magyar és német nyelvű önéletrajzát:
EDAG Hungary Kft. - Szlovák Judit - 9024 Győr, Zrínyi u. 11.
Tel.: +36-96/401-801 E-mail: karrier@edag.hu
 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NeuroPress - A terápia, ahová nem csak élsportolók járnak!

A civil életből is sok gyógyulni vágyó keresi fel a NeuroPress Terápiát. Tovább olvasom