Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

`Tojásból lesz a csoda` - flash játékok, 4. rész

Játszani muszáj. Ha az ember számítógép közelébe kerül, idővel megunja az aknakeresőt, a passziánszt és új kihívásokra vágyik. Ezúttal a golyók és tojások körül forog a világ. Kakasviadal, vízi szumó, golyóütköztetés és egymást is felfaló, tojásból kikelő lények.

"Kukori, Kotkoda,
tojásból lesz a csoda!
Nagytaréjú, cifratollas, kapirgáló egyedek,
Nem repültök, mint a szép sas, mert tele a begyetek
Kotkodács-kotkodács,
egy kis jó árulkodás!
Jól esik ám a zuzánknak, jobban, mint a kendermag,
Tréfa senkit meg nem bánthat, s néhány dolgot helyrerak!"


A Kukori és Kotkoda című mese főcímdalában nincs szó ugyan egymás vérét ontó kakasokról, ahogy vízen szumózó szörnyekről sem. Ami viszont fontos: a csoda a tojásból lesz (ami ugye előbb volt, mint a tyúk... de lehet, hogy nem). :)

___________________________________________________________
A baromfiudvarban folyó zavargásokba enged betekintést mai első játékunk. A kakasviadal ezúttal utolsó vérig tart, két játékos a billentyűzetet csépelve igyekszik kakasa csőrét az ellenfele begyébe vájni. A vesztesből leves lesz. De tényleg. (Akinek még extrémebb baromfira vágyik, kattintson ide!)

Játék: Kakasviadal
Játék: Kakasviadal
___________________________________________________________
Maradunk a tollas jószágoknál. Ezúttal egy csónakból kell lövöldöznünk ellenszenves kacsákra. Ha nem sikerül sörétes puskánkkal szétlőni a felénk közeledő hápogó veszedelmet, akkor ránk fog támadni. És az fáj.

Játék: Kacsalövészet
Játék: Kacsalövészet

___________________________________________________________
Következő játékunk főszereplője egy golyó. Ha nagyon siet, akkor úgy néz ki, mint egy tojás. A lényeg az, hogy a kis gonosz mindig arra megy, amerre a billentyűzettel irányítjuk - és addig megy, amíg valaminek neki nem ütközik. Ha nincs semmi, aminek nekiütközhet, akkor kiszalad a pályáról és kezdhetjük újra elölről az egészet. A cél, hogy megtaláljuk vele a pirossal jelzett kijáratot.

Játék: Mackrancos golyó
Játék: Makrancos golyó
___________________________________________________________
Adott egy csomó rózsaszínű lény. Mászkálnak, mert mászkálhatnékjuk van. Ha éhesek lesznek, zöld színű kaját akarnak enni. Aztán felnőkek és narancssárgák lesznek. Ha már elég nagyok és tápláltak, tojnak aranyszínű tojásokat, amikből kikelnek a rózsaszínű utódok. Aztán jön a piros ellenség, lesz házuk is meg harcosokat is képezhetünk belőlük. Aztán jöhet a világuralom.

Játék: Microlife
Játék: Microlife

___________________________________________________________
Érdekes lények a főszereplői a következő játéknak is. Miután kiválasztottuk, hogy kivel leszünk, hősünk ráhuppan egy matracszerű dologra és vízre száll, hogy szembenézzen ellenfelével. A cél, hogy a kihívót kilökjük a körön kívülre - akárcsak a szumóban. Irányítás nyilakkal.

Játék: szörnyszumó  vízen
Játék: szörnyszumó vízen
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keressük a legjobb megyei éttermeket

Győr-Moson-Sopron - Az Árkádban található Happy Italia, valamint a vendégeit Tényőn váró Dombi és… Tovább olvasom