Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Társasházi lakások Győr környékén (x)

Négy lakásos sorház

Győr-Ménfőcsanak, Garam Jámos u. 27. hrsz.: 25614/223

Az épület Ménfőcsanak új beépítésű részének a szélén helyezkedik el, aszfalttal ellátott utcában. A szomszédos épület egy hat lakásos társasház ház, valamint egy családi ház .

A földszint - tetőtér beépítésű lakások közvetlenül egymás mellett helyezkednek el, így ez egy "igazi" sorház, ugyanis sem felettünk-sem alattunk nem lakik más ember. A ház bejárata előtt vannak kialakítva a gk. parkolók. / a nagyobb lakáshoz 2 db., míg a kisebbhez 1 db. gk. parkoló tartozik / A földszinti nappaliból nyílik a terasz, amely egyben zöld terület, melyeket kerítéssel el lehet választani a szomszédos lakások zöld területeitől. Nagyságaikat tekintve 2 típusú lakás épül, 2 db. 72 nm. bruttó alapterületű és 2 db. 64 nm. bruttó alapterületű.

„Nagylakás áll:előtér: 3.4 nm., wc: 1.8 nm., konyha: 6.7 nm., étkező-nappali: 25.4 nm. Felső szint: szoba: 9.8 nm., szoba: 9.0 nm., szoba: 6.7 nm., fürdőszoba: 5.2 nm., közlekedő: 1.9 nm.

„Kislakás áll:előtér: 2.7 nm., wc: 1.6 nm., konyha: 5.8 nm., étkező-nappali: 22.9 nm. Felső szint: szoba: 9.5 nm. , szoba: 11.0 nm, fürdőszoba: 6.2 nm., közlekedő: 2.9 nm.

A lakások emeltszintű-fűtéskész állapotban lévő eladási árait a bruttó nm.alapján állapítottuk meg. Így lett a nagy lakás: 2 x 37.8 =75.6 – 3.61/lépcső feljáró/ =72 x 210 e. = 15.12 M Ft.
Kis lakás : 2 x 33.6 = 67.2 – 3.15 / lépcső feljáró / = 64 x 210 e. = 13.44 M. Ft.

A teraszokat, parkolókat, közművek hozzájárulási- bekötési- rákötési díjait , valamint az utcai kerítés elkészítését, az ügyvédi munkadíjat, stb. nem számolunk fel külön. A lakások vételárának megfizetése után egyéb költség nem keletkezik
Az ingatlan lakásonkéntti külön közmű mérőkkel rendelkezik, így csak a saját fogyasztást kell majdan fizetni!! / kivéve az 1-1 db közösségi víz és villanymérőt /

Az építmény az építőanyag piacon található legjobb minőségű hagyományos építőanyagokból épül,/ pl.: Porotherm tégla, Bramac tetőcserép, ../ melyben a masszív vasbeton tartóelemek és a modern építészet / dryvit hőszigetelő rendszer 7 cm.!!!! vastagságban, lakásokat elválasztó falak kimondott hanggátló !!!!! téglából történő elkészítése, porfestett alu lemezek-csatornák, fokozott hőszigetelésű üvegekkel ellátott nyílászárók, stb/ elemeinek ötvözésével sikerült elérnünk, hogy A JELEN ÉS KÖZELI JÖVŐKOR IGÉNYEINEK ÉS KÖVETELMÉNYEINEK MAXIMÁLISAN MEG TUDJON FELELNI.
Cégünk, „emeltszintű-fűtéskész" állapotig építi a lakásokat, mivel eddigi tapasztalataink alapján az ésszerű, hogy a már majdan benne élő emberek szubjektív ízlései és egyedi igényei kerüljenek a befejező kivitelezés útmutatójául. Természetesen külön szerződésben rögzítve tudjuk vállalni a kulcsrakész átadást, vagy egyes rész feladatok befejező kivitelezését is.

A leendő vásárlók jogosultak illetékmentességre, valamint kamattámogatott hitel és szocpol. igénybevételére. Cégünk az esetleges hitel felvételénél is tud segítséget nyújtani.

A 06- 30- 9464 143 telefonszámon várom egyéb kérdéseiket.
Tisztelettel: Varga Tibor, a V-OPTIMAL IMMO.-BAU Kft. ügyvezetője9012 Győr-Ménfőcsanak, Garam János u. 27. hrsz.: 25614/223

4 lakásos sorház


1. sz. melléklet

Szerződéskötéskor minden vásárló kap egy példány komplett tervdokumentációt és építészeti műszaki leírást.

GÉPÉSZET
Környezetvédelmi és energia takarékossági szempontokból a lakás gépészetét már most úgy alakítjuk ki, hogy egyszerűen csatlakozhasson az esetlegesen telepítendő szolár rendszer. Cégünk tavaly évben elkészült projektjénél / 9 lakásos sorház, a „ Hasznos napfény háza „ / minden lakáshoz telepítettünk egy 2,4 nm.-es síkkollektort, 200 l.-es hőtárolós tartállyal. Az eddigi tapasztalatok nagyon pozitívak, legtöbben március és október hónapok közt nem is veszik igénybe a gázkazánt !! Jelen esetben automatikusan nem telepítjük a lakásokhoz a napkollektorokat, / egyéb költségek nagybani emelkedése miatt, magasra jönne ki a nm. ár / ellenben tavalyhoz képest van pályázati lehetőség, a bekerülés 30-…. %-ára. Lakás vásárláskor a vásárló közvetlen kapcsolatba kerül a szolár rendszert forgalmazó és szerelő céggel, cégünk ezen tevékenységből üzleti hasznot nem kíván érvényesíteni.

Fűtés szerelési anyagok: Comap AL / PEX ötrétegű csövekkel és Sanco rézcsövekkel, Dunaferr radiátorokkal. Haka-Press rendszerrel szerelve. Nyomáspróbával, beüzemelve kerül átadásra. Alsó szinten padlófűtés , szobákban radiátoro,24 kw.-os kombi gázkazánnal.

Vízszerelés: Ekoplastik műanyag csőrendszerrel ( ISO-9002 ) alapszerelve. ( a szerelvények beszerzése és felszerelése nélkül ). Fogyasztásmérők az épület előtti vízóra aknában találhatók.

Gázszerelés: Fogyasztásmérők a lakások bejáratai mellett. Belső gázterv alapján a tűzhelyhez és a gázkazánhoz Sanco rézcsőből MSZ 29-86, Viega-Press kötésekkel, a R 3 MSZ 6442 szerint.

Villamos áram: Fogyasztásmérők a ház falába szerelve helyezkednek el HENSEL mérőszekrényekben. Lakáson belül 1.5 mm.-es MCU rézvezetékekkel fűzve. Egy db. kismegszakítót biztosítunk. 1 x 16 A.

Nyílászárók: Fenstherm típusú MSZ ISO 9001- 9002 sz. szabvány követelményeinek megfelelő, VEKA EUROLINE / 3 kamrás profilrendszer/, kívül-belül fehér színben. Üvegezés: 4-16-4 float, Ug= 1.4 W/m2K. Vasalat: Roto alapbiztonsági , hibás működés, ill. kiemelés gátlóval.
Velux Rt. Által gyártott RoofLITE márkájú, Ug= 1.1 W/m2K
Bejárati ajtó Fenstherm típ., 3 ponton záródó, tele, fehér műanyag.


9012 Győr-Ménfőcsanak, Garam János u. 27. hrsz.: 25614/223

4 lakásos sorház

2. sz. melléklet


A kulcsrakész ( beköltözhető ) készültségi állapot eléréséig a vásárlónak, a következő munkálatokat kell még elvégeztetnie:

- beltéri ajtók beszerzése és beszerelése,

- beltéri lépcső ( földszintről, a tetőtérbe ) elkészítése,


- fürdőszoba, wc, konyha szerelvényezése, ( csapok, szaniter termékek, stb.)

- burkolatok elkészítése, ( járólapok, csempék, parketták )


- glettelés, festés, mázolás / felső szinten gipszkarton héjalás, ill. válaszfalak készülnek, ezek hálózását, ill. glettelését is el kell végezni/

- beltéri ablakkönyöklők,


- konyha kialakítása, ( bútorok-konyhai gépek)

- villany kapcsolók, dugaljak, lámpatestek, kismegszakítók beszerzése, ill. felszerelése.

Az eladó vállalja, hogy a fent leírt munkálatokat külön szerződés alapján elkészíti, vagy elkészíttetésüknél segítséget nyújt. Vállalja továbbá, hogy minőség és árszínvonal tekintetében különböző alternatívákat mutat be. ( főként a beltéri ajtók, lépcső és konyha esetében )

9083 Écs, Béke köz 9. hrsz.: 148/3

Két lakásos lakóépület egy lakásának a lakhatás eléréséhez ( kulcsrakész állapotig ) szükséges munkálatainak összegzése, megvalósításainak várható költségvetése. - véleményem szerint - / 9 év tapasztalataival /

Köztudott, hogy a belsőépítészetre akár vagyonokat is el lehet költeni, éppen ezért a következőkben leírt munkafolyamatok az építőanyag piacon kapható közepes árfekvésű, normális minőségű anyagok áraival és átlagos munkadíjakkal vannak kalkulálva.

Aljzat szigetelések, víz-gáz-fűtés szerelés
- talajpára elleni szigetelés Villas 3 mm.-es szigetelőtekercsből, aljzat 6 cm.-es ( 2 x 3 cm.-es átlapoltan ) szigetelése lépésálló Nikecell lapokkal, párazáró fólia terítése, 4.2 mm.-es acélháló terítése, aljzatbetonozás: - 550 e. Ft.-tól
- víz, gáz, fűtés szerelés, kazán bekötés , beüzemelés.: – 1.700 e. Ft.-tól

Beltéri ajtók: a lakásban 12 db. beltéri ajtót kell elhelyezni. Beszereléssel átlagosan 30 e. Ft.-al kalkuláltam: – 360 e. Ft.-tól

Beltéri lépcső: fenyőfából, ill. préselt elemekből: - 300 e. Ft.-tól

Fürdőszobák, wc.-k csempézése, szaniterezése, szerelvényezése: -470 e. Ft.-tól

Konyha kialakítása ( bútor, gépek ) : - 450 e. Ft.-tól

Villanykapcsolók, kismegszakítók, dugaljak, lámpák: 200 e. Ft.-tól

Festés- mázolás: - 500 e. Ft.-tól

Aljzat burkolatok elkészítése:
Kerámia burkolat 85 nm. x 5.400 Ft. = 460 e. Ft.-tól
Laminált padlóburkolat 70 nm. x 3.000.-Ft. = 210 e. Ft.-tól

A fentiek alapján arra a megállapításra jutunk, hogy legalább még 5.2 M. Ft.-ot kell költeni a lakásra a kulcsrakész állapot eléréséig.

Összegezve az ismertetőben és az itt leírtakat, kb. 22 M. Ft.-ból van egy közel 160 nm. alapterületű / garázzsal, fedett terasz és padlástér nélkül számolva / lakás, telekkel, közművekkel, nagyon magas műszaki tartalommal és színvonallal. 22M.Ft. osztva 160-nal = 137 500 Ft./ nm. Azt hiszem ez nem olyan rossz !!!

Tisztelettel: Varga Tibor (06- 30/ 94 64 143)

Kétlakásos lakóház

9083 Écs, Béke köz 9. hrsz.: 148/3

Az ingatlan Écs központi részén ( mint az utca elnevezése is szemlélteti egy csendes közben ) helyezkedik el kb. 100 m.-re a 82 sz. főútvonaltól , ami lehetővé teszi a könnyű, gyors megközelítést. Győr és Écs közigazgatási határainak távolsága 10 km. / táblától-tábláig /
A szomszédos ingatlan szintén egy két lakásos épület kert felőli oldala, a hátsó szomszéd egy családi ház kertjének vége. Az utca túloldalán családi házak épültek.
Az építési telek területe: 947 nm.
Az épület bruttó alapterülete: 240 nm.
Egy lakáshoz tartozó zöld ( szabad ) terület nagysága: kb. 250 nm.

A két ( vagy több ) lakásos épületek legnagyobb előnyeként azt az energia megtakarítást említhetjük, amely a közös falszakaszokból kifolyólag nem érintkezik külső – hideg- levegővel / így ott nem veszik el az energia / . Jelen esetben alapban kb. 25-30 % az energia megtakarítás, ahhoz képest mintha a lakások külön családi házként funkcionálnának.
Hátrányként az esetlegesen áthalló zavaró zajokat szokták említeni. Ezt jelen esetben úgy próbáltuk kiküszöbölni, hogy a két lakást elválasztó fal 40 cm. vastagságban épült, valamint a helyiségek elrendezése is a jól szeparáltságot biztosítja. Garázs a garázzsal, vizes helyiségek a vizes helyiségekkel érintkeznek, így a szobáknak ( egy kivételével ) és a nappalinak – tehát az élettérnek – nincs közös falszakasza !! Mivel az épület a telek közepén helyezkedik el és a lakások egymáshoz tükör szimmetrikusak, a lakásokat elválasztó fal meghosszabbított vonalában a zöld ( szabad ) terület is tökéletesen ( kerítéssel ) kettéválasztott.

Egy lakás áll:
- földszint: garázs: 18.77 nm., fürdő szoba: 7.81 nm., háztartási helyiség: 1.82 nm., wc: 1.35 nm., közlekedő: 1.9 nm., konyha: 6.51 nm., nappali-étkező: 27.18 nm., dolgozó szoba: 11.52 nm., közlekedő 5. 25 nm., kamra: 4 nm. Összesen: 86.11 nm. A nappaliból jutunk ki 15 nm.-es ( 6 X 2.5 m ) fedett teraszra. A terasz gyalult fenyő vázból készült, fedése zsindellyel és az erkélyajtó szélességében ( 2.1 m. ) fényáteresztő, UV szűrős policarbonát lemezből készült.

- felső szint: szoba: 18.9 / 14.1 / nm., szoba: 16.22 / 11.92 / nm., szoba: 13.62 / 10.13 / nm., fürdő szoba: 7.38 / 5.38 / nm., wc: 3.67 / 2.27 / nm., közlekedő: 9.8 / 8.31 / nm.
Összesen: 69.59 / 52.11 / nm. ( az első szám a valós alapterület, a másodi az 1.9 méter magasságot meghaladó alapterület ). A felső közlekedőből juthatunk a rejtett ( lehúzható ) hőszigetelt padláslétrán keresztül a kb. 40 nm-es deszkázott padlástérbe, mely kiválóan alkalmas raktárnak. ( régi tankönyvek ruhák, játékok, szezonális dolgok, stb. )

A lakáshoz tartozik egy 200 mm. átmérőjű, samott cső bélésű „ LEIER „ típ. profi épített kémény, mely lehetővé teszi a nappaliban akár egy nagy méretű kandalló, vagy cserépkályha építését. Szükség esetén a felső szinten is rá lehet csatlakoztatni bármilyen szilárdanyag tüzelésű kályhát !!
A használati melegvíz jelentős részét ( április-október hónapok között akár 100 %-át ) egy négy nm.-es „ SOLution „ típusú / Osztrák gyártmány / napkollektor rendszer biztosítja 200 l.-es hőtárolós tartállyal. / a napkollektorra 10 év garancia vonatkozik /

Az építmény összközműves, a két lakás külön mérőórákkal rendelkezik, ezáltal egymástól teljesen független. A lakások 3 x 16 Amper áramerősséggel rendelkeznek !!!

Az építmény a legjobb hagyományos építőanyagokból ( pl.: 38 cm.-es POROTHERM tégla, Construma nagydíjas Mediterrán Coppó tetőcserép, …) épült, melyben a masszív vasbeton tartóelemek éa a modern építészeti anyagok ( Dryvit hőszig. rendszer, festett alu. lemezek, csatornák … ) elemeinek ötvözésével sikerült elérni, hogy az építmény JELEN és a KÖZELI JÖVŐKOR KÖVETELMÉNYEINEK KIVÁLÓAN MEG TUDJON FELELNI.

A tervezésnél és építésnél két fő szempont játszott szerepet: a MASSZÍVSÁG és az ENERGIA TAKARÉKOSSÁG.

Masszívság:
- nagyméretű sávalapok, talpgerndaként vasalva, c-12/32 kk transzportbeton,
- lábazat több rétegben nedvesen bedöngölve, a kavicságyra 5 mm.-es 15 x 15 cm. négyzetrácsos acélháló terítésre egybefüggő c- 12/ 24 kk transzportbeton,
- monolit vasbeton födém c-20/ 16 kk transzportbetonnal,
- tető tartószerkezet – a felső oldalfalakon, a felső szint födémmagasságában a vasbeton erősítésű falra „ I 200 „ acélgerendák fekszenek ( acél középszelemen ) , melyek a 10 x 15 cm.-es fűrészelt fenyő szarufákat tartják. Ezáltal a tetőszerkezet tömege nem csak a talpszelemenre és az alatta lévő főfalakra terhel, hanem egyenletesen a merőleges főfalakra is eloszlik,
- fogópárok ( felső födém ) méretei 5 x 20 cm.-es fűrészelt fenyő palló anyagból.

Energia takarékosság:
- a már említett közös falszakaszból történő 25-30 %-os energia megtakarítás,
- a külső levegővel érintkező 38 cm.-es Porotherm tégla falakat 10 cm. Nikecell polisztirol táblákkal szigeteljük !!!!!,
- az öt légkamrás nyílászárók fokozottan hőszigetelt üvegezéssel Ug= 1.0 W/m2K !!!!,
- felső födémben, térd és oldalfalakon három különböző minőségű, típusú és mennyiségű szigetelőanyagot alkalmaztunk ( 18 és 25 cm.) vastagságban !!!!
- szekcionált garázskapu hőszigetelt kivitelben, Ug= 0.5 W/m2K !!!!

Az építkezés már nem látható részei, alapozástól a jelen állapotig digitális fényképezőgéppel végig lett dokumentálva.

A lakhatóság eléréséhez még több belsőépítészeti munkálatot el kell végezni. Ezen munkálatokat, vagy részüket igény szerint ( külön szerződéssel ) el tudom vállalni, vagy tanácsaimmal, ill. megfelelő szakember biztosításával tudom segíteni. A még elvégzendő munkálatok a következők: víz-gáz-fűtés szerelés aljzat szigetelésekkel, betonozással,- beltéri ajtók beszerzése, beszerelése,- aljzatok burkolása,- fürdőszobák, wc-k, konyha kialakítása, csempézése, szerelvényezése, beltéri lépcső elkészítése, glettelés, festés, mázolás,- dugaljak, kapcsolók, lámpák beszerzése és felszerelése.
Eddigi tapasztalataim alapján az ésszerű, hogy fent írt munkálatoknak a megvalósításánál már a majdan benne lakó emberek szubjektív ízlései, egyedi igényei kerüljenek a kivitelezés útmutatójául.

Tisztelettel:
Varga Tibor (06-30 94 64 143)


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Produktív Iroda Tanácsadó és Szolgáltató Egyéni Cég (x)

Tovább olvasom