Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Szlovákiai számlanyitás, ügyintézés, cégalapítás? Segítünk!

Szakértő segítség a szlovákiai ügyintézéshez a Nagymegyeri Fordítóirodától.
Fordítás határok nélkül

Egyre több vállalkozás – sőt, magánszemély is – dönt úgy, hogy céges- és pénzügyeit szlovák pénzintézeten keresztül intézi. Az ehhez szükséges ügyintézéshez nyújt segítséget a Nagymegyeri Fordítóiroda, legyen szó számlanyitásról vagy cégalapításról.

A banki tranzakciós adó bevezetése óta egyre több vállalkozás igyekszik csökkenteni a kiadásait azzal, hogy a környező országok valamelyikébe – többségében Szlovákiába – viszi át számláit, és külföldi bankon keresztül intézi az utalásokat, kifizetéseket. Még egy kisebb vállalkozás is jelentős összeget takaríthat meg így, bizonyos összegű pénztartalék esetén pedig egyáltalán nem kell számolnunk tranzakciós díjjal. Sokan, tekintettel a folyamatosan romló forintra, a biztonságosabb eurós számla miatt döntenek e megoldás mellett. Hasonló a helyzet a cégalapítással is, a magyarnál jóval kedvezőbb szlovák adórendszer ugyanis szintén kevesebb költséggel jár, mint ha magyar adózási és banki háttérrel működtetnénk a vállalkozást.

Gyors ügyintézés

A külföldi számlanyitás és ügyintézés azonban, bármennyire is terjedőben van, némi adminisztrációval – többek között számos hivatalos dokumentum beadásával – jár, ami nehézséget okozhat a szlovák területen járatlan honfitársainknak. Ebben segít a Nagymegyeri Fordítóiroda, amely leveszi a gondok nagy részét a vállalkozók és magánszemélyek válláról, vállalva a legkülönbözőbb szövegek szlovák nyelvre történő hiteles fordítását. Az iroda szakembereinek segítségével gyorsan áthidalhatók a kezdeti akadályok, méghozzá utazgatás nélkül, hiszen a szlovákiai város mindössze negyedóra alatt elérhető Győrből.

– Három nagy múltú, stabil bankkal vagyunk kapcsolatban, ahol a számlanyitás és számlavezetés gyorsan, könnyedén megoldható, Magyarországról is. Ma, az internetes netbankolási lehetőségnek köszönhetően már nincsenek határok, ráadásul a határ menti bankfiókokban mindenhol találunk magyarul beszélő ügyintézőt – mondja Balogh Hedvig, az iroda vezetője. A cégvezető szerint korábban is sokan tartották a pénzüket szlovák pénzintézetben, a tranzakciós adó bevezetése óta azonban 3-4-szeresére nőtt a szlovák bankok magyar ügyfeleinek száma.Dokumentum, levelezés, weboldal

A Nagymegyeri Fordítóirodát leggyakrabban hivatalos dokumentumok – mint például aláírási címpéldány, alapító okirat (egyszemélyes kft. esetén), vagy (többszemélyes kft-nél) társasági szerződés – fordításával keresik meg, amelyek elengedhetetlenek a Szlovákiában tett első lépésekhez, de segítséget nyújtanak a szlovák nyelvű hatósági vagy üzleti levelezésben is. Mindezt általános és szakfordítói (hiteles) formában is, ami azért fontos, mert míg Magyarországon csak egyetlen, állami monopolhelyzetben lévő fordítóiroda végezhet hiteles fordítást, Szlovákiában ezt a jogot személyhez, képzettséghez kötik, aminek a Nagymegyeri Fordítóiroda munkatársai megfelelnek.

– Sokan a weboldaluk szövegét fordíttatják le nálunk, hiszen rengeteg határmenti vállalkozás számít a Szlovákiában élő vásárlókra, ügyfelekre is. Nem csoda, hiszen Győr és Nagymegyer között mindössze negyed óra az út, ami nem távolság – mondja Balogh Hedvig.

A gyorsaság a fordításban is fontos szempont: mivel tudják, hogy az idő pénz – az üzleti életben különösen az – a Nagymegyeri Fordítóiroda rövid határidőkkel dolgozik, valamint igény szerint tanácsadást is vállalnak a hivatalos ügyek rendezéséhez, ezzel is meggyorsítva az ügyintézést ügyfeleik számára.

Nagymegyeri fordítóiroda

Veµký Meder, Bratislavská 4. (Szlovák Takarékpénztár épülete, 1. emelet)

Tel.: +421 905 872689

Email: balogh@panelnet.sk

Web (magyar nyelven is): www.preklady-velkymeder.sk
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Lajta Park - Ebédajánlat

Tovább olvasom