Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Szabaduljon meg a magas fűtésszámláktól!

Hőszigetelés, épület felújítás előtt kérjen hőkamerás épületenergetikai vizsgálatot, hogy pénzét a leghatékonyabb módon használhassa fel. Feltárjuk a penészesedés okait is, és javaslat teszünk annak végleges megszüntetésére.

Korunk egyik legnagyobb problémája a túlzott energia-felhasználás, mely különösen a lakóházak fűtési költségeiben jelentkezik, mivel a hazai lakásállomány túlnyomó része nem felel meg az elvárható hőszigetelési követelményeknek.

Utólagos hőszigeteléssel, ablakcserével ezek az épületek is gazdaságossá tehetők, a fűtési költségek akár 30-70%-a is megspórolható.

Általános recept azonban nincs a felújításra, mielőtt azt elkezdenénk, célszerű az épület energetikai felülvizsgálata, hogy a ráfordítás valóban elérje célját, megszűnjenek a többletköltséget okozó hőhidak és egyéb problémák.
Gyakran nincs keret teljes felújításra, ilyenkor el kell dönteni, melyik az a beruházás, mellyel a legtöbbet spórolhatunk.

Hőkamerás épületdiagnosztikával átfogó képet kaphatunk az épület energetikai jellemzőiről, meghatározhatók a kritikus hibák melyeket a felújítás során, korrekt módon kijavíttathatunk.

A hőkamera nagyon hasznos eszköz, de használatára, és a képek kiértékelésére csak avatott személy képes. Nem megfelelő környezeti viszonyok és műszaki ismeretek nélkül könnyen hibás következtetésekre lehet jutni a hőképekből.
Cégünk a legkiválóbb, speciálisan épületdiagnosztikai célú eszközzel és termográfiai vizsgával rendelkező szakemberekkel áll az ön rendelkezésére, korrekt árakon!

Természetesen mindig vannak olcsóbb eszközök és szakmailag képzetlen "iparosok", akik akciós szolgáltatást kínálnak, meglehetősen kétes eredménnyel, ezt semmiképpen sem javasoljuk.
Mi is az a hőkamerás vizsgálat és mire alkalmazható?

A hőkamerával láthatóvá tehető a tárgyak, szerkezetek, épületek hőmérséklete.

A hőkamera nem csak egy pontban mér és a hőmérsékletkülönbségek szemléletes megjelenítésére is képes, ezáltal különböző építészeti és gépészeti diagnosztikai vizsgálatokra alkalmas. Minden olyan építészeti és épületgépészeti rendszer, melynek állapota és működése valamilyen módon hőmérsékletváltozással kapcsolatos, hőkamerás vizsgálattal hatékonyan felmérhető.
A hőkamerás vizsgálat számos területen alkalmazható, néhány példa ízelítőül:
- épületszerkezetek vizsgálata:
▪ lábazat, padozat, falazat, tető, födém, koszorú, áthidaló, nyílászáró
(szigetelés, beázás, nedvesedés, hőhíd, penészedés, légzárás)
- épületgépészeti vizsgálat:
▪ vízvezeték, fűtéscső, falfűtés, padlófűtés, elektromos vezetékek és szerelvények
(pontos elhelyezkedés, tömítetlenség, szivárgás, zárlat, érintkezési hiba)
- ipari felhasználás:
▪ elektromos vezeték, kapcsolószekrény, áramkör, csapágy, motor, tartály (érintkezési hiba, kritikus melegedés, szintmeghatározás)

A legelterjedtebb, mindennapos jellegű felhasználás az épületek szigetelésének, hőveszteségének vizsgálata, illetve épületgépészeti rendszerek problémáinak felderítése. Az épületek vizsgálata azonban csak bizonyos mérési feltételek együttes megléte esetén lehetséges, illetve célszerű, kizárólag a fűtési idényben!
Újépítésű családi ház vagy lakás esetén ellenőrizhető a hőszigetelés minősége, a nyílászárók légmentes záródása, és feltárhatók a hőhidak. A hőkamerás felvétellel a kivitelezővel szembeni esetleges garanciális igények is alátámaszthatóak.

Régebbi építésű családi ház és lakás felújítását megelőzően a hőkamerás vizsgálat feltárja a szigetelés kritikus pontjait, így a felújítási munkálatokat célzottan és gazdaságosabban lehet megoldani.

Penészesedés esetén feltárható annak oka és meghatározható az is, hogy milyen megoldásokkal szüntethető vagy előzhető meg.

Az ingatlan értékesítése előtt elvégzett hőkamerás vizsgálattal igazolhatja annak hőtechnikai tulajdonságait, ami előnyt jelenthet az ár megállapításánál.

Hasonlóképpen, ingatlan vételét megelőzően megyőződhet egy lakás vagy ház hőtechnikai jellemzőiről, gazdaságos fűthetőségéről, illetve a gépészeti eredetű problémákról.Beázás, vizesedés esetén - ami sok esetben ténylegesen nem a keletkezési helyén válik szembetűnővé – kideríthető hiba pontos forrása és helye, amivel számottevő bontási és helyreállítási költség spórolható meg.

Nagyon fontos alkalmazási terület a falfűtés, padlófűtés és fűtésrendszer-csövek vizsgálata. Pontosan felmérhető a csövek elhelyezkedése, lehetőség nyílik a szivárgások, tömítetlen csatlakozások meghatározására.

Kimutatható a levegősödés, pontosan meghatározható a padlófűtés és a falfűtés, valamint a radiátorok működési rendellenessége.

Az elektromos hálózat, a kapcsolószekrények, aljzatok, megszakítók rendellenes állapotát és közelgő meghibásodását jelzi a fokozott melegedés, amit a hőkamerás vizsgálat szemléletesen feltár.

A hőkamerás vizsgálat során alapos külső-belső vizsgálatot végzünk, több tucat digitális kompozit (hőkép a látható képpel együtt) felvételt készítünk, melyet a kívánt formátumban átadunk a megrendelőnek.

A vizsgálatot követően javaslatot teszünk a szigetelési, épületgépészeti probléma megoldására is.

Ventasol Kft.
Tel: +36/70 380 1559, +36/20 941 2087

Olvasóink írták

 • 4. Patriot 2010. december 24. 19:30
  „Nagyon jó dolog, mindenkinek ajánlom aki homlokzati hőszigetelést csináltat a házon. Okosabbak a munkák elvégzése után, de még annak kifizetése előtt is készíttessen egyet.
  Ha gond van akkor amúgy is a kivitelező fizeti, ha nincs és penészesedés mégis megjelenik az csak a szellőztetés hiányosságaira vezethető vissza.
  Sok bosszúságtól megkíméli az embert.”
 • 3. incanto 2010. december 20. 11:35
  „Én csináltattam, és 20 000-be került. Egy új társasházi lakást vettem, és az építő cég kispórolta a hőszigetelést sok helyről. A hőképek alapján sikerült kijavíttatni a hibák nagy részét.”
 • 2. peet2 2010. december 19. 18:45
  „Dobdd a szemétbe....”
 • 1. exodus 2010. december 18. 14:18
  „Csináltatott már valaki ilyen vizsgálatot családi házra? -mennyibe kerül hozzávetőleg? Tudja valaki?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogtak az ittas vezetés ellen

Érdekes kezdeményezést indított a győri MammaMia klub és a Duna Taxi: december 18-án, szombaton… Tovább olvasom