Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Súlyos betegségben szenvedek! Most mitévő legyek?

Amikor komolyan megbetegszünk és szembesülünk a cseppet sem reményt keltő diagnózissal, általában értetlenül állunk önnön helyzetünk előtt.

Felfoghatatlannak tűnik, hogy mindez velünk történik, hogy velünk ez egyáltalán megtörténhet! Automatikusan keresni kezdjük az idáig vezető okokat. Kutatunk a múltúnkban, az elkövetett hibákban. Természetes reakció, ha az ember ilyenkor szinte reményt vesztve magába zuhan. De az életösztön a legerősebb bennünk! Fel kell tudnunk venni a kesztyűt a kór ellen, mindent meg kell tennünk gyógyulásunk érdekében!

Orvoshoz fordulunk, aki a legjobb tudása szerint kezel bennünket, azonban előfordul hogy ez nem vezet a várt eredményre. Mitévők legyünk ilyenkor? Hallunk, olvasunk segíteni képes természetes gyógymódokról, de hezitálunk.

A klasszikus orvoslás és a szkeptikusok zöme mereven elzárkózik a természetgyógyászattól, a természetes gyógymódoktól. De hát a természetes orvoslás, az ősi védák gyógyító tanai a kutató orvoslás alapjait is képezik, vagy nem?! Mi az igazság és főként mi a legcélravezetőbb a tartós gyógyulás eléréshez?

Egyre többen vannak azok az orvosok, természetgyógyász orvosok, természetgyógyász terapeuták, akik a klasszikus és természetes medicína harmonizálásában, a holisztikus orvoslásban hisznek. Hisznek abban és tapasztalataik alapján sokan már tudják is, hogy egyes komplementer (kiegészítő) gyógymódok párhuzamos alkalmazása eredményesebb lehet a kezelési gyakorlatban.

MUDr. Csóka Tibor, klinikai onkológus, a dunaszedardahelyi kórház szakrendelőjének orvosa (onkológiai gyakorlatát a pozsonyi és a budapesti Országos Onkológiai Központban, valamint a brünni Masaryk Onkológiai Központban szerezte) saját személyes tapasztalata, meggyőződése alapján ajánlja pácienseinek -az alábbiakban olvasható gyógyulástörténet szereplőinek, a Nagy házaspárnak is- a Vargha Terápiát.

Vargha Zsolt Sebastian intézményvezető terapeuta és MUDr. Csóka Tibor klinikai onkológus
Vargha Zsolt Sebastian intézményvezető terapeuta és MUDr. Csóka Tibor klinikai onkológus


Mindent elkövet betegeinek gyógyulása érdekében, így a komplementer, integratív és alternatív terápiáktól sem zárkózik el, amennyiben megbizonyosodik róla, hogy azok valóban a gyógyulás elősegítését szolgálják. „Fontosnak tartom a régió onkológiai szakellátásának támogatását, szakmai nívójának emelését, a kiegészítő komplementer orvoslás modern diagnosztikai és terápiás eljárásainak szerves beépítését a mindennapos onkológiai gyakorlatba." (MUDr. Csóka Tibor)

“Nagy Ilona vagyok. Tavaly január végén, ultrahang vizsgálatra kísért el a férjem. A bal lábam térdhajlatnál meg volt vastagodva, amit egy korábbi műtét szövődményének tudtam be. Nem is foglalkoztam vele mindaddig, amíg fájni nem kezdett. Az ultrahang kimutattta, hogy egy ciszta okozza az egyre erősödő fájdalmat. Ha már ott voltunk, megkértem a doktornőt, vizsgálja meg a férjemet is hasi ultrahanggal, mert az utóbbi időben állandóan felpuffad, és a közérzete egyre rosszabbodott.

Hidegzuhanyként ért minket a hír, hogy a férjem mája tele van hólyagocskákkal. A doktornő azonnal átirányított minket az onkológiára, ahol a különböző vizsgálatok megerősítették a gyanút: daganattal állunk szemben. A már amúgy is sokkoló hírt fokozandó, azt is közölték velünk, hogy ez már, sajnos, a vastagbélből kiinduló májáttét. Összeomlottunk. A saját bajomat szinte el is felejtettem. A férjemnek hatalmas szüksége volt rám és egyértelmű volt számomra, hogy minden tőlem telhetőt el fogok követni a gyógyulása érdekében, bíztam benne, hogy egymás kezét fogva, megtaláljuk a kiutat!Pont egy éve, márciusban műtötték a férjemet. Kivezették a vastagbelét és ezt követően megkezdődtek a komplex kezelések is. Az onkológus orvosunk, MUDr. Csóka Tibor a férjemre személyre szabva összeállított egy kezelési csomagot: a modern daganatos terápiákat kiegészítette a májáttétek hipertermiás kezelésével, nagydózisú C-vitamin infúziókkal, oxigénterápiával, magterápiás kivonatokkal és azt javasolta, keressük fel Vargha Zsoltot, a dunaszerdahelyi Vargha Terápia intézményvezető terapeutáját, a természetes gyógymódok szakértőjét és az említett kezelésekkel párhuzamosan kezdjünk el oda is járni, mert nagyon jók a tapasztalatai ezzel a kiegészítő gyógymóddal is.

A Vargha Terápia egyedi, ideg-inger technikán alapuló komplex terápiája már több, mint húsz éve bizonyít eredményeivel Magyarországon, napjainkban már Szlovákiában is!

Hallgattunk a doktor úrra! A Vargha Terápia intézetében először teljes állapotfelmérés alapján megkaptuk a személyre szabott kezelési menetet, szükséges táplálkozási tanácsokat, a teljes körű életmódváltásra vonatkozó javaslatokat, nem utolsósorban pedig minden lelki segítséget, amire akkor szintén óriási szükségünk volt.

Az életünk alapjaiban változott meg, lassan minden tudatossá vált a legapróbb döntéseink tekintetében is. Engem már eleve érdekeltek a természetes gyógymódok, érdekelt a helyes táplálkozás és hittem is benne, de valahogy nem igazán sikerült betartani az egészséges „szabályokat". Persze amikor élesben van szó az ember életéről, akkor hirtelen képes észbe kapni. Vajon miért nem tesszük ezt már meg jóval korábban, megelőző jelleggel?

Rohanó világban élünk, túl sok a hajtás, a stressz. Tesszük a dolgunkat, pontosabban amiről azt hisszük, hogy a dolgunk, valamiféle hipnózisban pörgetjük a mókuskereket. Aztán jön egy óriási pofon, aminek a hatására helyrerázódnak a gondolataink, átértékelődik, új értelmet kap minden! Mi úgy döntöttünk a férjemmel, hogy pozitív hozzállással, új, egészségtudatos alapokra helyezzük az életünket! Viszont egyedül, nem hisszük hogy ment volna.

A változás cseppet sem könnyű útján, a Vargha Terápia folyamatos támogatásáról bizonyosodhattunk meg! Az ideginger terápiának köszönhetően, a férjem semmit nem érzett a kemoterápia mellékhatásaiból, elkerülték a rosszullétek, nem hullott ki a haja és határozottan egyre és egyre jobban érzi magát, amit a leletek is igazolnak!

Onkológusa szerint a májában található daganatos telepek közel 60%-val csökkentek, a tumor markerek pedig teljesen normalizálódtak. Már csak egy utolsó műtét vár rám- szólal meg Gábor, a férj- a vastagbél visszavezetése a helyére. De hamarosan azon is túl leszek! Nagyon sok dolgom van még, szükség van rám a családban!

A férjem mellett, én is kaptam kezeléseket. Mivel minden idegszálamat lekötötte Gábor betegsége, szinte észrevétlenül múltak el térdfájdalmaim és a vastagodás is megszűnt. Ráadásul a sokat kellemetlenkedő légcsőhurutom is elmúlt nekik köszönhetően.

Nem volt könnyű az elmúlt évünk, de mindketten jól vagyunk! Arra szeretnénk bíztatni mindenkit, hogy ne adja fel, küzdjön, tudjon változtatni az életmódján és igen, mindenki higgye el, higgyük el, léteznek a klasszikus orvsoslás mellett természetes, alternatív gyógymódok is, melyek hatékonyan segíthetnek!"

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyelvvizsga, személyre szabva

Egyre több és több oktatási intézmény kínál nyelvvizsga lehetőséget az érdeklődőknek. Ám olyat,… Tovább olvasom