Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Segítsen, hogy segíthessünk

A bécsújhelyi (Wiener Neustadt-i) plazmacentrumban vérplazma adásával most Ön is sokat segíthet. (x)

 

Soprontól kb. 30 percnyi távolságra található Wiener Neustadt (Bécsújhely), egy fontos kereskedelmi és ipari település.

Fekvése nagyon kedvező a magyar határ és Bécs közelsége miatt, és az utóbbi években egy fontos közlekedési csomópont lett Ausztria és Magyarország között.

Wiener Neustadtban több mint húsz éve üzemel egy plazmacentrum, ahova a környékről és a határ közeli magyar városokból sok ember rendszeresen ellátogat, hogy plazmát adományozzon, amely életmentő gyógyszerek előállításához szükséges.

 

 A vérplazmát nem lehet mesterségesen előállítani, de a belőle készült gyógyszereket gyakran használják úgy a sürgősségi ellátásban, mint az egyre gyakrabban előforduló autoimmun megbetegedések esetében.

Vérplazmát adományozhat minden egészséges ember 18-59 év között. A plazmaadás független a vércsoporttól, a plazmaadók 12 hónapon belül 50 alkalommal adhatnak plazmát.

A plazmaadás kb. egy órát vesz igénybe, amit a plazmaadók olvasással, zenehallgatással, pihenéssel tölthetnek el. A plazmaadásra szánt időért plazmaadóinkat anyagi térítéssel jutalmazzuk, és hűséges plazmaadóink rendszeresen hűség-prémiumot is kapnak.

Mi a plazma?
A plazma a vér folyékony része. Az emberi vér vérsejtekből (kb. 40%) és vérfolyadékból (vérplazmából) áll (kb.60%). Egy felnőtt testében átlagosan 5 liter vér kering, ebből 3 liter plazma.
A plazma kb. 92%-ban vízből, 1%-ban ásványi sókból és kb. 7%-ban fehérjetestekből, az ún. plazmaproteinekből áll.

Plazmából készült gyógyszerek
A plazmából gyógyszereket készítenek, melyek sok esetben életmentő jelentőségűek. A vérplazmából készült Albuminnal ellensúlyozható a komoly fehérjevesztés és stabilizálható a vérkeringés.

Immunglobulinokkal sok életveszélyes betegség, mint például tetanusz, agyhártyagyulladás stb. megelőzhető.

Véralvadást elősegítő szerekkel a hemofíliában (vérzékenységben) szenvedő betegeknek, akik véréből egy fontos fehérje (VIII-as faktor) hiányzik, normális életet lehet biztosítani. A fibrin-tapasszal a belső szervek sérülései kezelhetők; a természetes sebzáródást utánozva.

Ha többet szeretne megtudni a plazmaadás folyamatáról és lehetőségeiről, örömmel állunk rendelkezésükre elérhetőségeink bármelyikén. Munkatársaink közül sokan beszélnek magyar nyelven és szívesen adnak Önnek további információt a plazmaadásról.

 

 

Plasmazentrum Wr. Neustadt, Pottendorferstr. 15-23.
A-2700 Wr. Neustadt, Tel. +43-2622-25577 , Web: www.plasmazentrum.at 
 


 

 

 

 

 

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Lajta Park - Ebédajánlat

Tovább olvasom