Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Nyit a víziszínpad a győri Rába-parton!

Birtokba vehette a közönség a csaknem ezer férőhelyes víziszínpadot Győr talán legizgalmasabb folyóparti részén. Második nap a Naplegendát láthatja a publikum!


A Rába-part a belvárosban izgalmas helyszínt ad a színvonalas előadásoknak. A közönség egészen biztosan különleges, igazi nyári élményt kap, hiszen a hátteret a Radó-sziget évszázados fái, a lágyan hullámzó folyó adja majd. Régen a színpad a folyó túloldalán volt, most azonban a kor elvárásainak megfelelően közelebb jött a nézőtérhez.
Már vannak öltözők, kiszolgáló helyiségek, és egy varázslatos hangulat, amit azok érezhetnek meg, akik megváltják bérletüket a Rábaparti Ünnepi Játékokra, vagy vesznek egy egy belépőt az előadásokra.

Látványosságok és szívmelengető zenék

Győr városa elválaszthatatlan a Vaskakas-legendától. Vagy még inkább a legenda elválaszthatatlan a várostól. A Rábaparti Ünnepi Játékok keretében először kerül a közönség elé egy látványos, sok táncost és színészt megmozgató zenés darab, amely a legendát kelti életre.
A Megszólal a Vaskakas című darab július 19-én, vasárnap 21 órakor kezdődik. Felnőtteknek szól az előadás, hiszen komoly harci jelenetek is fűszerezik majd a táncosok szereplését, de azok sem fognak csalódni, akik családostól érkeznek.

A Megszólal a Vaskakas című darabot Kocsi Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója írta és rendezte, a koreográfiát pedig két ugyancsak győri kötődésű, Harangozó-díjas táncos, Kocsis Enikő és Fitos Dezső készítette. (Két évvel ezelőtt az ő munkájuk volt a városháza előtti téren az élő lovakat is felvonultató március 15-i ünnepi műsor, amelyben közel kétszáz táncos vett részt.)

Táncosból most sem lesz hiány! A Lippentő Táncegyüttes és a Szentendre Táncegyüttes is színpadra lép, a zenei közreműködők között pedig ott lesz Szalóki Ági, Csávás Attila,Makó Péter és Pettik Ádám, Róka Szabolcs, Dióssy Ákos és Fitos Dezső is.

Törökök a Bécsi Kapu-téren

A Megszólal a Vaskakas előadást délelőtt 11 órától ingyenes programok kísérik: a Radó szigeten Magyarok tábora, interaktív reneszánsz játékok a debreceni Vojtina Bábszínházzal, vitézi hétpróba a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal, játszóház a Mokka Csoporttal, valamint körhinta!
Színpadok az ágyúknál

Vándormuzsikus – Gulyás László előadása; Török hangszeres bemutató; a Bethlen Gábor Hagyományőrség bemutatója; Históriás ének – Kátai Zoltán műsora; A kiskakas gyémánt félkrajcárja – Ládafia Bábszínház; Malommesék – Csodamalom Bábszínház; az Arashinda Együttes török népzenei műsora; és a Shaba Oriental Art hastáncbemutatója.
A Rábaparti Ünnepi játékok programja

A rendezvénysorozat előadásai 21 órakor kezdődnek csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap. 4 napos bérlet 3000 Ft. Napijegy 1000 Ft. A bérletek átruházhatóak! Július 16 Csárdáskirálynő – nagyoperett, július 17 Naplegenda – táncszínház, július 18 István a Király (Társulat) – Rockopera, július 19 Megszólal a Vaskakas – Látvány-táncszínház.

Olvasóink írták

 • 8. belzebub 2009. július 21. 07:45
  „A kilencvenes évek elején ugyan úgy az úrhatnám polgárság élvezte az életet! Akkor a barokk bálok a madárkoncert, no meg a tikmonyos, kakasherés ételek voltak a menők! Míg a koldusok végig ülték a Baross és környéki utakat. Ma már arra ügyelnek, hogy a koldusok ne rontsák az üzleteiket, üzelmeiket a láthatóságukkal.”
 • 7. gyugyu1 2009. július 19. 12:48
  „Ez nem kifogás ! Idáig is voltak viziszinpadon rendezvények /INGYENESEK !/ és nem is kevés nézővel ! Csak az változott, hogy mindezért már fizetni kell !! /nem is keveset !!/ Minden olyan helyszin, rendezvény ami kiszervezésre került, /magántársaságok rendezik, működtetik / jelentősen drágább lett lassan a kispénzű városlakónak megfizethetetlen, csak a magasjövedelműeknek megfizethető ! Azt kérdezi 6.gralaci mennyit volnék hajlandó fizetni? Én még megtudom hál istennek fizetni de annak a szűlőnek ég a pofája aki 3 gyereket vállalt /az helyett aki 1 gyermekét neveli / ,hogy ilyen előadásokra nem tudja elvinni őket . Akkor még csak a beugróról beszéltünk,sehol az utazás, /290 a buszjegy /, sehol egy fagyi vagy egy űditő !! Pedig azok a családok is győriek, ugyanugy megérdemelnék a kultúrális élményt,nemcsak a magamutogató sznobok és azok gyermekei !! Lassan a városunkban kölcsönt kell felvenni,hogy egy átlagos család eltudjon menni a gyerekekkel uszodába,szinházba, neadj isten élményfűrdőbe. Miért nem érdemelték meg a győri diákok, hogy megfizethető áron / ne adj isten a város költségén / megnézhessék a Munkácsi kiállitást !!!???”
 • 6. gralaci 2009. július 19. 07:03
  „Viszonylag kis nézőterű helyre nem lehet ingyen eseményt rendezni!
  gyugyu1!
  Mennyit lenne hajlandó áldozni azért, hogy jó helyet foglaljon valaki az ön kedves családjának? Esetleg kisorsolná, mikor kinek jut hely?
  Remélem a bevételből, haszonból, ha van, megszépítik a nézőtér véros felé néző hátulját, jobb megoldást találnak a fabódék helyett.
  Aztán, ha ezek elkészültek, a maradékból, új bevételből lesznek ingyenes rendezvények a Dunakapu téren, vagy más helyen.”
 • 5. gyugyu1 2009. július 18. 10:25
  „Ehhez csak gratulálni lehet !! Sikerült ez eddig ingyenes rendezvényeket fizetőssé tenni !! Az eddigi rendezvények tömegvonzását a rendezvények ingyenessége biztositotta amit most sikerült Üzleti Alapokra helyezni !! Egy átlagos család /2 felnőtt+3gyerek / a napijegyért kifizethet 5000 ft-t / de ha igen ki van éhezve a kultúrára vehet bérletet is 20 000 -ért ! Igaza is van a városatyáknak ,mit akarnak a csóró városlakók ?? Sikerült az ingyenes rendezvényt" FIZETŐS" sznobfelvonulássá tenni !! Ők fizetnek / talán 2xszer is előadják a darabot nekik ?? / Csak nagyon vigyázzanak a városlakók mert a következő a "FIZETŐS GYŐR VÁROSA" lessz és majd nem léphetnek be ! / A saját adóforintjaikból megrendezett rendezvényekre !!!/”
 • 4. bugriskin 2009. július 17. 07:04
  „Lehet, hogy még kevés az adó kivetés? Van még kidobni való pénze egyeseknek!”
 • 3. szemfüles 2009. július 16. 16:35
  „Érdekes... a múlt pénteken vettem....”
 • 2. Toto1 2009. július 16. 15:35
  „Sziasztok!

  Nem tud valaki 2 db eladó jegyet a szombat esti István a király-ra!?
  Sajnos már két héttel az előadás előtt nem lehetett a darabra jegyet kapni!
  Nem is értem, h miért nem tartanak több előadást ilyen érdeklődés mellett!”
 • 1. marju 2009. július 16. 15:17
  „nem tud valaki 4 db eladó jegyet az István a király-ra? akár felárral is?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magasépító technikus szakképzés indul

Tovább olvasom