Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Nyári diákmunka - hiszen ha nyár, akkor Fürge Diák!

A nyári szünet beköszöntével, a vizsgaidőszakon túl, a nyári vagy akár év közbeni munkavállaláshoz még mindig iskolaszövetkezeten keresztül juthatnak a diákok a legnagyobb biztonságban. Szervezett keretek között, a munkavégzésre vonatkozó szabályok betartása mellett könnyedén tehetnek szert jövedelemre, kereshetik meg első jövedelmüket.

Sok esetben a munka világát akár munkáltatóként akár munkavállalóként jól ismerő szülők biztatása is szükséges, hiszen a diákok a pénzkereseti lehetőség mellett nem minden esetben látják meg a munkatapasztalat hasznosságát.

Miért is fontos ezt kiemelni?

Sok esetben a szülők keresnek meg minket, hogy gyermekeiknek segítsünk, erre biztatjuk most is őket. Sok diák idén nyáron dönt úgy, hogy dolgozni szeretne, és próbára teszi magát. Nem mindegy azonban, hogy milyen ismeretekkel indul neki az álláskeresésnek, ahogy az sem elhanyagolható, hogy milyen tapasztalattal lesz majd gazdagabb. Vannak, akik kipróbálják csak, vannak, akik kizárólag nyáron és vannak, akik iskolás éveik alatt folyamatosan végeznek munkát. Azt, hogy ki melyik csoportba fog tartozni nagyban befolyásolja az is, hogy ki segíti őt abban, hogy céljait elérje! Ebben lehetnek Önök, és mi is segítségükre, hiszen a Fürge Diák Iskolaszövetkezet immáron 18 éve biztosít tagjai számára folyamatos és alkalmi munkalehetőségeket.

A nyár beköszöntével irodánkon megsokszorozódik a jelentkezők száma. Nyilván mindenki az egyszerűbb, könnyű fizikai munkákat illetve az irodai és promóciós munkákat keresi. Célszerű ezért minél előbb regisztrálni, hiszen a lehetőségek és a létszámok is korlátozottak. Ezért nagyban segítheti az elhelyezkedést, ha már felkészülten érkeztek az iskolaszövetkezethez.

Miket kell beszerezni vagy inkább összekészíteni egy regisztrációhoz?
 Személyi igazolvány
 Érvényes, matricával ellátott diákigazolvány
 Érvényes, nappali tagozatos iskolalátogatási igazolás
 Bankszámlaszám
 Adóazonosító jel
 TB kártya

18 év alatti diákoknál további kitétel, hogy a munkaviszony létrejöttéhez, azaz a munkaszerződés megkötéséhez szükséges a szülő hozzájárulása is! Azaz valamelyik szülőnek is el kell jönnie veletek az irodára!

Előre tervezés

Célszerű már otthon tájékozódni az interneten, hogy milyen munkalehetőségek közül választhatnak, sőt lehetőség van arra is, hogy egyből regisztráljanak is, és ezt követően jöjjenek be az irodába. Itt már csak pár papírt kell kitölteniük. Ez nagyban meggyorsíthatja a munkába állás folyamatát.
Végig kell gondolni azt is, hogy a nebulók mikor szeretnének dolgozni, milyen egyéb elfoglaltságaik lesznek a nyáron. Nyilván a diákok többsége egyből iskola után akar dolgozni, azonban a nyár nem csak június és július hónapból áll. Tervezzék meg akár közösen, hogy ténylegesen, számolva a bulikkal, fesztiválokkal, nyaralással is mennyit tudnak dolgozni illetve mennyi pénzt akarnak keresni.


A valóság

Az iskola végeztével megtöbbszöröződik az érdeklődők száma, így ezzel párhuzamos fogyni kezdenek a lehetőségek is. Minél előbb jelentkezik valaki annál nagyobb az esélye annak, hogy munkát fog kapni. Ennek ellenére sajnos vannak, akik mégsem jutnak munkához. Ennek oka egyrészről a lehetséges munkahelyek száma, másrészről a diákok által vágyott munkatípusok korlátozottsága. Nyilván nem lehet egyszerre több száz diáknak adminisztratív vagy egyéb „álom meló" kategóriába sorolható munkát biztosítani. Ezzel is számolniuk kell. A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy ilyenkor iskola végén mindenki körbenéz több helyen, hogy mit lehet dolgozni és vagy szerencsével jár vagy kénytelen várni az általa vágyott munkára és adott esetben lecsúszik a többi lehetőségről vagy felülbírálja önmagát és a felkínált munkákból választ. Ez utóbbi az az eset, amikor kisebb alkut kötve ugyan, de pénzt tud keresni viszonylag folyamatosan!

Mi lehet a megoldás!? Mezőgazdaság.

Sok tanuló számára idegen fogalom és egyben ijesztő is. Nyáron viszont ez az a munkalehetőség, amivel pár hét alatt nem is rossz jövedelemre lehet szert tenni. Csak a tavalyi évben közel 1000 diáknak tudtunk itt helyben munkát és ezzel keresetet biztosítani. Bizony nyáron meleg van, a földön dolgozni nem egyszerű, de az éremnek két oldala van. Egyrészről barátokkal, osztálytársakkal dolgozhatnak, másrészről azért ezeknek a munkáknak van egyfajta hangulata, amit máshol nem igazán találhatnak meg. Az sem utolsó szempont, hogy addig is tudnak pénzt keresni, míg nem találnak más munkát és akár heti pár napot is vállalhatnak.

A lehetőségek

Nyári kínálatunkban mezőgazdasági munka, csomagolás, gyártósori kisegítés, szórólapozás, pénztárosi és árufeltöltői munka mellett sok egyéb lehetőség is várja a jelentkezőket. Munkáinkról, a munkavállalás feltételeiről bővebb információt a www.furgediak.hu oldalon találhatnak, illetve érdeklődhetnek irodánkban is a 9024 Győr, Bartók B.u.8. szám alatt hétfőtől-péntekig 09:00-17:00 között.

Igyekszünk a legtöbb diák igényét kielégíteni. Keressen minket, hogy gyermeke is kereshessen!

Válasszon minket, hiszen ha nyár, akkor Fürge Diák!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért van jelentős árkülönbség műhelytől függően klímaszerviznél?

- Az elvégzett munka mennyiségének különbözősége.
- A klímaellenőrzés, klímaszerviz, stb.… Tovább olvasom