Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Nemzetközi jóganap, mindenkinek

Az Egyesült Nemzetek (UN) hirdette meg és nemzetközi összefogás keretében valósul meg az első nemzetközi jóganap, amelyhez Győr is csatlakozik.

Június 21-én a világ számos pontján tartják meg ezt az egész napos programot, amelyet a jóga és meditáció szélesebb körű megismertetésének, népszerűsítésének szentelnek.

A különféle jógaiskolák összefogva megnyitják kapuikat, hogy különféle programokkal várják az érdeklődőket, és betekintést engedjenek a jóga világába, a különféle irányzatokba. A nemzetközi jóganapot India miniszterelnöke is támogatja, aki felkérte az indiai nagykövetségeket, hogy karolják fel minden országban ezeket a rendezvényeket.Ehhez a világszintű kezdeményezéshez csatlakozva június 21-én ‒ az év leghosszabb napján ‒ Győrben a Kisfaludy utcában található Spirituális Extázis Ezoterikus Jógaközpont egy olyan rendezvényre hív és vár mindenkit, amelyik feltölti a testet és a lelket.

A nemzetközi jóganapon ingyenes jóga és meditáció vár mindenkit, akit érdekel a jóga, aki szeretné kipróbálni, nyitottan gondolkodik, és lehetőséget keres arra, hogy hogyan legyen kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, harmonikusabb, egészségesebb.
A programok délben kezdődnek. Az érdeklődők elsőként előadást hallhatnak a jógáról, ami egy általános bevezető előadás lesz, és a jóga történetéről, hagyományáról szól, eloszlatja a jógával kapcsolatos tévhiteket, illetve segít megérteni a jóga valódi célját.

A Napüdvözlet gyakorlati előadás alatt az érdeklődők megismerkedhetnek egy könnyű, ám nagyon hatékony gyakorlattal és annak jótékony hatásaival.

A Napüdvözlet – más néven Surya Namaskara – egy egyszerű gyakorlatsor, ami napi szinten művelhető nemtől/kortól függetlenül, és rendszeres, kitartó gyakorlása számos jótékony hatással bír.

Megkönnyíti az emésztést, energizálja és serkenti a belső szerveink működését, megmozgatja, rugalmasan tartja a gerincet, segít a mérgek eltávolításában…, és még hosszasan lehetne sorolni az előnyeit. A szombati gyakorlati órán mindenki megismerkedhet a további részletekkel is.

A programok során kipróbálhatják a páros jógagyakorlatokat is. A páros jógagyakorlatoknak ‒ bár nem csak párok által gyakorolhatóak ‒ kiemelkedő hatásuk van a párkapcsolatokra, megtanítanak a szavak nélküli kommunikációra, elmélyítik a megértést, a bizalmat és a türelmet a másik iránt, segítenek mélyebben megérteni egymást, átérezni a másik helyzetét.

A Föld szíve meditáció egy rövid, összehangolt meditáció, az összes résztvevővel a helyszínen egy időben történik, és az a célja, hogy szeretettel, energiával árasszuk el közösen a Föld bolygót, mindannyiunk otthonát. Az egy időben, bár fizikailag külön helyszínen, sokak által végzett közös meditáció, imádság erejét tapasztalhatjuk meg ezen program által.

Ezekkel a színes és felemelő programokkal vár mindenkit az I. Nemzetközi Jóganap, a Virágpiachoz közeli helyszínen, ahol a győri szervezők szívesen látják az érdeklődőket, akik teljes lelki és testi feltöltődést kínálnak minden résztvevőnek, akik fogékonyak a lehetőségekre. Belépőjegy és előzetes regisztráció nincs.

Minden bővebb információt megtalálhatnak a hivatalos oldalon és a Facebook-eseményen.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Lajta Park - Ebédajánlat

Tovább olvasom