Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Múzeumok Éjszakája Győrben, töretlen sikerrel

A győri Múzeumok Éjszakáját idén is megrendezik június 20-án. Ismét eljön az éjszaka, amikor minden életre kel, és a múzeumok szélesre tárják kapuikat a késői látogatók előtt. Tizenegy helyszínen, közel ötven programmal várnak minden érdeklődőt.
Ahogy eddig megszokhattuk, idén is összefogással születhetett meg az a sokszínű helyszín- és programkínálat, amely a legkisebbektől a legnagyobbakig hív és vár mindenkit június 20-án este hat órától egészen éjjel egy óráig. Most három intézmény alakította ki közösen a kulturális kínálatot: a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, a Zichy Ferenc Látogatóközpont és Győr Megyei Jogú Város Levéltára.

Az egyik, vélhetően a legnagyobb érdeklődést kiváltó lehetőséget az Esterházy-palota kínálja. Az öt turnusban lezajló tematikus tárlatvezetés bemutatja gróf Batthyány Gyula – Képek egy eltűnt világból című kiállítását. Fontos, hogy az eseményre regisztrálni kell, hiszen a hely befogadóképessége korlátozott. Az Apátúr-házban Kovács Lajos muzeológus mutatja majd be saját könyvét, amely Andrássy Ilona hősi halált halt férjéhez, gróf Esterházy Pálhoz szóló leveleit tartalmazza. Csak két program a sok közül, de már most érdemes megfontolni a részvételt.

Apátúr-ház
Apátúr-ház

Ezen az estén is hangsúlyos szerepeket kapnak a kreatív foglalkozások, legyen szó akár a gyermekekről, akár a felnőttekről. Az idei éjszaka egyik különlegessége lesz, hogy két művész segítségével animációt készíthetnek el a résztvevők a Batthyány-kiállítás képeiből. A kicsiket pedig egy egész estés Csikóca születésnapi parti csalogatja, ahol kézműveskedés, ugrálóvár és eleven tárlatvezetés is lesz.

Kreszta-ház
Kreszta-ház

Az irodalom és a zene szerelmeseinek sem okoz csalódást az idei Múzeumok Éjszakája, hiszen különféle irodalmi előadásokat hallgathatnak és tekinthetnek meg az arra fogékonyak. Az 1900-as évekből például szatírák hangzanak majd el, és a fentebb említett könyvbemutató is irodalmi élményeket nyújt majd. A zene szárnyain időutazásra csábít a Rómer-ház. A legendás 70‒80-as évek elektronikus zenei világát élesztik újra, analóg technikával. A szintetizátoroké és a bakeliteké lesz a főszerep, különös hangulatot teremve. S hogy ne a csak a győriek érezzék magukat megszólítva, délelőtt 10 órától a Tényői és a Tápi Tájházat is megnyitják az emberek előtt. Erre a programra is előzetes regisztráció szükséges.

Rómer-ház
Rómer-ház

Fontos megemlíteni, hogy már elérhető a Múzeumok Éjszakája programfüzete, amelyben minden rendezvényről és helyszínről részletes leírást találhatnak, ahogy a hivatalos honlapon és közösségi oldalon is. Jegyeket a Rómer Flóris Művészei és Történeti Múzeumban, valamint a Zichy Ferenc Látogatóközpontban lehet váltani, elővételben is. A jegyek minden programra és kiállításra érvényesek.

Múzeumok Éjszakája Győrben, töretlen sikerrel
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerencsés olvasóink, akik belépőjegyet nyertek a Női Kosárlabda EB-re!

10 db (5x2 db) bérletet sorsoltunk ki, a győri középdöntő mérkőzéseire! Tovább olvasom