Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Mit igyon a baba?

Biztosan ismerős az Ön számára is a vízforraló szélén kicsapódó fehér lepedék és a csap szűrőjében fellelhető apró kavicsok látványa. Ha Ön kisgyermekes szülő, érthető az igény, hogy gyermekének a legjobbat adja.
Biztosan tudja, hogy mi is van a vízben, hogy mi kerülhet ebből a baba vagy az Ön szervezetébe, és hogyan védekezhet az esetleges veszélyek ellen?

Vízszükséglet

Az újszülött csecsemőknél az egyik legfontosabb igény a vízszükséglet, hiszen míg egy felnőtt emberi test 60 százaléka víz, egy csecsemő testének 80 százalékát teszi ki. Az Ön babája is sok folyadékot fogyaszt, és életének első két évében jóval érzékenyebb a környezetből érkező anyagokra, amelyek megterhelhetik a szervezetét.Miért kell a tiszta víz

A kisbabák számára a legbiztonságosabb és legegészségesebb táplálék az anyatej. Ám a szoptatást követően, a vegyes táplálás időszakában is törekedni kell arra, hogy a kisbabák táplálkozása a lehető legbiztonságosabb és legegészségesebb legyen. A kisgyermekek a fejletlen immunrendszerüknek és veséjüknek köszönhetően fokozottan érzékenyek minden, a környezetből a szervezetükbe kerülő szennyeződésre, felesleges anyagra. A csecsemő veséje csak később éri el azt a fejlettségi szintet, ami a felnőttekével nagyjából megegyezik.

Ezért jó minőségű folyadékra, azaz elsősorban alacsony ásványianyag-tartalmú és minden szennyeződéstől mentes vízre van szükségük, akár ivóvízről, akár a tea, a tejpép, illetve a tápszer elkészítéséhez használt vízről van szó. A csecsemő igényei mindenben eltérnek a felnőttekétől, sőt, a kisgyermekekétől is.

Mit iszunk!

A vezetékes ivóvíz minősége általánosan jónak mondható Magyarországon, de a minősítés alapjául szolgáló paraméterek 60 kilós embert és életfogytig tartó fogyasztást vesznek alapul. A vezetékes víz minőségét azonban a vezetékes rendszer elavultsága, szennyezettsége is veszélyezteti. Legtöbbször Ön is biztosan felforralja a csapvizet, hiszen ez az évtizedek óta működő megoldás a vízben található élő mikroorganizmusok, baktériumok ellen. Azonban az ivóvízben lévő egyéb szennyeződéseket, nehézfémeket, vegyi anyagokat nem távolítja el. A palackozott, szénsavmentes ásványvizek pedig a kelleténél nagyobb mennyiségű ásványi anyagot tartalmazhatnak.

Erre a problémára jelenthetnek megoldást az otthonunkba beépíthető, legmodernebb technológiát képviselő fordított ozmózis rendszerű víztisztító berendezések. Ezek nem az anyatejes táplálást próbálják leegyszerűsíteni, hanem a vízfogyasztással együtt járó egészségügyi kockázatokat küszöbölik ki. A legkorszerűbb technológiával készülő víz ásványianyag-tartalma alacsony. Ez óvja a csecsemők veséjét, mivel a fölösleges ásványi anyagokat a csecsemő szervezetének így nem kell kiválasztania, szükségtelen terhelést okozva.

Nagyon fontos még: sosem fogy ki, és az egész család fogyaszthatja korlátlan mennyiségben a garantáltan tiszta, biztonságos vizet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végtelen belföldi beszélgetéssel robbant piacot a Vodafone

A Vodafone RED Standard és RED Super hazánkban először nyújtanak valóban korlátlan belföldi… Tovább olvasom