Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Minden egy helyen a mellplasztikáról, avagy tájékozódás nélkül ne vágjunk bele!

A nők mosolya, egészséges, magabiztos megjelenése pozitívvá teszi életüket, és a körülöttük élőkét is. A nőiesség szimbóluma a mell, ezért egyre többen érzik úgy, hogy az önbizalomhoz tökéletes dekoltázs kell. A mellplasztika azonban egy életre szóló döntés, ezért nagyon fontos, hogy a nők tájékozódjanak műtét előtt. Mindennek nézzenek utána, hiszen az implantátum hosszú évekig a testük része lesz – vallja Ollári Andrea, az Orvostechnikai Szövetség Etikai Bizottságának elnöke, a Hender-medical Kft. ügyvezetője.

A Hender-medical Kft. kizárólagosan látja el a világ egyik legnagyobb szilikon orvostechnikai eszközök gyártójának, a SILIMED cégnek a magyarországi képviseletét. A SILIMED-et több mint harminc évvel ezelőtt alapították Rio de Janeiro-ban, a plasztikai sebészet fellegvárában. A magyarországi képviseleten a szilikon implantátumok mindegyik típusa megtalálható, anyag, méret és formaválaszték tekintetében is a lehető legszélesebb skálát kínálja.

A mellplasztikának alapvetően két típusa van. Az esztétikai műtét iránt azok érdeklődnek, akiknek a természet nem adta meg azokat a melleket, amelyekre vágyott, vagy akinek a kor előrehaladtával, szülést-szoptatást követően megereszkedett a melle. Rekonstrukciós plasztikára főként rákos daganat után jelentkeznek. A SILIMED mindkettő beavatkozáshoz kiváló minőségű szilikontermékeket biztosít, sőt, a cég palettája magában foglalja a kézsebészet, az arcplasztika, az elhízás miatti (gyomorballon, gyomorgyűrű), a nőgyógyászati és az urológiai műtéteknél használatos termékeket is – tájékoztatott Ollári Andrea.

Az ügyvezető szerint az egyik legnagyobb probléma a mellplasztikát illetően, hogy a nők többsége nem tájékozódik a lehetőségekről, az implantátumfajtákról, sokszor csak egy ember véleménye alapján döntenek. Pedig óriási különbségek vannak az egyes termékek között. „Nagyon fontos, hogy a végső döntést maguk a nők hozzák meg, a választás az ő döntésük legyen!" – jelentette ki Ollári Andrea. Hozzátette: „Érdemes mérlegelni a formát és a méretet, illetve, hogy milyen típusú legyen az implantátum. Ebben fontos kikérni az orvos véleményét. Ezen kívül azt is végig kell gondolni, hogy mit szeretnénk elérni: természetességet vagy nagy, feltűnő kebleket. Az tévhit, hogy az implantátum csak nagy és kerek lehet".

Ollári Andrea a szilikon implantátumok három típusáról elmondta: van sima felületű, texturált és polyuretán felületű. A SILIMED-nél mindegyik megtalálható, annak ellenére, hogy a sima felületűt már alig használják, az elavult technológiát képvisel. Ennél a felületnél a legnagyobb az implantálást követő leggyakoribb szövődmény, a tokzsugorodás kialakulásának esélye (akár 50 százalék is lehet), s könnyen elmozdulhat. A texturált már érdesebb, így jobban kitapad, kisebb az elmozdulás lehetősége, de a tokzsugorodás esélye ennél is viszonylag magas, akár 16-30 százalék. Ezekkel szemben a polyuretán bevonatú szilikon implantátum számos előnnyel rendelkezik: teljesen kitapad, így aktív mozgás hatására sem mozdul el; a tokzsugorodás esélye mindössze 1 százalék körüli, s egyéb szövődmények is ritkán alakulnak ki; nem húzza le a szöveteket, sokan a beavatkozást követően melltartót sem hordanak.

A polyuretán implantátum előnyeiről az elmúlt negyven évben több száz tanulmány készült, a világ minden részében. A SILIMED az implantátumok mindegyikére életre szóló garanciát kínál, a polyuretán típusra pedig ezen túlmenően 10 év garanciát vállalnak a leggyakrabban előforduló szövődményre, a tokzsugorodásra is.
A garanciával kapcsolatban Ollári Andrea megjegyezte: „Kiemelten fontos, hogy a műtétre vállalkozók számlát és garancialevelet kapjanak a szilikon implantátumról, hiszen ugyanúgy, mint bármilyen más termék esetén, a garancia a számlával együtt érvényes. A tapasztalatok szerint sok helyen megfeledkeznek számlaadási kötelezettségükről, ám így utána nem tudnak a nők hová fordulni esetleges panaszukkal".

„Mi, ha kell, már a beavatkozás előtt elküldjük a garancialeveletet!" – hangsúlyozta Ollári Andrea. Az ügyvezető több mint tíz éve minőségi orvostechnikai eszközökkel foglalkozik, küldetésének a magas színvonalú, biztonságos ellátást tartja az egészségügyi piacon. „A hosszú távú eredményességet tartom kiemelt jelentőségűnek én is, illetve a cég is, s ehhez elengedhetetlen a széles körű tájékoztatás" – vallja. Ennek érdekében hozták létre a www.premiumimplant.hu weboldalt, ahol minden fontos információt megtalálhatnak az érdeklődők az implantátumokról, a műtétről, s olvashatnak tapasztalatokról, hiedelmekről is (ez a tartalom elérhető továbbá a www.silimed.hu-ra kattintva is).

Mindemellett személyes egyeztetésre, az implantátumok megtekintésére is van lehetőség a SILIMED győri irodájában (Győr, Dugonics u. 16.), előzetes bejelentkezés alapján. Időpontot kérni az info@silimed.hu e-mail címen keresztül lehet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges dizájnnal nyit a Vodafone Smart Store

A design, a divat, a művészet és a mobiltechnológia nyerő ötvözése. Tovább olvasom