Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Mesés adakozás

Tudjuk, hogy a gyerekek életében mennyire fontos a mese és az olvasás, sokaknak azonban nem adatik meg ez az élmény. A „Mi bevesszük a mesédet" könyvgyűjtő jótékonysági akció nekik igyekszik segíteni.

A gyerekek szellemi, lelki fejlődése szempontjából rendkívül fontos a mese és az olvasás, sokan azonban olyan anyagi körülmények között élnek, hogy mesekönyvre már egyáltalán nem jut a kasszából. A Fundamenta FundiMini programjának keretein belül szervezett, a „Mi bevesszük a mesédet" könyvgyűjtő jótékonysági akció pontosan nekik igyekszik segíteni, egy szokatlan csavarral.


A mesés adománygyűjtés szervezői ugyanis arra buzdítják a gyerekeket, hogy amennyiben megtehetik, és hajlandóak is lemondani néhány megunt mesekönyvükről, hozzák el azokat rászoruló társaiknak. Arról, hogy az így összegyűjtött kötetek biztosan eljussanak a könyvek szűkében lévő gyermekotthonokba, az akció kezdeményezője és szervezője, a Fundamenta gondoskodik.

A várakozások szerint a szerencsésebb helyzetben lévő gyerekek örömmel csatlakoznak majd egy olyan akcióhoz, melynek során saját maguk segíthetik rászoruló társaikat. A gyerekek motivációját ugyanakkor az is erősítheti, hogy az akcióra különösen igaz a régi mondás: „Jó tett helyébe jót várj!". A segítségért cserébe ugyanis a Fundamenta hatalmas kalandokat tartogat, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyűjtőpontokon gazdag programmal, ingyenes koncertekkel (Bergengóc Zenegóc Társulat, 100 Folk Celsius), játszóházzal, fejlesztő, logikai és társasjátékokkal várják a segíteni szándékozó csemetéket.


A hat helyszínre ellátogató roadshow házigazdája pedig maga Zseton, a nemrégiben elindított FundiMini.hu weboldal kedves kutyafigurája lesz, aki a mesekönyvekért cserébe kuponokat oszt szét, amelyeket virtuális pénzre váltva szórakoztató, edukatív tartalmakra költhetnek el a gyerekek a weboldalon. Sőt a vetélkedők legügyesebbjei FundiMini Okosperselyt nyerhetnek, amely számítógéppel összekötve segít a zsebpénz beosztásában és a nagy álmok megvalósításában.

További információk a könyvgyűjtő akció részleteiről, illetve a roadshow pontos helyszíneiről a fundimini.hu/konyvgyujtes oldalon találhatók.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne halogassa, vegye meg most szeretteinek a karácsonyi ajándékot!

A Kisalföld extra kedvezményes könyvajánlata. Tovább olvasom