Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Meló-Diák: Több mint munka

A diákmunkára jelentkezők ma már nem csupán munkalehetőséget, hanem sokkal többet akarnak: komplex szolgáltatást, személyes kapcsolatot, segítséget a munka világában megtett első lépéseikhez és a karrierépítéshez. Az új arculattal jelentkező Meló-Diák többet nyújt bárki másnál.
– A régi szlogen – „A jövődet építed!" ‒ idejétmúlttá vált, hiszen azoknak a fiataloknak a nagy része, akik dolgozni akarnak, pontosan tudják, ez milyen hatással lehet a későbbi életükre. Ők már nem elégednek meg azzal, ha „csak" munkát kapnak, hanem többet várnak el. Komplex szolgáltatást, kiegészítő előnyöket – ezért jönnek hozzánk, mert nálunk egy komplett szolgáltatási csomagot kapnak – mondja Baradits Bulcsú, a cég észak-dunántúli területi igazgatója.

– Ez mit jelent pontosan?
– Nem egyszerűen elnavigáljuk őket a munkahelyre, ahogy több versenytársunk, hanem levesszük a vállukról az adminisztráció terhét, segítünk az orvosi alkalmassági megszerzésében, havi fizetési értesítést küldünk, folyamatos konzultációs lehetőséget biztosítunk, azaz folyamatosan a diákok mögött állunk. Ezt tükrözi új szlogenünk is: „Többet akarsz!"

– A legfontosabb mégiscsak a kereseti lehetőség, nem?
– Nem feltétlenül. Jellemző, hogy az első-másod éves főiskolásokat, egyetemistákat elsősorban a pénzkeresés motiválja. Aztán ahogy haladnak előre a tanulmányaikban, úgy válik egyre fontosabbá, hogy hasznos szakmai tapasztalatot szerezzenek, kapcsolatokat építsenek, azaz tudatosan tervezik a jövőjüket, amihez a diákmunka hasznos eszköz, a karriertervezés első lépése lehet.

– Akár továbblépést is jelenthet egy „felnőtt" állás felé az adott cégnél?
– Igen, nem ritka ez sem. Számos sikertörténetre van példa a Meló-Diáknál, amikor a szorgalmas, ambiciózus diák „bedolgozta" magát a munkaadójához, és a tanulmányai végeztével állást ajánlottak neki.

– Nem könnyű az embernek az első munkahelyén tökéletesen teljesíteni...
– A Meló-Diáknál képzett mentorok segítik a diákokat, hogy megtegyék az első lépéseiket a munkaerőpiacon, hiszen ne feledjük el, hogy sokuknak ez az első találkozásuk a munkával. Pontosan tudjuk, mennyi izgalommal járnak az első napok egy új munkahelyen ‒ még egy felnőtt számára is ‒, és ami nekünk kézenfekvőnek tűnik, az egy rutintalan főiskolásnak vagy egyetemistának nem az. Az esetleges rossz tapasztalatok pedig évekre kihathatnak az ember hozzáállására, munkájára, motiváltságára... Tudjuk, hogy a munkánk, a küldetésünk nagy felelősséggel jár, hiszen egy új generációt vezetünk be a munka világába, amelynek az elvárásai, elképzelései itt találkoznak először a való élettel. Mi segítünk a hozzánk forduló diákoknak a beilleszkedésben, a megfelelő munka kiválasztásánál pedig figyelembe vesszük az adott jelentkező habitusát, személyiségét is. Nem túlzás tehát, hogy többet nyújtunk, mint bárki más.

– Ezek szerint az emberközeli, személyes kapcsolat az egyik erősségük?
– Pontosan. Annak ellenére, hogy a Meló-Diák kiterjedt, országos hálózat – negyven irodánk van, s minden megyeszékhelyen jelen vagyunk –, folyamatos, személyes konzultációs lehetőséget nyújtunk, amelynek során a nálunk dolgozó diákok feltehetik a kérdéseiket, megbeszélhetik aggályaikat, tapasztalataikat munkatársainkkal.

– Melyek a legnépszerűbb munkakörök a diákok körében?
– Hagyományosan az árufeltöltés és az irodai munka. A minimális, törvényileg szabályozott órabér 604 forint, de a munkáink nagy része e felett fizet. Fontos, hogy a diákok béréből nálunk kizárólag az szja kerül levonásra, ellentétben több más iskolaszövetkezettel, ahol különféle címeken további összegeket vonnak le, azaz garantáltan nálunk marad a legtöbb a diák zsebében. Nem véletlen, hogy több mint harminc éve piacvezetők vagyunk, minden hónapban 800‒1000 diákot foglalkoztatunk Győr-Moson-Sopron megyében, országosan pedig ez a szám havonta 8000‒15 000 körül van, időszaktól függően. Kimondani is hihetetlen, de az elmúlt több mint harminc évben 310 ezer diáknak adtunk munkát, és 25 ezer munkaadó céggel álltunk kapcsolatban.

Az aktuális munkák ide kattintva tekinthetők meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer vendég a pápai Várkertfürdőben

Hétvégéről hétvégére több ezer vendég keresi fel a pápai Várkertfürdőt a nyári kánikulában, de a… Tovább olvasom