Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Megszüntethető-e tartósan az életünket megkeserítő ízületi fájdalom?

A felnőtt lakosság meghatározó hányada küzd kisebb-nagyobb mozgásszervi nehézséggel. (x)

Esetenként szinte elviselhetetlenné válnak a tünetként jelentkező fájdalmak. Általánosságban elmondható, hogy az idült mozgásszervi megbetegedések többsége keringési és idegrendszeri funkciózavarokra vezethető vissza, de hogy közelebb jussunk a megoldáshoz, fontosabb azzal foglalkoznunk, miből eredeztethetőek ezek a rendellenességek.

Kiemelt szinten „felelőssé" tehetőek a nem megfelelő életviteli körülmények, azon belül is a rossz étkezési szokások, valamint a tartáshibák, amelyek az évek múlásával – a szervi károsodáson túl – nagy százalékban vezetnek krónikus fájdalom kialakulásához is; de beszélnünk kell a különböző sérülések (izom, csont, ízület) utókezeléseinek hiányosságairól, illetve a fertőzések okozta ízületi gyulladásos állapotok elhanyagolásáról is, mint a kialakulásért felelőssé tehető tényezőkről.

A nyaki, hátközépi, keresztcsonti, derék- és csípőtájéki vagy éppen végtagfájdalmak, izomgörcsök sajnos szinte egyikünket sem kerülik el. Megfelelő kezelés nélkül aztán szinte egyenes út vezet az idült reumatikus megbetegedések, például a porckopás következtében kialakuló lumbágó, gerincsérv vagy éppen a krónikus ízületi gyulladásos állapotok (köszvény, sokízületi gyulladás) és a csontritkulás jelentkezéséhez is.

 

 


Győri Anna vagyok. 2013 májusában rendült meg az egészségem, és nem is akármilyen szinten. Az egész testem lebénult. Az orvosok kullancscsípésre vagy reumára gyanakodtak, de biztosat senki nem tudott mondani. Három egymást követő gyógyszeres kezelés után, szeptemberben tolókocsiban vitt be a családom a kórházba.

 


Kétheti gyógykezelés után hagytam el az intézményt, de három nappal azt követően visszaestem... Nemhogy járni nem tudtam, mozdulni is alig bírtam. Elviselhetetlenül fájtak a kezeim, a térdeim, az egész testem. Úgy éreztem, hogy a fájdalom, a tehetetlenség szép lassan kiszívja belőlem az életerőt. Végtelenül fáradt és elkeseredett voltam már a sok gyötrelemtől.

Újságolvasás közben akadtam egy Vargha Terápiáról szóló cikkre. 2014 telén jártunk ekkor. Azonnal bejelentkeztem a győri rendelőjükbe. Úgy éreztem, hogy már semmi veszítenivalóm nincs. Még ha voltak is kérdéseim a terápiával kapcsolatban, úgy döntöttem, hogy adok magamnak egy esélyt a segítségükkel történő gyógyulásra – és nem kellett csalódnom! Néhány hét kezelést követően jelentős mértékben enyhültek az ízületi fájdalmaim, és elmondhatom, hogy szó szerint lábra állítottak!

Már az első találkozásunkkor, az állapotfelmérés során elmondták, hogy gyógymódjuk nem közvetlenül konkrét, lokalizált betegséget, illetve tüneteket kezel, hanem a szervi funkciók optimalizálásával „rábírja’’ a szervezetet a fokozott önkorrekcióra, magyarul felgyorsítja a szervezet öngyógyítási folyamatait.

Eleinte hetente háromszor, később heti két alkalommal jártam kezelésekre. Kezdetben nagyon megviseltek a kezeléssel járó fájdalmak is, de egyrészt ezek a kellemetlenségek is folyamatosan enyhültek a panaszaimmal párhuzamosan, másrészt a terapeuták támogatására mindig számíthattam, a fizikai és lelki megpróbáltatásaim elviselésének megkönnyítésében is.

A javaslatukra jelentős mértékben változtattam étkezési szokásaimon, és rendszeresen sétálok is! Visszanyert képességem a mozgásra, az ebből fakadó szabadságra azóta is örömmel tölt el. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ez ne fordulhasson elő velem még egyszer!

A Vargha Terápiának köszönhetően nem csak meggyógyultam, de olyan tudás birtokosa is lettem, amelynek köszönhetően fenn tudom tartani ezt az állapotot. Azóta már több családtagomat is hozzájuk irányítottam, különböző jellegű egészségügyi gondokkal, és a kezelések az ő esetükben is sikeresnek bizonyultak.

Tudom, hogy a Vargha Terápiához bármikor bizalommal fordulhatok, ha kérdésem vagy problémám adódna a jövőben. Szeretettel, személyes jó tapasztalatomra épülő meggyőződéssel ajánlom a gyógymódot minden sorstársamnak!

ELÉRHETŐSÉGEK:
9027 Győr, Madách u. 22.
Tel.: +36-96/313-521, +36-70/341-5951
www.varghaterapia.hu

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Lajta Park - Ebédajánlat

Tovább olvasom