Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Matias - Ízek és gondolatok

Az Alexandra könyvesboltok és kiadó tulajdonosa, Matyi Dezső borszeretetének köszönhetően indította el a Hungarian Matias borászat és bormárka felépítését. A legmagasabb színvonalat képviselve a legnagyobb pincészetekkel kívánja felvenni a versenyt.

Filozófiája az a harmónia, melyet a könyv és a bor párosa alkot szépséget, örömet és kultúrát közvetítve felénk. Egy igazán finom bor és egy jó könyv élvezetének ötvözete felejthetetlen élményt nyújt.

Matias Wine Shop Győrben!

Baross Gábor ú. 6.

Telefonszám: 96/550-277
A Hungarian Matias borászat és a szőlészet Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik. Gábor 10 éves pályafutása során méltán tett szert országos hírnévre. Többek között neki is köszönhető, hogy a Hungarian Matias pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható.

A Hungarian Matias pincészet a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a természetes eljárások magas szintű művelését. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.

Galéria! Fotók: Cseh Róbert

A Hungarian Matias pincészet közel 100 ha szőlőterülettel rendelkezik, Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékeken. A termesztett fajták között megtalálhatók a magyar és világfajták szinte teljes szortimentje.

AKTUÁLIS AKCIÓ:

Matias Rose: 990 Ft / palack

Matias Irsai Olivér: 1.350 Ft / palack

Matias Zöld Veltelíni: 1.350 Ft / palack

Matias Kadarka: 1.700 Ft / palack
Kiemelt világfajtáink

Merlot
Már többen bizonyították, hogy a merlot tökéletesen megtalálta helyét Szekszárdon. Október közepén szüretelt, alacsony terméshozamú, tökéletes érettségi fokban lévő fürtök kerülnek feldolgozásra.

Cabernet Sauvignon
A vörösborok királya a Szekszárdi, illetve a Villányi borvidékről. Nagytestű, mély színű, nagy struktúrájú, telt bor.

Chardonnay
5 éves telepítésű, középkordonon művelt gyönyörű ültetvény Ófalu hegytetőn a Tolnai borvidéken, ahol a fajta nagyon otthon érzi magát.

Galéria! Fotók: Cseh Róbert


Kiemelt hungaricumaink

Kéknyelű
A Badacsonyi borvidék egyik legjellemzőbb fajtája. A fahordós erjesztés által lekerekednek a bor kemény savai. Nagy karakterű, fűszeres zamatok. A bazaltkő adta minerális jegyek szépen simulnak bele az ízvilágba.

Zirfandli
A Pécsi borvidék tradicionális fajtája, melyből nagyon kevés ültetvény maradt fenn. Fokozottan kényes, érzékeny szőlő, melyről extra magas hozamkorlátozással szüretelünk.

Kékfrankos
Rubinszínű, fiatal megjelenésű, élénk, illatában gyümölcsöket kínáló. Ízében dominál a meggy. Kitűnő egyensúlyú, szép savakkal, finom cserzőanyaggal rendelkező szőlőfajta.

A vörösborok Taucher tartályokban kerülnek erjesztésre, majd fajtától és évjárattól függően hordóban érlelődnek 6–24 hónapig. A fehérborok fajtától függően hordós és kóracél tartályokban erjesztődnek, illetve érlelődnek.

Fontos, hogy egy borhoz megfelelő hordót használjunk, ezért főleg magyar, kisebbrészt pedig francia barrique hordókkal dolgozzunk 225 és 500 literes űrmértékben.

A pincészet borai 2008-ban kerültek először palackba. Terveink szerint 2010-re az összes borfajta kereskedelmi forgalomba kerül majd, bemutatva termőhelyeink tradicionális fajtáit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore… Tovább olvasom