Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Másfél milliónyi jó szándék az olvasóktól

A Kisalföld olvasói ismét bebizonyították, a nemes célra még abból a kevésből is adnak, amiből sok esetben nekik kell megélni. A nehéz helyzetbe került mindszentpusztai autistaotthon javára közel ezerkétszázan küldtek pénzt.

A mindszentpusztai autistaotthon olyan fiatalok és felnőttek ellátását szolgálja, akik ebben a sajátos idegi-fejlődési rendellenességben szenvednek. Olvasóinkat kértük meg ismét, segítsenek, mert az intézményt a megszűnés réme fenyegeti. A Kisalföldben sárga csekket találtak a segítőkész emberek. A „Mit tehetnék érted?" Autista Otthon Alapítvány számára ezen küldhették el felajánlásukat. Mindenki bízott benne, aki tud, segít az otthon életben tartásában. Nem tévedtünk, lapunk olvasói ismét a jó ügy mellé álltak.

„Még pontosan nem számoltuk össze a támogatókat, de közel ezerkétszázan vannak – mondja Zakár Andrásné, az otthon igazgatója. – Másfél millió forint jött össze. Ezzel sokat segítettek a jelenlegi helyzetünkön. A pénz elegendő arra, hogy a legégetőbb kifizetések megtörténjenek, de a jövőnk most sem rózsás. Továbbra is gondunk, hogy egy kivétellel nem jelentek meg olyan pályázatok, amelyeken indulhatnánk."

Mindenki bízott benne, aki tud, segít az otthon életben tartásában. Nem tévedtünk, lapunk olvasói ismét a jó ügy mellé álltak.

Az igazgatónő és munkatársai hálásak a sok-sok segítőnek. Mint elmondta, tudják, hogy sokan maguktól vonták meg a pénzt, hogy segítsenek, és ezek az ezer forintok most millióvá terebélyesedtek.

A Kisalföld a Palatia Nyomda segítségével elkészíti az otthon egyik lakójának alkotásáról azt az ezerötszáz nyomtatványt, amelyet köszönetképpen minden egyes adakozónak postázunk majd. Takács Dániel autista fiatal munkáira már a hazai képzőművészet iránt érdeklődők is felfigyeltek. Egy jótékony árverésen milliós összegért kelt el egyik munkája.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyen biztos a dolgában! Elérhető biztonság eredeti alkatrészekkel

Ha eredeti alkatrészt választ, a biztonság mellett dönt! Tovább olvasom