Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Látás Hónapja - 2013 októberében a Trend Optika Belvárosi Szemészetén!

A világ nem alkalmazkodik látásunkhoz. Lásson tisztán ön is!


A Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma közös szervezésében 2013. októberében ismét megrendezték a "Látás Hónapja" elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében Győrben az október megnyílt Trend Optika Belvárosi Szemészetén a „Látás Hónapja" kampány kijelölt üzletében idén októberben jelentkezhetnek ingyenes látásellenőrzésre és szaktanácsadásra az érdeklődők. A program 2013. október 1-től október 31-ig tart.Trend Optika szaküzlet:

Győr, Baross Gábor u.19. Telefonszám: 96/488-341


Miért született a program?

Nagyidainé Kiss Györgyi a Trend Optika optometrista, kontaktológusa elmondta: 2008-ban indult Európa szinten is egyedülálló "Látás Hónapja" akciós kezdeményezés célja a rendszeres látásvizsgálaton való részvétel fontosságára való figyelemfelhívás volt. Az országos és egységes megjelenéssel, kísért rendezvénysorozat iránti érdeklődők rendkívül magas száma igazolta, hogy az optikai piac szereplőinek egységes fellépésével és közreműködésével tehetünk a magyarországi látáskultúra fejlődéséért, és az éleslátás iránti igény kialakításáért.

A program céljai

Világszintű felmérések alapján az emberek több mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látás korrekcióra, ezzel szemben Magyarországon közel 1.5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól. Szeretnénk elérni, hogy az ez évi országos kampány során ezek az emberek is felkeressék az akcióban Győrben résztvevő Trend Optika üzletét látásuk felülvizsgálata céljából. Míg napjainkban a rendszeres tüdőszűrésen, vagy fogorvosi kontrollvizsgálaton való részvétel szükségessége már mindenki által elfogadott tény, ezzel szemben látásunk és legfontosabb érzékszervünk a szemünk állapotával érdemtelenül keveset foglalkozunk. Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy esetleg később súlyossá váló szembetegség, de például a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése. Szinte minden korosztály érintett, mert az élet- és munkakörülmények változásával egyre több embernek van szüksége korrekcióra.

Trend Optika Győrben
Trend Optika Győrben

Mindemellett az éleslátás egy olyan életminőséget befolyásoló szükséglet és egyben lehetőség is, melynek köszönhetően sikeresebbek lehetünk a munka, a sport vagy tanulmányaik során, röviden teljesebb életet élhetünk. Egy helyesen elkészített szemüveg vagy kontaktlencse nélkül elképzelhetetlen a jó közérzet, a pontos munkavégzés, vagy akár a közlekedésben való felelősségteljes részvétel, hiszen a világ nem alkalmazkodik látásunkhoz.

A szemüveg egy "szükséges rossz" szemlélet szerencsére az elmúlt évek során sokat változott, mégis még mindig sokan vannak azok, akik tudják, hogy nem látnak jól, mégsem hordanak szemüveget vagy kontaktlencsét. Első szemüvegvásárlásunk előtt legtöbbünkben felmerülő félelmeink miatt,- úgymint a szemüveg hátrányosan befolyásolja megjelenésünket, mit szól hozzá a környezetünk, szemüveget viselni kényelmetlenségekkel jár - sokan döntenek úgy, hogy inkább nem látnak jól.

Napjainkban a szemüveg egyszerű látásjavító eszközből, megjelenésünk egyik legmarkánsabb kiegészítőjévé vált, hiszen az arcunkon viseljük, amit a statisztikák szerint elsőként a legtöbben néznek meg. A Trend Optika szaküzlet szemüvegkeret szín és formaválasztéka garantálja, hogy megtaláljuk az egyéniségünkhöz, stílusunkhoz legjobban illő és azt kiegészítő szemüveget. Szemüveget viselni divat, amit az is bizonyít, hogy ritka az a divattervező, aki ne foglalkozna szemüvegkeret tervezésével.

Trend Optika Győrben
Trend Optika Győrben

Amennyiben a szemüveggel szemben támasztott ellenérzéseinket nem tudjuk legyőzni, jó megoldást jelenthet a kontaktlencse viselése. A kontaktlencse ma már egy egyszerű, kényelmes hétköznapi dolog. Választhatjuk állandó viseletre szemüveg helyett, vagy csak alkalomszerűen sportoláshoz, vagy csak azért, mert szeretnénk időnként változtatni megjelenésünkön. Szaküzletünkben a nappali viseletű kontaktlencsék mellett ma már kaphatóak akár 1 hónapig is folyamatosan éjjel-nappal hordható termékek, míg igényeink szerint találunk akár egynapos viseletre való kontaktlencséket is.

Az akció további célja az előre gyártott szemüveg viselésének veszélyeivel kapcsolatos tájékoztatás.

A szemüveg egy, a saját adottságaink, fiziológiás jellemzőink alapján készült eszköz, hiszen a két szem távolsága páciensenként eltérő, akárcsak a két szem dioptria igénye. Az előre gyártott egyen szemüvegek az átlagos adatokat veszik figyelembe, - olyan ez, mintha abból kiindulva, hogy a magyar férfi és női népesség együttes, átlagos cipőmérete 40-es, mindenkinek 40-es egyen cipőt ajánlanánk. Kezdeményezésünkkel szeretnénk elérni, hogy azok az emberek, akiknek dioptria korrekcióra van szükségük a helyes korrekciójú, minőségi és szakszerűen elkészített látásjavító eszközöket - szemüveget vagy kontaktlencsét viseljenek.

A program lényege

A "Látás Hónapja" kampány által kínált szolgáltatás ingyenes látásellenőrzésből és szaktanácsadásból áll. A kampány adta lehetőségeken túl október hónapban a teljes körű szemészeti vizsgálatot, szürkehályog- és glaucoma-szűrést is térítésmentesen végzik orvosaink.-folytatta a Trend Optika optometristája.


Amennyiben úgy érzi, hogy látása nem kielégítő, bármilyen problémája akad a látásával, vagy csak egyszerűen kíváncsi, hogy milyen a látásélessége, keresse fel a Trend Optika Belvárosi Szemészet szaküzletét Győrben a Baross Gábor utca 19-ben ,ahol a legkorszerűbb géppark használatával, szemész szakorvosok, dipl.optometrista kontaktológusok, látszerész mesterek állnak az Ön rendelkezésére.

 JELENTKEZZEN BE MOST:

Trend Optika szaküzlet:

Győr, Baross Gábor u.19. Telefonszám: 96/488-341
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakrandin egy A3-asban - Mr. Big sofőr nélkül

A kifogástalan és minőségi részletekből az egész tökéletessége áll össze. (x) Tovább olvasom