Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Győri Filharmonikusok: egy élő legenda Győrben! Nyerj jegyeket!

Kocsis Zoltán, a magyar komolyzenei élet egyik legjelentősebb szereplője vezényli a Győri Filharmonikus Zenekart február 10-én, a Richter-teremben.
Az "F-Dúr"című koncertre három, technikailag is nehéznek tartott darabbal készülnek a művészek.

Az első egy Richard Strauss mű: Till Eulenspiegel vidám csínyjei. Egy gyors tempójú koncertmű, amit egyesek a halhatatlan vidámság felszabadító üzeneteként jellemeznek. Besorolását tekintve igazi programzene, amelyben egy történet zenei formában ölt testet.

A második műsorszám szintén Strauss mű, a Duett Concertino.

A kettős versenyben, két hangszer - egy klarinét és egy fagott - játsszák a szólókat, és a zenekar kíséri őket. Egy virtuóz darab, fantasztikus zenei élménnyel. Végezetül Beethoven örök érvényű klasszikusa, a VI.,"Pastorale" szimfónia, csendül majd fel, telis-tele népszerű dallamokkal. Igazi zenei csemege minden komolyzene kedvelőnek és azoknak is, akik járatlannak tartják magukat a klasszikus zene világában.


Kocsis Zoltán a kétszeres Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes Művész zongoraművész, karmester, akit Franciaországban életmű díjjal is kitüntettek, az elmúlt pár évben már többször dolgozott együtt a győri zenekarral.

A mester munkáját minőség és óriási tudás jellemzi - mondja Ősz Gábor a filharmonikusok zenekari titkára. Elmondása szerint a mester nagyon nagy tekintéllyel bír, melynek minden zenész azonnal próbál megfelelni.

A közös munka örömteli a zenekar tagjai számára, mert a fárasztó próbák alatt jelentős új tudásra tesznek szert.

Kocsis Zoltán neve komoly garanciát nyújt egy feledhetetlen estére a Richter teremben február 10-én, pénteken.Játékunkban 2 darab páros belépőt sorsolunk ki a helyes megfejtést küldők között.

Kérdésünk az, hogy kik a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjén hallható kettősverseny szólistái?

A válasz természetesen a zenekar honlapján is megtalálható.

A helyes megfejtéseket február 5-ig kérjük megküldeni a gyorifilharmonikusok@gmail.com címre!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2012 vízválasztó lesz az autókereskedelemben

Bizakodó mértéktartás Tovább olvasom