Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

A NEVELÉS MŰVÉSZETE: WALDORF PEDAGÓGIA
EGYEDÜLÁLLÓ LEHETŐSÉG, HOGY MEGISMERJE ISKOLÁNKAT!
Próbálja ki Ön is gyermeke számára a waldorf pedagógia előnyeit!

 

Programok:
Január 19. kedd 8-10 óra
Általános iskolai nyílt nap


Január 26. kedd 17 óra
"Minden amire képes lehetsz"
(A waldorf pedagógia, mint egységes út az óvodától az érettségiig. előadó: Grábner Zsuzsanna waldorf tanár, a leendő I. osztály tanítója)


Február 2. kedd 17 óra
A nevelés és az emberré válás művészete
(A pedagógia aktuális kérdései és feladatai korunkban. előadó: Gyuricza László a Jupiter Egyesület képviselője és Csörnök Ernő waldorf szülő)


Február 9. kedd 17 óra
A waldorf iskola szervezeti felépítése
(beszélgetés a Győri Waldorf Egyesület, a Szülői Kollégium és a Tanári Kollégium vezetőivel)

Az előadások ideje alatt, 16:30-tól Játszóház a gyerekeknek


A második félévtől jelentkezők anyagi hozzájárulás nélkül tanulhatnak nálunk szeptemberig a szülői közösség és a tanári kar kezdeményezése alapján!

Amit iskolánk nyújt:
- Oktatási Minisztérium által elfogadott waldorf kerettanterv 1.-13. évfolyamra
- teljes pedagógiai ív az óvodától a gimnáziumi érettségiig
- 12 + 1 évfolyamos egységes iskola
-a test- lélek- szellem hármas egységének harmonikus fejlesztése
-középpontban a képesség- és személyiségfejlesztés az életkori sajátosságokra épülve
-kompetencia alapú oktatás, tehetséggondozás
-családias légkör, kiscsoportos létszám, stresszmentes tanulás
- emelt művészeti oktatás (zene, vizuális nevelés, kézművesség)
- két idegen nyelv heti 3-3 órában /angol, német/
-Bothmer gimnasztika, euritmia
- az iskolát kiemelten közhasznú egyesület tartja fenn
 
JELENTKEZZEN MOST 1.-12. OSZTÁLYBA
ISKOLALÁTOGATÁSÁT EGYÉNILEG MEGSZERVEZZÜK!

 

Waldorf: Nyílt nap nyílt titkok

Nyílt napot tart a Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú
Művészetoktatási Intézmény. Azok számára, akik ebben a tanévben csatlakoznak valamelyik évfolyamhoz, egy évnyi adománymentességet ajánlanak.

Sikeres és világszerte támogatott alternatív oktatási módszer a
Waldorf-pedagógia. Hazánkban több mint félszáz, szülők és pedagógusok
együttes irányítása mellett működő intézményben tanítanak a minisztérium által elfogadott waldorf kerettantervben lefektetett elvek szerint.

 Különlegessége, hogy a tudás átadásának folyamatában a lehető legnagyobb mértékben figyelembe veszi a gyermeki képességek kialakulásának fokozatosságát és képes a személyre szabott nevelésre. Ha valahol kétkedve fogadják, annak erénye az oka: sok szülő nem bízik a rohanástól és teljesítménykényszertől elvonatkoztatott tanítás sikerében.

Győrben 1992 óta működik a Forrás waldorf iskola, a nyolcosztályos képzés idővel óvodával és gimnáziummal bővült. Belső ellentétek és anyagi gondok egyaránt nehezítették az elmúlt 17 évet, de a szülők és pedagógusok akarata mindig átlendítette az intézményt az akadályokon. Az eredmény pedig: szerény tárgyi feltételek, ám nyugodt, kiegyensúlyozott diákok, s ami végképp vitathatatlan, két leérettségizett osztály, amelyben a jelentkezők továbbtanulási aránya száz százalékos volt.

Jelenleg 40 gimnazistával, 60 általános iskolással és 4 csoportnyi óvodással foglalkoznak a megyeszékhelyen a waldorf módszer szerint. Az iskola egy kiemelten közhasznú egyesület fenntartásában működik, és szülői valamint egyéb adományokkal kiegészülő állami normatívából finanszírozza kiadásait. A szociális helyzet döntő, így van, aki pénzzel támogatja, s van, aki az aktuális irodai teendőket látja el, vagy épp a karbantartási munkákban segédkezik.

 
A Waldorf jövő héten kitárja kapuit, az általános iskola és a gimnázium is
nyílt napot tart, az érdeklődő diákok, szülők, s mindenki, aki kíváncsi a
siker titkára, bepillantást nyerhet a különleges tanórákba, a mindennapi
életbe. Azok számára, akik ebben a tanévben csatlakoznak valamelyik
évfolyamhoz, egy évnyi adománymentességet is felajánlanak.
A tájékoztatók helye és ideje. A gimnáziumban (Balassi B. u. 1.) november 17-én kedden reggel 8-12 óra között nyílt tanórákat, 15 órától pedig tájékoztató beszélgetést tartanak a tanárok részvételével. Az általános iskolában (Madách. u. 10.) november 18-án szerdán reggel 8-10 óra között lesznek a nyílt órák. Aki többet szeretne megtudni a módszerről, tájékozódhat a www.forraswaldorf.hu honlapon illetve Győrben a Rómer Házban november 24-én 17 órától meghallgathatja Christopher Johannsen Európa-szerte elismert stuttgarti szakember előadását, amelynek címe: Szabadság és korlátok a kisikoláskortól a kamaszkorig.

Győr
D. Pusztai Andrea

 

----------------------------------------------------------------

 

Sikeres gimnáziumi érettségi és felvételi eredmények az elmúlt tanévekben:
Bizonyították tehetségüket a waldorfos érettségizők
D. Pusztai Andrea
Kisalföld, 2008. 09. 30.

Győr - Hat diák, hat felsőoktatási intézmény. Százszázalékos volt a továbbtanulási arány a győri Waldorf-gimnázium elsőként érettségizett osztályában. Az eredmény meggyőző érv az alternatív pedagógia mellett. Vagyis lehet másképp is sikeresen oktatni.

A győri Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény első gimnazista osztálya ballagott el idén. – Hosszú út vezetett idáig, nagyon nehéz először csinálni valamit, de amilyen nagy kihívás, olyan örömteli is – mondta a Kisalföldnek nyár elején Márkus Andrea osztálykísérő, gimnáziumi referens. A gyerekek az érettségi megmérettetései elé nem 18, hanem 19 évesen kerültek, hiszen a Waldorf alternatív oktatási módszer plusz egy évet ad a vizsgákra történő felkészülésre.

Hat diák fejezte be idén elsőként a győri Waldorf történetében a tanulmányait, izgultak is a fiatalok a vizsgák előtt. A hagyományos oktatástól eltérően eddig tanáraik arról faggatták őket, mit tudnak, mi az, amit egy-egy tudományterülethez szorgalmukból, tehetségükből, érdeklődésükből adódóan hozzá tudtak tenni, míg az érettségi számonkérés a kötelező tananyagra vonatkozott.

Vidra Gábor érettségi vizsgaelnök, közoktatási szakértő tapasztalatai szerint a Waldorf-módszer teljes mértékben alkalmas arra, hogy úgy készítse fel a gyerekeket, hogy megfeleljenek a magyar közoktatási rendszer elvárásainak. Az érettségizett diákok teljesítménye, lexikális tudása meghaladta az önkormányzati középiskolákban végzettekét, míg a véleményalkotást, kommunikációt tekintve messze magasabb szintről tettek tanúbizonyságot. Utóbbi nyilván annak köszönhető, hogy a készség- és képességfejlesztés áll az oktatás középpontjában.

Ami pedig a továbbtanulást illeti: Balázs Bence Zsombor a SOTE Testnevelés és Sporttudományi Karának testnevelő–edző szakán, Völgyesi Levente a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán, a kommunikáció és médiatudomány szakon, Gáspár Milán Jenő a Nyugat-magyarországi Egyetem Bölcsészettudományi Karán, Konta Bettina az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, politológia szakon, Kácser Kata a Nyugat-magyarországi Egyetem győri karának rekreáció és egészségszervező szakán, Balla Norbert pedig a Zsigmond Király Főiskola politológia szakán tanul lassan egy hónapja.

Az első sikercsapat tagjai megfogadták: vigyáznak egymásra, nem hagyják, hogy szétszéledjenek a nagyvilágban, arra törekednek, hogy mindig tudjanak egymásról, mindig legyen hova visszatérni, emlékezni, s ha kell, segíteni egymásnak. Létrehozták a Waldorf Klubot, amely minden évben bővül azokkal, akik a győri iskolában sikeresen leérettségiznek. A tagokat ünnepélyesen fogadják be és adják át nekik a diákok tervezte kitűzőt.

Különleges volt ez az érettségi más szempontból is: a végzősök mellett saját szorgalomból nyolc egy évvel fiatalabb, vagyis 12. osztályos diák tett sikeres vizsgát művészettörténetből, földrajzból és angolból. (A módszerről továbbiak a www.forraswaldorf.hu honlapon.)

Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

9027 Győr, Madách u. 10.
06 20 581-7115
info@forraswaldorf.hu
www.forraswaldorf.hu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Töretlenül megyünk előre!

Az Autentik Csoport 1995 óta meghatározó Opel Márkakereskedéseket üzemeltet Győr-Moson-Sopron… Tovább olvasom