Kisalföld logö

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 13°C | 20°C

Étterembe nem csak enni járunk!


„Étterembe nem kifejezetten csak enni járunk…. bármilyen furcsán is hangzik! Étterembe járni egyfajta kikapcsolódás, szórakozás, egy kaland az ízek és hangulatok világában. Amennyiben nagyon éhesek ne menjenek étterembe vagy kezdjék az étkezést egy gyors előétellel. A nagyon éhes ember türelmetlen, ingerlékeny, csak az jár a fejében, hogy mikor hozzák végre a megrendelt ételt és semmi másra nem tud gondolni. Pedig az étel kiválasztása is már egyfajta élvezet, amikor szabadon választunk az étlapról vagy egyszerűen rábízzuk magunkat a pincérre. A jó étel elkészítéséhez, felszolgálásához időre van szükség. Amikor étterembe mennek, szánjanak rá elég időt, és élvezzék az ott eltöltött órákat, merüljenek el a kulináris ízek világában az étterem hangulatában, környezetének felfedezésében" – áll Szalay Ferenc Csárdagazda mottójában.

 



A hét minden napján nyitva tartó, ízig-vérig magyaros, nádfedeles Sári Csárda múlt századot idéző berendezéssel, házias ízekkel várja a gasztronómia szerelmeseit. Nyáron a 250 fő befogadására alkalmas Duna parti teraszon kemencében sütött finomságokkal, szabad tűzön főtt bográcsos ételekkel várják vendégeiket, melyekhez kitűnő minőségű pálinkát és a magyar borvidékek kiváló borait ajánlják.




Történelmi hangulatot idéző tradicionális borospincéjük minden szívet megmozgat. Régi korokat idéző, összesen 20-80 fő befogadására alkalmas. A csárda pincéjét külön kérésre lezárják. Ideális helyszín borkóstolóval egybekötött borvacsorához. Magyarországi híres borvidékek remek borai fellelhetőek. Szakképzett somelierek igény esetén színvonalas borkóstolót tartanak magyar, angol és német nyelven egyaránt. Minden alkalommal lehetőség van egyedi menü és árrendszer kialakítására. Nem csak családi ebédekhez, vacsorákhoz ajánlják, hanem céges vacsorák, rendezvények számára is ideális helyszín, sőt igazi falusi disznóvágást is szerveznek megrendelés esetén. 

 

Több magyaros fogás közül válogathatunk kedvünkre: a szigetközi halászlevük, amelyet a Gault&Millau étteremkalauz tesztelői a következő szavakkal illették: "A szigetközi halászlé egészen kiváló ízű és sűrűségű passzírozott halászlé: a paprika jó minőségű, a lé tetején szép, vékony bíborvörös szín. A lének többféle hal ad kiegyensúlyozottságot, benne makulátlanul friss a szürkeharcsafilé, nem is zsíros."


A hosszú hónapokig kísérletezett pácban érlelt sertés csülök, melyet kemencében ropogósra sütve, és fűszeres négyhagyma raguval, rozmaringos főtt sült burgonyával szolgálnak fel. 

 


S nagyon nagy sikernek örvend a fűszeres kacsazsírban konfitált kacsacomb, ropogósra sütve, almás párolt káposztával. 

 

Desszert ajánlatuk a házi rétesük többféle variációban, melynek tésztáját Sári mama receptje alapján házilag készítik, és nyújtják, búbos kemencénkben aranybarnára sütik.



Gyerekkorunk ízeit idéző mákos palacsinta, melyet bazsalikomos forró meggy raguval és vanília fagylalttal teszik különlegessé.
Az étlapon helyet kapott egy nem hétköznapi éttermi étel a „Pejsli Csárdagazda módra", melynek receptjét 3 séf ismeri csupán. 

 

Sokan magukénak hiszik, de valójában egy ízig-vérig szigetközi specialitás az eceteshal, amely egy ecetes lében érlelt, rántott halpatkó.



A tornác és a terasz, az állatsimagtó és a játszótér mellett a rendezvénysátor is várja vendégeit. Ez egy Duna-parti 5 hektáros ősparkban felállított helyszínen van felállítva, amely számos neves díjat nyert, legutóbb idén (2013-ban) a Magyar Turizmus Zrt. és a Virágos Magyarországért közös díját a Rozmaring-díjat, „A kiemelkedő gasztronómiai kínálat és a környezet harmóniájának megteremtéséért".





„Célunk, hogy ez az egyszeri alkalom igazán meghatározó legyen az ifjú pár és a meghívott vendégek számára, így különleges figyelmet fordítunk esküvőink lebonyolítására. Természetesen szívesen állunk a házasulandók rendelkezésére az esküvő formai tervezésében és az előkészületekben, legyen az dekoráció, esküvői ruha és frizura, programok, menyasszonyi autó vagy épp tűzijáték.




Fontos számunkra, hogy a lehető legtöbb terhet levegyük a házasulandók válláról, biztosítva így a gondtalan és önfeledt ünneplést. Természetesen minden egyedi ötlet megvalósítására nyitottak vagyunk".

Jöjjenek el, egyenek nálunk egy jót és élvezzék a Szigetközből áradó nyugalmat!

 


 9225 Dunakiliti, Csölösztői u. 3.
www.saricsarda.hu
facebook.com/saricsarda
Asztalfoglalás: +36 96 671 478



Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatás: Központban a fenntarthatóság

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület ingyenes programokkal és tanácsadásokkal várja az… Tovább olvasom