Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Elsőként támogatta a Dunatakarék a pacemaker labort

Nincs két hete, hogy sajtótájékoztatón jelentette be dr. Dézsi Csaba András; a Petz Aladár Megyei Oktatókórház Kardiológiai Osztálya, és a Szívkatéterezés Győr Alapítvány, hogy ismét nagy fába vágta a fejszéjét: egy új pacemaker labor kialakítását szorgalmazzák, amelyhez a szívcentrumhoz hasonlatosan várják az adományokat.

A Duna Takarékszövetkezet elsőként karolta fel a kezdeményezést. A kezdeményezők az új műtő révén egyrészt annak kiépítésében és műszerezettségében szeretnének megfelelni a kor követelményeinek, másrészt bővíteni akarják a beültetett pacemaker típusok palettáját is.

Fontos a cél

A hívó szót a Duna Takarékszövetkezet hallotta meg elsőként, 1,5 millió forinttal támogatják az új labor elkészültét. - Fontos ez a támogatás, hiszen a laborhoz szükségünk van pénzre, és azt is igazolja, hogy jó célt választottunk, hiszen egy olyan komoly pénzügyi intézet állt mögénk, mint a Dunatakarék - hangsúlyozta a professzor, aki azt is elmondta, a pénzintézet már a Szívcentrum létrehozása idején is az elsők közt jelentkezett, azóta számtalan életet mentettek meg a szívkatéterezés révén. - Én úgy látom, és azt tapasztalom, hogy megyénkben és azon belül Győrben is olyan céltudatos emberek laknak, akik pontosan tudják, hogy fontosak a helyben elérhető életmentő minőségi szolgáltatások - hangsúlyozta még dr. Dézsi Csaba András, aki elárulta; a labor felállításához nagyjából 90 millió forintra van szükségük.Társadami felelősségvállalás

A mérlegfőösszegét, és kiterjedt hálózatát tekintve 30 fiókjával az ország legnagyobb takarékszövetkezete mostanra a Duna Takarékszövetkezet. A pénzintézet mára Győr igazi patrónusává nőtte ki magát, nincs az a fontos esemény, rendezvény, nincs az a jó ügy, amely mögé ne állna oda a Duna Takarékszövetkezet. - A szövetkezés elvében benne van az összefogás, az egymás segítése, és a szolidaritás is - mondta Illés Zoltán elnök-ügyvezető, aki beszámolt róla, egy-egy támogatás odaítélésénél a tagsági és ügyfélérdekeket veszik figyelembe, és már a Szívcentrum esetében is kézenfekvő volt a segítségnyújtás, és most sincs ez másképp. Ez a támogatás egy 3 millió forintos keretösszeg megfelezésével került a Szívkatéter Győr Alapítványhoz, a másik felét az Aranyág alapítványnak adta át Illés Zoltán elnök-ügyvezető, aki mint hangsúlyozta, a pacemaker labor támogatáshoz hasonlóan nemes célról van szó. - Mindez a Dunatakarék és az ügyfeleinek a közös felajánlása - hangsúlyozta az elnök, majd hozzátette; - magyar tulajdonú pénzintézet vagyunk, mi az itthon elért eredményeinkből jó szívvel és elkötelezettséggel juttatunk vissza a területünkön élőknek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehérnemű vásárlási tanácsok az ünnepekre a New Silhouette fehérnemű üzlettől!

Fehérnemű a Te vonalaidra, ez üzletünk filozófiája, hogy
mindenki számára minőségi árban pedig… Tovább olvasom