Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Elindult a kisalfold.hu Kerti Kalendáriuma

Boldog embernek vallhatja magát, aki természetközelben töltheti mindennapjait. A munka után kellemes időtöltést adhat a kert, legyen az csak néhány négyzetméteres díszudvar, vagy ennek a többszöröse tele hatalmas fákkal, ősgyeppel. Portálunkon szeretnénk segítséget adni a kertészkedéshez. Nem szaktanácsokkal szolgálunk az amúgy is profiknak, sokkal inkább emlékeztetőnek szánjuk kis blokkunkat, azért, hogy el ne felejtsék, az adott hétvégén milyen tennivalók akadhatnak a kertekben.
Lapozzon bele kalendáriumunkba!

November 7.: Ha eddig elmulasztottuk volna, akkor ezen a hétvégén helyezzük földbe a tavaszi hagymások gumóit. Szemet gyönyörködtető látvány ugyanis, amikor az első kikeleti napsütés hatására egymás után kibújik a földből a tulipán, a jácint és a krókusz. De hogy ne kelljen csalódnunk, ügyeljünk a hagymák őszi ültetésénél. A virágágyást ássuk fel, a talajt mű-vagy szervestrágyával is gazdagíthatjuk. Készítsünk kis gödröt a gumóknak, ehhez jó ha hagymaültetőt használunk. Minél nagyobb a hagyma, annál mélyebbre kerüljön a talajban: a tulipán csak 8-10 cm-re, de a nagy hagymájú császárkorona gumóját 2-3 arasznyi föld is takarhatja.
Az elültetett hagymák rövidesen meggyökeresednek és károsodás nélkül átvészelik a telet.


A tavaszi hagymásokat csoportosan szép ültetni, élénk színeikkel így mutatnak a legjobban. Virágágyban, később nyíló évelők között, sziklakertben, sőt még a pázsitban is szépek.
Ha pedig már amúgy is a virágoskertben serénykedünk, akkor mihamarabb szedjük fel a fagyérzékeny dísznövények szaporítóanyagait, a kanna, a kardvirág és a dália gumóit. Ezeket védett de hűvös helyen lehetőleg felakasztva tároljuk tavaszig !
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zeneképzelet CD-t nyertek!

A kisalfold.hu és a Vasárnapi Kisalföld múlt hétvégén meghirdetett, közös játékán kisorsoltuk a… Tovább olvasom