Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Diákversenyt hirdetett a Fürge Diák Iskolaszövetkezet

Még egy hónapig jelentkezhetnek a tanulók a Fürge Diák Iskolaszövetkezet egész éven át zajló pontgyűjtő versenyére, melynek fődíja egy háromhetes angol nyelvtanfolyam az Egyesült Államokban. Az ország 18 pontján szuperhősök is részt vettek a Fürge DiáX felkutatásában.– A játékra már több mint 150 szövetkezeti diákunk jelentkezett, reméljük, hogy az utolsó napokban megduplázhatjuk a résztvevők számát – mondta Baksy Marianna, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet marketing vezetője.

A Fürge DiáX elnevezésű, egész éven át zajló, háromfordulós pontgyűjtő versenyének célja, hogy a Fürge Diák tagjai a fordulókon minél több pontot gyűjtsenek, így először megyebajnokká, végül a fődíj nyertesévé váljanak. A játék március 5-én indult, s november 20-ig tart. Az első fordulóra március 30-ig adhatják be a diákok egyedi reklámötletüket, mellyel iskolaszövetkezetüket népszerűsítenék. – Kifejezetten olyan ötleteket várunk, ami kreatív és nem költséges, amit a diák maga is meg tud valósítani némi támogatással – mondta Baksy Marianna. A beérkezett reklámötletek közül minden Fürge Diák irodával rendelkező megyében megvalósítják a legjobbakat, és azokat anyagilag is támogatják.


A második fordulóban a Fürge Diák irodáinak megyéiben zajlik majd a megyebajnokok kiválasztása. Három feladattípussal szerezhetnek pontot a versenyzők: a nyári hónapokban, a Fürge Diák Iskolaszövetkezeten keresztül vállalt, 100 ledolgozott óra feletti munkával szerezhetnek pontot. A játék Facebook-oldalán a versenyzőknek munkaélményeikről naplót kell vezetniük, és minél több like-ot kell gyűjteniük az egyes bejegyzésekre, valamint a „hónap feladatával" is pontot lehet szerezniük. A második forduló végén kiválasztott megyebajnokok folytathatják a versengést a harmadik fordulóban, ahol a játék Facebook-oldalán kell továbbra is publikálniuk, valamint az őszi hónapokban két alkalommal megrendezendő logikai és ügyességi vetélkedővel szerezhetnek további pontokat a versenyzők.

A legtöbb pontot gyűjtő diák a 2013-as nyári szünetben egy háromhetes angol nyelvtanfolyamot nyer, félpanziós ellátással Miami Beachen. A megyebajnokok pedig megyénként 25 ezer forint értékű ajándékcsomagot kapnak.

- A novemberig tartó játékkal nem csupán több tízezer diákunk számára akartunk hasznos elfoglaltságot szervezni, hanem közösséget is szeretnénk kovácsolni belőlük – fogalmazta meg a verseny céljait Baksy Marianna.

A versenyről bővebb információ a www.furgediax.furgediak.hu oldalon található.

Háttér-információk

A Fürge Diák Iskolaszövetkezetről
Az 1994-ben alapított, második legnagyobb, országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet több mint 30.000 tagot számlál és évente 25.000 diák munkavállaló számára szervez munkalehetőségeket. Tizennyolc irodából álló országos hálózatában évente több mint 1.500.000.000 Ft diákmunkabért fizet ki.

Küldetése, hogy hidat képezzen a munkavállalók és a munkaadók azon csoportjai között, akik külső körülmények miatt egyébként nem, vagy csak rosszabb feltételekkel találnának egymásra. Diákszövetkezetként kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást.

Társadalmi szerepvállalásának keretében először a diákokért és a közhasznú társaságokért tett lépéseket, és 2008 őszén 1000 diákmunkaórát ajánlott fel társadalmi célokra. Az együttműködés 2009-ben díjat nyert a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat civil és céges együttműködéseket díjazó pályázatán.

Ezt követően 2009 áprilisában meghirdette a „Dolgozz a jövődön!" programot, mely során megjutalmazta a kiemelkedő szakmai teljesítményt és elméleti tudást felmutató diákjait. A program folytatásaként az iskolaszövetkezet minden szinten megnyitotta programját a nála diákmunkát vállalók irányában, és azóta is működteti. A program sikeres résztvevői részére az iskolaszövetkezet igazolja minimum 555 munkaóra ledolgozását és egy, a munkavállalással kapcsolatos elméleti teszt legalább 80%-os pontosságú kitöltését. Ez a minősített teljesítmény a majdani munkaadó számára hitelesen mutatja a már megszerzett tapasztalatot és tudást.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frissítsd fel tested és lelked a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel****-ben!

A történelmi Magyarország közepén, az Arborétum szomszédságában létezik egy parányi ékszerdoboz, ami… Tovább olvasom