Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Csak a nagyok dolga?

Királyfalvi Gábor, a MOD Számítástechnikai Kft. igazgatója örömmel beszélt arról, miért pont a gazdasági válság idején vetődik fel a vállalkozásokban az integrált vállalatirányítási rendszer, az IVR bevezetése.

– A lemaradás kockázatos. Még manapság is gyakran előfordul, hogy jól prosperáló vállalkozások méltánytalan informatikai feltételek között végzik munkájukat. A kiélezett versenyben csak az a cég maradhat hosszú távon is talpon, amelyik minden területen fejleszti képességét. A hatékonyságot növelő, a megfelelő visszacsatolásokat biztosító ügyviteli rendszer nélkül a sikeres gazdálkodás esélytelen.
Bár a válság nehéz helyzetbe hozza a vállalatokat manapság, fontos tudni azonban, hogy a krízis idején fejlesztő cégek profitálni fognak a válságból, mivel lépéselőnyben lesznek a konkurenciával szemben.

– A cégek többsége régóta rendelkezik ügyviteli szoftverekkel, ezekkel mi a probléma?

– Az egyik tipikus ügyviteli probléma, hogy egyedi, egymással össze nem kapcsolt kis szoftvereket, ún. szigetrendszereket használnak. Az ilyen ügyviteli felállás csak nehezen, megfelelő hozzáállással és kompletten cserélhető le, pedig a változtatás pont ezekben az esetekben a legsürgetőbb. Az integrált rendszerek egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy az adatokat csak egyszer kell rögzíteni és azok bármely modulban bármikor megjeleníthetők, elemezhetők.

Királyfalvi Gábor: Bár a válság nehéz helyzetbe hozza a vállalatokat manapság, fontos tudni azonban, hogy a krízis idején fejlesztő cégek profitálni fognak a válságból. Fotó: H. Baranyai Edina
Királyfalvi Gábor: Bár a válság nehéz helyzetbe hozza a vállalatokat manapság, fontos tudni azonban, hogy a krízis idején fejlesztő cégek profitálni fognak a válságból.
Fotó: H. Baranyai Edina


– Mondataiból kitűnik, akár versenyelőnyt is jelenthet egy ilyen rendszer?

– A költséghatékonyság növelése csak megfelelően konfigurált, fegyelmezetten kezelt, integrált ügyviteli rendszer alkalmazásával lehetséges. Az ilyen rendszer legfőbb érdeme a mindennapi munka egyszerű és precíz támogatásán túl a vezetői információk szolgáltatása. Az manapság alapelvárás, hogy a készletkezeléssel, számlázással, pénzüggyel, könyveléssel, bérszámfejtéssel kapcsolatos munkát maradéktalanul támogassa az ügyviteli alkalmazás. A legfontosabb dolog azonban a vezetői információszolgáltatás, amelyből egyszerűen, gyorsan tájékozódni lehet a működéssel kapcsolatos minden kérdésben és az információk alkalmasak következtetések levonására, gyors reakciókra.

– Lehetséges saját vállalatirányítási rendszert fejleszteni?

– Integrált vállalatirányítási szoftvert egyedileg fejlesztetni a költségek és az elhúzódó fejlesztés miatt reálisan nem felvállalható, azonban erre nincs is szükség, mert van megfelelő kínálat a piacon. A Merlin IVR-t kifejezetten a magyar kis- és közepes méretű vállalatok részére terveztük. Alacsony költségével és hatékonyságával a szektor legoptimálisabb rendszerének véljük.

– Kinek ajánlják a szoftvert elsősorban?

– A Merlin IVR teljes egészében lefedi egy tipikus magyar kereskedő, szolgáltató középvállalat működését. Tizenöt év működési tapasztalat és több megelőző ügyviteli szoftver elkészítése után, évekig tartó rendszertervezői és programozói munka eredményeképpen jött létre. Bár felépítése összetett és belső eljárásai számos helyen bonyolultak, a felhasználók ebből mit sem vesznek észre. Az eljárásokat úgy terveztük meg, hogy azok megfelelő biztonság mellett kellő részletességgel bírjanak és ne rontsák a rugalmasságot. Általános elvárásként az egyszerű és magától értetődő kezelhetőséget tűztük célul.

– Ez meggyőző, de a költségek felvállalhatók egy magyarországi kkv számára?

– Igen, a Merlin IVR használata kifejezetten olcsó az alacsony bevezetési és üzemeltetési költségeknek köszönhetően. Hatékony, érthető, logikus eljárásokkal támogatja a munkavégzést. Támogatja a vezetőket a belső szervezettség javításában és az ellenőrzésben, aktuális és részletes információt ad költségekről, bevételekről és egyéni teljesítményekről. Kiknek ajánlott? Akik naprakész és pontos könyvelést szeretnének. Akik már tapasztalták a szervezetlenség, az alacsony hatékonyság kártékony hatását és változtatnának. Akik termelőképességüket további költségek felvállalása nélkül szeretnék fejleszteni. Akik gyors és pontos információkat igényelnek vállalkozásukról. Akik úgy gondolják, hogy a sikeresség záloga a minőség és a hatékonyság. Új és átalakuló cégeknek, amelyek tiszta lappal indulnak és szervezett körülmények között szeretnének működni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott hétvége az Autófórum Rieglernél

Erő és a design a csúcson, árak a padló alatt. Ezzel a Bravoval érdemes menni egy kört. Minden télen… Tovább olvasom