Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Business Superbrands díj a kivételes Gimex-életműért

A cégalapító, Görcs Imre egész életművének elismerése az a presztízsértékű cím, amelyet június közepén nyert el a győri Gimex-Hidraulika Kft. A vállalkozást és szellemiségét utódai viszik tovább.

Örömből és bánatból is kijutott a Gimex csapatának az elmúlt időszakban. A cég alapítója és motorja, Görcs Imre áprilisi halálát követően meg kellett találni azt az utat, amely a fiatalos lendületet, a modern cégvezetést és a növekedés követelte szervezetfejlesztést sikerrel ötvözi a hagyományokkal, az örökül kapott szellemiséggel. Görcs Imre prosperáló vállalkozást hagyott hátra: a Gimex tavaly, egy év alatt 140 millió forintos növekedést produkált, s év végére elérte a nettó egymilliárd forintos álomforgalmat.

A cégalapító tavalyi visszavonulása után lánya, Görcs Annamária és Komáromi Balázs vette át a cég irányítását, akik a Gimexet az elmúlt húsz évben sikerre vivő stratégia mentén építik, fejlesztik a befogástechnikai és hidraulikus termékek kereskedelmével, szervizelésével foglalkozó vállalkozást. Bár a tavalyi év folyamatos fejlesztései – a cég telephelye a háromszorosára, 4500 négyzetméterre bővült, a szakembergárdát pedig 24 főre bővítették – is jelentős változásokat hoztak a cég életébe, Görcs Annamária szerint édesapja két évtizedes munkájának és kreativitásának köszönhető, hogy júniusban a Gimex elnyerte a Business Superbrands címet. Ezzel a győri vállalkozás egy olyan klubba került, amelynek többek között nemzetközi márkák és multivállalatok a tagjai, ami annál is inkább nagy szó, mert Görcs Imre úttörőként, saját erejéből építette fel a ma már a hazai szakmai élmezőnybe tartozó céget.

A cégalapító, Görcs Imre egész életművének elismerése az a presztízsértékű cím, amelyet június közepén nyert el a győri Gimex-Hidraulika Kft.
A cégalapító, Görcs Imre egész életművének elismerése az a presztízsértékű cím, amelyet június közepén nyert el a győri Gimex-Hidraulika Kft.

– A rendszerváltás után az elsők között volt, aki saját vállalkozást alapított. Villanyszerelőként lehetősége volt kijutni három évre dolgozni az akkori NDK-ba, ahol – ellentétben azokkal, akiket inkább a pénzkereset motivált – arra fordította az energiáját, hogy a perfekt németnyelv-tudás megszerzése mellett a német mentalitást, a vállalkozói szellemet is magába szívja. Többek között innen ered az a precizitás, a megbízhatóság, a stratégiai gondolkodás, amely az üzleti életben sikeressé tette – mondja Görcs Annamária, aki szintén ebben a szellemben nevelkedett és töltötte el az elmúlt tíz évet a Gimex Hidraulikánál.

A családfőnek volt honnan örökölnie a vállalkozói készségeket: egyik ágról a műszaki érzéket, a másikról a kereskedői vénát kapta örökül.

Mindkettőt kamatoztathatta a Rába gépimportrészlegén, külkereskedelmi bonyolítóként – akkoriban született meg a fejében a saját vállalkozás ötlete. Sőt, a „Gimex" (Görcs Import-Export) név is, igaz, a megvalósításra még húsz évet várnia kellett...

Az első lépések ugyan nehezek voltak. Egyetlen írógéppel és egy faxgéppel a saját nappalijából indította el a családi céget. Az elmúlt évekre a Gimex folyamatos fejlődéssel a szakma egyik legjelentősebb hazai vállalkozásává nőtte ki magát. Ma számos világcég kizárólagos magyarországi képviseletét látja el, kiterjedt vevőköre pedig európai kiszolgálást kap. A cégvezető emberileg is magasra tette a lécet: lokálpatriótaként és a Rotary Club Győr Rába tagjaként nem állt távol tőle a jótékonyság sem, s ahogy az üzleti életben, úgy az irodán kívül is a „win-win" stratégia híve volt: úgy intézni a dolgokat, hogy mindenki jól járjon.

Bár a békés nyugdíjaséveket nem élvezhette, Görcs Imre azt még elégedetten nyugtázta, hogy lánya megtalálta a helyét a cégnél – még ebben a férfiak uralta iparágban is –, s tíz év után nyugodt szívvel adta át neki a stafétát.

– A Superbrands cím elsősorban édesapám sikere, de a felelősség a miénk: megőrizni a helyünket a piacon, megtartani a fejlődés ívét, megfelelni a folyton változó kihívásoknak – ahogy ő tette mindig. Úgy továbbvinni a vállalatot, hogy a hagyományokat megtartva mi, a fiatal generáció is megtaláljuk a saját hangunkat, s hozzátehessünk az ő életművéhez, a Gimexhez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gerincsérvem van: most kihez forduljak?

Mit lehet tenni, ha már kialakult a gerincbetegség, ha folyamatos gyógyszerszedés mellett is… Tovább olvasom